NBBF Eivind Lamo U24 Norge - Tyskland.JPG
​Eivind Lamo på en drive inn i Tysklands forsvar i åpningsminuttene i torsdagens kamp. Bak til venstre ser vi Mikkel Kolstad.

Det er dette vi trenger

Norge fikk det tøft mot et råsterk tysk lag, men lot seg aldri utklasse i åpningskampen.
 

Tyskland – Norge 66-43

- Viktig læring og tilvenning mot en så bra motstander. Her får vi absolutt ingenting gratis, og det er dette vi trenger. Og ganske bra å tape med bare 23 poeng for et lag som kanskje er favoritter til å vinne hele greia, mente Mathias Eckhoff.

Forutsetningene var vidt forskjellige i Universiade-åpningen i PalaBarbuto i Napoli:

Tyskland, som hadde spilt en rekke treningskamper og utklasset både Kroatia og Ukraina, stilte med et lag bestående av kraftige karer. De høyeste gutta er 2,11 og 2,08 og bare fire av de 12 tyske spillerne er under 2 meter. To av de øvrige 1,99 og 1,98 og ingen under 1,90.

I gjennomsnitt veier nok hver tysker 10 kg mer enn hver av de norske spillerne – som landslagscoach Eckhoff på forhånd karakteriserte som «nesten parodisk små».

 

Tok ledelsen

Universiaden, det nest største multisportarrangementet i verden etter OL, er litt annerledes enn andre mesterskap. I stedet for nasjonalsanger sto spillerne høytidelig oppstilt under Universiade-hymnen etter lagpresentasjonen.

Da spillet begynte, viste Norge at de hadde til hensikt å kjempe så godt de kunne, og lage jevn kamp så lenge de kunne.

Mikkel Kolstad ga Norge 3-2-ledelse med en 3-poenger og de norske gutta holdt følge til 7-7.

De måtte slite for ledige skudd og poeng, og ofte skyte presset. Men samtidig gjorde Norge en god forsvarsjobb på tyskerne, som riktig nok vant returstatistikken 41-17 og fikk en del scoringer etter offensive returer. Men de ble holdt til 66 poeng, og Tyskland måtte nøye seg med 23 poengs seier, 66-43. Etter perioderesultatene 22-12, 14-12, 18-6 og 12-13.

Norge viste også fram lovende angrepsspill, og kom seg unna kampen med 13 turnovers på 40 minutter mot tøffe tyskere. Det lover bra for fortsettelsen i Universiaden.

 

Møter Italia fredag

- Gøy å spille mot så bra motstand, for dette laget har jo spillere som er på veldig gode lag og holder et høyt nivå, fastslo Harald Eika Frey. Flaggbæreren fra onsdagens åpningsseremoni på Stadio San Paolo og kapteinen for U24-gutta ble toppscorer for Norge, men måtte nøye seg med 8 poeng.

Han styrte det aller meste og fikk vist klasse og fedigheter, men hadde en heller svak kamp offensivt, med 0/7 på 3-poengere som normalt er én av Freys spesialiteter.

- Jeg var veldig varierende i egne prestasjoner og har helt klart spilt bedre kamper. Men det som er bra med turneringer, er at du raskt får nye sjanser, sa 22-åringen. Norge skal opp mot vertsnasjonen Italia fredag kveld og Canada lørdag i de to siste kampene i gruppespillet.

Sannsynligvis møter de ikke flere lag som er like fysisk overlegne som tyskerne.

- Vi er det minste laget i turneringen og har forberedt oss på å være det. Så da er det egentlig helt fint å starte med et så tøft lag som Tyskland, presiserte Montana State-guarden.

 

Italia og Canada møtes i Avellino i kveld (kampstart 20.00), med Norges trenere Mathias Eckhoff og Audun Eskeland ringside.

 

Poengscorere for Norge:

Harald Eika Frey 8, Mikkel Kolstad 7, Sigurd Lorange 7, Johannes Dolven 6, Eivind Lamo 4, Marcus Larsson 3, Sander Aslesen 3, Gaute Haugen 2, William Lybæk 2, Sjur Dyb Berg 1.

Toppscorer Tyskland: Haris Hujic 11.