​Olivia Priestley hadde en glimrende start på kampen mot Danmark, sørget for utligningen til 11-11 og scoret 8 poeng til pause. Ullern-forwarden spilte lite de to siste periodene, men blir viktig for Norge utover i B-EM.

Øyner sjansen til 9-16 spill

Norge innledet med et ventet stortap for Danmark, men får overkommelig motstand til uka.

U18 jenter Norge – Danmark 29-86

- Det er viktig nå å bygge opp alle spillerne nå med tanke på resten av turneringen, sa U18-coach Kjetil Andresen etter at laget hans ikke på noen måte greide å følge opp de oppløftende to første periodene.

Norge holdt følge til 11-11 i åpningskampen i Skopje, og greide å bite seg fast noen poeng bak danskene. De to første periodene endte 11-21 og 10-21 mot et dansk lag Norge tapte 39-86 for i nordisk for en uke siden.

Så ble det enda styggere til slutt med 29-86, uten at sifrene betyr noe på tabellen – et tap er et tap. Men kanskje for selvfølelsen. De norske jentene måtte nøye seg med 4 poeng i hver av de to siste periodene, som endte henholdsvis 17-4 og 27-4 i dansk favør.

Hvilte toppscorerne

Olivia Priestley og Kari Kyrkjebø åpnet kampen i stor stil og hadde 16 av lagets 21 poeng til pause, men Olivia spilte bare seks av de siste 20 minuttene og Kari satt på benken hele sisteperioden.

- Vi ble slitne etter hvert, men resultatet skyldtes jo også at vi roterte med hele laget og kom litt ut av rytmen, sa Andresen. Som regner med å få betalt for spillerpolitikken senere i turneringen.

Norge har like tøffe motstandere i Slovenia lørdag kveld og Finland søndag, før det blir annen motstand med Kosovo tirsdag og Estland onsdag.

Slovensk 50-0-run

Slovenia innledet B-EM noen timer før Norge med å utklasse Kosovo: 97-12.

Det sto bare 5-2 etter 3 minutter, før slovenerne fikk inn en 50-0-run (!) og ledet 55-2 da Kosovo fikk sin andre scoring like før halvtid. Så gikk Slovenia rett fra 57-4 til 76-4 i tredje periode, før de roet ned og vant resten av kampen «bare» 21-8.

Alt tyder iallfall på at Norge skal få seg en seier tirsdag mot Kosovo, og så gjelder det å revansjere nordisk-tapet for Estland (35-58). Med to seire vil Norge kunne spille seg inn i 9-16-mellomrunden og ikke som normalt til kamper om plassene 17 til 24.

- Det er et klart mål, understreker Kjetil Andresen.

Og hvis laget kan bygge videre på angrepsspillet fra spesielt førsteperioden, med høyt tempo og gode driver, kan det bli langt hyggeligere utover i turneringen.

Danmark er en av favorittene i B-EM, og lagets ledende spiller Alberte Rimdal imponerte allerede i første kamp, med 19 poeng på 19 minutter – og 5/8 på 3-poengere.