Cork-Severine-Lux (2).jpg
Severine Uggen i aksjon for Norge mot Luxembourg under Small Countries-EM i Cork i 2018. Nå er den tidligere Sandvika-guarden i gang med sin første sesong for Florida Tech Panthers. FOTO: FIBA.COM

Kåret til "Årets landslagsspiller"

Stian Mjøs fikk prisen for andre år på rad, mens Severine Uggen vant en jevn kamp mot fjorårsvinner Stine Austgulen og Tina Stenerud Moen.

NBBF og Basketballens Venner innførte kåringen av «Årets spiller» på de to seniorlandslagene i fjor, med Stian Mjøs og Stine Hoff Austgulen som vinnere.

Bærum-kaptein Mjøs sikret seg en ny seier, med 19,2 prosent av stemmene, foran Harald Eika Frey (Montana State Bobcats) med 15,2 prosent og Mats Selboe (Nidaros Jets) som endte på 11,5.
Blant jentene var det jevnere og stemmene mer spredt utover. Severine Uggen (nå i Florida Tech Panthers) vant med 9,2 prosent foran Stine Austgulen (Ulriken) på 8,0 og Tina Stenerud Moen (Djurgården) på 7,9.

Stian Mjøs og Severine Uggen mottar også et gavekort på 1000 kroner fra Diadora, landslagenes utstyrssponsor.


Begge vinnerne er Sandvika-produkter: Severine Uggen var med på lagets ferd mot NM-finale og sølv forrige sesong og har også hatt klubbens store profil Stian Mjøs som trener på Sandvikas J99/00-lag i flere sesonger.

 

- Et steg i å bygge profiler

Basketballforbundet kunne glede seg over en solid økning i stemmetall: Fra rundt 200 i fjor til over 900 nå.
- Dette er jo ikke en sportslig kåring, men en publikumskåring og et steg i å bygge profiler rundt landslagene, understreker Brent Hackman, sportssjef i NBBF.

Kvinnelandslagets hovedmål denne sesongen er Small Countries-EM i Nikosia (Kypros) 30. juni til 5. juli, mens landslaget for menn deltar i William Jones Cup i Taipei (Taiwan) 4. til 13. juli.