Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Import-trio knuste Nidaros
AJ Harris var høyt og lavt i Apalløkkahallen og hovedårsaken til at det var nytteløst for Nidaros Jets å løpe fra Ammerud. Her stiger 25-åringen fra Ohio til værs og legger to av sine 27 poeng, mens Max Dahl Svendsen (nr 10), Mats Selboe og Mikkel Aarnes må nøye seg med å være tilskuere. Bak i bildet ser vi Orji Okoroafor.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
AJ Harris var høyt og lavt i Apalløkkahallen og hovedårsaken til at det var nytteløst for Nidaros Jets å løpe fra Ammerud. Her stiger 25-åringen fra Ohio til værs og legger to av sine 27 poeng, mens Max Dahl Svendsen (nr 10), Mats Selboe og Mikkel Aarnes må nøye seg med å være tilskuere. Bak i bildet ser vi Orji Okoroafor. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Import-trio knuste Nidaros

Jordan Session, AJ Harris og Mustafa Dibba storspilte og la totalt 78 av de 100 poengene da Ammerud tok sesongens første seier i Firi-ligaen.

Ammerud – Nidaros Jets 100-66

Bærum – Tromsø Storm 87-66

- Endelig en seier, konkluderte Ammerud-folket, som måtte vente helt til den fjerde kampen.

- Ja, endelig, samtykket coach Marco Sanders.

- Det har tatt lengre tid enn planlagt og Centrum-kampen burde vi jo ha vunnet. Men i dag gjør vi som vi skal, viser intensitet fra begynnelsen og har fokus. Og så er det endelig en dag hvor Jordan, AJ og Mustafa som alle har bidratt også var kjempebra samtidig.

 

45 i effektivitet

- Vi skulle få fart på ballen og spille som et lag, og jeg syns vi gjorde en god kamp i dag, sa Jordan Session.

Amerikaneren nådde sjeldent høye 45 i effektivitet etter 28 poeng, 11 returer, 6 steals, 2 blokker, 1 assist – og ikke minst treffprosenten: 4 av 4 på trepoengere, 7 av 8 på topoengere og 2 av 2 på straffer.

- Centrum-kampen var min første og jeg måtte bli kjent med spillerne og laget. Bærum i neste kamp var gode, og så er det læring hele veien, vi skal bli bedre. I dag ga laget meg masse ledige skudd og muligheter, all ære til dem, sa den 2,01 m lange forwarden.

 

Spektakulære Harris

AJ Harris fikk bestemannsprisen etter en ny, spektakulær kamp. Pointguarden på 1,75 er ligaens raskeste og kombinerer underholdningen med effektivt angrepsspill. 27 poeng og 7 assists sier statistikkene, men 25-åringen betyr så mye mer på banen for de grønnkledde.

Mustafa Dibba utfyller de to amerikanerne perfekt, og er et evig uromoment for motstanderforsvarerne i ligaen med sine vendinger og driver inn mot kurven. Denne gang ble det 23 poeng, 7 returer, 3 blokker og 3 assists for svensken.

Og totalt 78 poeng for import-trioen mot et Nidaros Jets som inntil videre ikke har en eneste import.

Det ble på alle måter rått parti i en kamp som var avgjort tidlig med Ammerud-ledelse 27-12 etter en førsteperiode som ble avsluttet med en trepoengs-buzzer fra Jordan Session. 27-12, en knockout på linje med Nidaros-guttas 30-13 mot Centrum Tigers dagen før.

 

Mismatch

Nå ble det en ganske annen motstand. Ammerud-forwardene er så atletiske og laget så fysisk mye sterkere at det ble en mismatch hele veien mot Trondheimslagets unge og guard-dominerte mannskap.

Dessuten er tempo og raske angrep Nidaros’ fremste våpen, men det var vanskelig mot et Ammerud som var godt forberedt og som har Harris pluss Session og Dibba som også løper fort.

- Vi skulle ta vekk styrken deres, ikke gi dem ankomst og transition. Og så skulle vi unngå tidlige og dårlige skuddvalg og hindre dem i 3-poengere. Det var en game-plan som funket bra, konstaterte coach Sanders.

 

Først til 100

Ammerud ble første lag til å nå 100 poeng i Firi-ligaen denne sesongen, og det siste laget til å vinne. Nå står alle de 10 lagene i ligaen med seire, mens fire ennå ikke har tapt: Kongsberg Miners, Asker Aliens og Frøya med 3-0 i seire-tap, Gimle som har 2-0.

Helt klart er Ammerud som ikke står godt til Nidaros, samtidig var nok gjestene litt utladet etter lørdagens sterke seier over Centrum Tigers (84-53). Den har uansett gitt Nidaros et løft foran resten av sesongen. Tøffe kamper venter: Kongsberg Miners hjemme i Trondheim Spektrum lørdag, før bortekamper mot Frøya og Fyllingen i Bergen. Deretter kommer Centrum til Trondheim for å prøve å ta revansj, lørdag 6. november.

Ammerud har to nye hjemmekamper på gang, søndag 24. mot Fyllingen og lørdag 30. mot Tromsø Storm.

 

Poengscorere:

Ammerud: Jordan Session 28, AJ Harris 27, Mustafa Dibba 23, Orji Okoroafor 9, Aksel Barkvoll 6, Aksel Borg 5, Thomas Vangen 2.

Nidaros Jets: Christian Tøfte 12, Mats Selboe 12, Mateusz Nilsen 10, Max Dahl Svendsen 10, Torkel Westby 7, Mikkel Aarnes 6, Mihajlo Krivokapic 5, Mats Bergsjordet 4.

 

Sterkt av Bærum uten Mjøs

Med 350 tilskuere ringside i Nadderudhallen tok Bærum en sterk seier over Tromsø Storm: 87-66 selv om toppscorer og kaptein Stian Mjøs var ute med sykdom.

I toppscorerens fravær fikk andre spillere mer plass og grep sjansen. Bærum som lag hadde 12 trepoengere, etter tre hver fra Gaute Haugen, Ludvig Bergh og Eric Gilchrese. Mens Jørgen Kjesbu og Tobias Olberg kom inn og la 1 av 1.

Hos Tromsø var det i begynnelsen bare Aron Nielsen Finstad som traff (4 av 7 til slutt), mens Johannes Lange startet med 0 av 4 og traff sine tre siste forsøk.

Eric Gilchrese styrte det meste for Bærum og endte på 23 poeng, 6 assists, 5 returer og 3 steals.

Forward-duellen mellom Sjur Dyb Berg og Rasheed Worrell ble intens og begge leverte en solid kamp, med nesten like tall i statistikkene: 18 poeng og 18 returer for Worrell, 18 og 15 for Berg.

Gjestene holdt brukbart følge til slutten av tredje periode (63-54), før Bærum anført av Gilchrese og Haugen fikk det avgjørende forspranget og økte inn til 21 poengs seier, 87-66.

Bærum tok dermed sin tredje seier på fire kamper, mens Tromsø Storm med 2-4 i seire og tap.

Begge lag skal i aksjon igjen søndag, på hjemmebane: Bærum mot Frøya, Tromsø Storm mot Gimle.

 

Poengscorere:

Bærum: Eric Gilchrese 23, Sjur Dyb Berg 18, Gaute Haugen 16, Ludvig Bergh 11, Shane Temara 9, Jørgen Kjesbu 5, Tobias Olberg 3, Anders Lislevatn Landenget 2.

Tromsø Storm: Rasheed Worrell 18, Johannes Lange 17, Aron Nielsen Finstad 12, Henrik Lange 12, Elisar Johansen 3, Olle Welander 2, Håvar Brattli 2.