NBBF Litauen - Norge kvinner.JPG
​Felleslagbilde med Norge og motstanderne fra Kaunas etter helgens andre kamp, som litauerne vant 81-71. Lørdag vant Norge 82-64. De norske trenerne og spillerne er bak fra venstre Gunnar Nesbø, Tori Solberg Halvorsen, Amanda Allen, Emma Hergot, Andrea Bolstad Raa, Thale Messel, Karoline Teigland, Severine Uggen og Ståle Frey. Foran ser vi Tina Stenerud Moen (til venstre) og Anniken Eika Frey.

Perfekt motstand i Litauen

Seniorlandslaget vant den første kampen og tapte den andre i Kaunas.
 

- Dette var kjempebra matching for oss, perfekt motstand og nivå, fastslår landslagstrener Gunnar Nesbø.

Kvinnelandslaget møtte et Kaunas-lag med flere toppspillere, med det litauiske landslagets pointguard Santa Okockyte (27) som kaptein – og den tidligere landslagsprofilen Rasa Zemantauskaite (38) som toppscorer med 23 poeng i søndagens kamp.

Norge vant 82-64 i den første kampen lørdag, men måtte se seg slått 81-71 av litauerne søndag.

- Vi vinner med 18 poeng til slutt i den første kampen, men det er jevnt helt til vi drar fra i siste periode. De hadde flere gode spillere, så det ble et veldig passende nivå og godt utbytte for oss, med høyere tempo og mer trykk enn vi er vant til, forklarer Nesbø.

Neste oppgave for kvinnelandslaget er to offisielle landskamper mot Irland i Nadderudhallen 30. og 31. august.

 

«Svensk» forsterkning

Tina Stenerud Moen var norsk toppscorer med 20 poeng lørdag og hadde i tillegg 11 returer. Tori Solberg Halvorsen satte 20 poeng i søndagens kamp.

Den store, positive overraskelsen var likevel debutanten Karoline Teigland (23), som spiller for IK Eos i Lund i Basketligan. Den 173 cm høye guarden har tidligere vært i Stockholmsklubben Alvik og på college i USA, men har aldri  spilt i norsk basket.

Hun satte 15 og 10 poeng i de to kampene i Kaunas.

- Karoline har ikke fått så mye spilletid hos Eos som har et veldig bra lag og gode importer, men hun har vært kjempebra på samlingene våre. Hun er skytter og scorer, men var kanskje også den beste forsvarsspilleren vår i de to kampene, sier Gunnar Nesbø.

 

Norske poengscorere i helgens kamper i Kaunas:

Lørdag: Norge – «Litauen» 82-64

Tina Stenerud Moen 20, Andrea Bolstad Raa og Karoline Teigland 15, Anniken Eika Frey 14, Severine Uggen 8, Amanda Allen 6, Emma Hergot 4.

 

Søndag: Norge – «Litauen» 71-81

Tori Solberg Halvorsen 20, Tina Stenerud Moen 15, Karoline Teigland 10, Anniken Eika Frey 9, Emma Hergot 8, Amanda Allen 6, Thale Messel 3.