​Synne Jacobsen i skuddet mot Sverige i nordisk. Ytrebygda-forwarden som spiller i BLNO for Ulriken Eagles blir en viktig brikke i Norges U16-lag i B-EM som starter i Sofia torsdag.
​Synne Jacobsen i skuddet mot Sverige i nordisk. Ytrebygda-forwarden som spiller i BLNO for Ulriken Eagles blir en viktig brikke i Norges U16-lag i B-EM som starter i Sofia torsdag.

Tre tap, men lærerikt i Polen

U16-jentene fikk kjørt seg mot A-nasjonene Litauen, Tyskland og Polen i helgens EM-test.
 

Litauen – Norge 75-55

Tyskland – Norge 78-44

Polen – Norge 75-63

- Disse kampene betyr mye, forsikret U16-coach Ola Gravem Knutsen etter firelagsturneringen i Wolomin i Polen i helgen.

Norges to første kamper i B-EM i Sofia er torsdag og fredag mot de to lagene som ser klart tøffest ut, Israel og Kroatia. Derfor var det viktig for de norske jentene å få matchet seg mot Litauen, Tyskland og vertsnasjonen Polen, som alle skal spille A-EM i Skopje.

- Jeg tror Litauen eller Tyskland har gode muligheter til å komme seg inn i topp 8 i A-EM som toer i Frankrikes gruppe og at ingen av de tre lagene vi møtte rykker ned, sier Knutsen.

- Det er drøye fem uker vi spilte vår siste kamp i nordisk, og det merker vi når vi kommer inn her, der alle de andre lagene har spilt flere kamper ganske nylig. De kommer inn mer skjerpet og med mer intensitet enn oss. Så denne matchingen var viktig for å få oss opp på det nivået vi skal være, legger han til.

 

Ny kamp mot Irland tirsdag

Norge dro fra nordisk i Finland for en drøy måned siden med sølvmedaljer, etter at det ble tap for Sverige (56-62) i den tredje kampen og seier i de fire øvrige.

De norske jentene flyr fra Warszawa til Sofia i dag og får tre dager på seg før B-EM begynner. Tirsdag får de ytterligere en testkamp, når Irland er motstander i Sofia. Norge slo de irske jentene 64-50 i plasseringsspillet i fjorårets EM i Podgorica og ble nummer 12 til slutt, mens Irland havnet på 14.- plass blant de 24 lagene.

 

Én dårlig periode i hver kamp

- Når vi begynner i EM, handler mye om intensitet i alt vi gjør. Å slippe inn 75, 78 og 75 poeng mot tre A-nasjoner er ingen krise, men felles for alle kampene er at vi har én periode av lengre varighet hvor vi ikke er «på» og hvor vi blir straffet hardt for slurvet vi gjør, spesielt defensivt. Perioder vi må begrense mye mer i EM. Vi spiller jevnt og veldig bra i det meste av kampene. Men mot Litauen får vi en dårlig start, mot Tyskland er vi bare 8 poeng bak ved halvtid, men ryker 5-30 i tredje periode. Mot Polen taper vi de fem siste minuttene av andreperioden 18-5.

- Offensivt greier vi oss tålelig bra, men som i flere kamper i Finland kommer vi fram til veldig mange åpne skudd, men sliter med uttellingen, forteller Ola Gravem Knutsen.

 

To på skadelista - blir klare

Celine Klett (Ulriken) var ikke med til Polen på grunn av et kutt under foten, mens Frida Drivenes (Hop) har problemer med akilleshælen og satt på benken uten å spille.

- Frida skal være klar, og Celine kommer til Sofia onsdag, og da håper vi å få henne på trening med en gang så hun kommer inn i det så fort som mulig. Nå skal vi jobbe med intensitet og det fysiske. Og med en kamp til mot Irland håper vi å være der vi skal være mot Israel torsdag, presiserer U16-landslagstreneren.

Mot Litauen fredag var Karyn Sanford og Fatima Mohammad (Ulriken) norske toppscorere med 14 poeng, mot Tyskland hadde Karyn Sanford 18 og Synne Jacobsen (Ytrebygda) 12, mens Maria Thoresen Myklebust (Sandvika) var mestscorende med 17 poeng mot Polen, fulgt av Karyn Sanford på 16.

 

- Større, mer fysiske og mer skolerte

- Alle de tre lagene vi møtte denne helgen var gjennomgående større, mer fysiske og mer skolerte enn dem vi møtte i nordisk. Tyskland har tre spillere over 1,90 og mye fysikk. Litauen har flere høye og veldig atletiske jenter, mens Polen er litt mer lik oss, men med et par spillere oppunder 1,90, forteller Ola Gravem Knutsen.

Litauen slo Tyskland 74-71 i søndagens «finale», med en 3-poenger 11 sekunder før slutt – og etter at tyskerne hadde ledet med 23 poeng i tredje periode.

PS. Tre av U16-lagene fra nordisk spiller A-EM: Sverige som ble nordiske mestre, Finland som Norge utklasset 80-49 i en «monsterkamp» og Danmark som de norske jentene slo med ett poeng, 66-65.