​Karoline Teigland ble kåret til Norges MVP, var toppscorer med 15 poeng og traff sine tre første 3-poengere i kampen. Men Norge som lag kollapset i de to siste periodene og måtte se seg slått 69-46 av et aggressivt og topptent irsk lag anført av blant andre nummer 8, Anna Kelly.

Irsk vinnervilje ga solid revansj

De ville mer enn oss, sa Norges beste spiller Karoline Teigland etter tapet for Irland.

Norge – Irland 46-69

I det tredje møtet på litt over et år fikk Irland sin revansj:

Etter 62-73 på hjemmebane i Cork i Small Countries-EM i fjor og fredagens 67-69-tap i siste sekund i Nadderudhallen, var det et skjerpet og topptent irsk lag som kom på banen og tok kommandoen fra start.

Norge løftet seg med 20-8 i andreperioden, ledet 33-30 ved pause og Karoline Teigland satte inn den første scoringen i tredje periode – før alt plutselig raknet.

Irsk 17-0 og 14-0!

Sju minutters fullstendig poengtørke kombinert med turnovers og vidåpent norsk forsvar resulterte i en irsk 17-0-run, og derfra og inn kontrollerte gjestene.

Karoline Teiglands tredje 3-poenger for kvelden ga 40-48 inn i fjerde periode der guarden fra Eos Lund åpnet med en steal og scoring, så Norge bare var 6 poeng bak (42-48).

Men så svartnet det igjen for de norske jentene, som fikk 0-14 mot seg i de neste fem minuttene. Og med to så kritiske perioder er det vanskelig å vinne basketballkamper.

Håper på Taipei-turnering

Likevel: En seier og ett tap, bra med folk på tribunene i Nadderudhallen og stor stemning – det var både basketballforbundet, trenerne og spillerne godt fornøyd med.

- Veldig gøy, fastslo Brent Hackman, NBBFs sportssjef.

- Selv om det ikke ble en ny seier i dag, var det masse folk, masse lyd og gode prestasjoner. Stemning rundt landslaget og et lag å bygge videre på. Vi har flere yngre spillere som kommer opp, med 03-jentene i spissen, og det vi så her lover bra, sa Hackman.

Basketballforbundet har fått en muntlig invitasjon fra arrangørene av Jones Cup i Taipei om deltakelse med landslag både for menn og kvinner neste sommer.

- Ingenting er sikkert ennå, men vi vet mer i oktober/november og håper vi får muligheten, presiserte sportssjefen.

Sterk landslagsdebut

Karoline Teigland som er oppvokst i svensk basket og spiller i den øverste ligaen for Eos Lund, ble kåret til Norges MVP etter en sterk kamp med 15 poeng, etter å ha truffet sine tre første 3-poengere.

- Gøy å få en sånn pris, men alltid kjipt å tape kamper. De ville mer enn oss, var veldig aggressive – og vi klarte ikke å stoppe dem, sa 23-åringen.

Men debutanten som spilte for et norsk publikum for første gang denne helgen stortrives som landslagsspiller:

- Dette laget ser bra ut. Det er veldig gøy med så mange nye og unge spillere inn og vi har jo også et halvt lag på college i USA, der spillerne kan få utviklet seg enda bedre. Så håper vi jo på Taiwan neste sommer, sa hun.

Teigland fikk ikke så mye spilletid i sin første sesong med Eos Lund, men satser på at det blir mer nå.

- Jeg føler meg tryggere med ballen nå etter å ha spilt med landslaget i sommer, og har fått mer selvtillit, understreker den allsidige guarden.

- Høyere trykk og mer fysisk

Norges trener Gunnar Nesbø var naturlig nok ikke fornøyd med lørdagens kamp, men klarte å se helheten – med fredagens seier og seks debutanter i det norske laget.

- Det har vært gode kamper, vi har brukt alle 12 spillere og gitt alle muligheter og en smak på landslagsspill. Vi har sett masse positivt og vi trenger denne matchingen så de beste spillerne våre får utviklet seg. Det er høyere trykk og mer fysisk enn vi er vant til, og dommerne tillater mer i disse kampene, sa Nesbø.

- Irland kom ut med høy intensitet i dag og la et trykk som ble vanskelig for oss å håndtere. Samtidig bommet vi en god del åpne skudd og har altfor mange turnovers utover i kampen, fastslo han.

15 turnovers etter pause

Det norske laget hadde bare sju turnovers til pause, men 15 i de to siste periodene. Dessuten fikk Irland 15 steals og kunne løpe inn mange enkle poeng. Etter at Norge hadde levert en glimrende andreperiode (20-8), dominerte irene også under kurvene i de to siste periodene.

Men det var spesielt guarden og lagkapteinen Edel Thornton som senket Norge: 6'eren scoret 22 poeng etter å ha truffet sine fire første 3-poengere i kampen – i tillegg til 9 steals (!), 6 assists og 6 returer.

Hos Norge var Karoline Teigland en klar ener, mens de fleste andre spillerne ikke kom opp på nivået fra fredagens seier. Tina Stenerud Moen åpnet i stor stil og hadde 12 poeng til pause, men stoppet der – og kom igjen i feiltrøbbel. 18-årige Kari Kyrkjebø kom også godt fra kampen, med 7 poeng, 5 returer og 3 assists i sine 18 minutter.