​Selma Freng Sørensen hadde en god kamp for Norge med 6 poeng, 5 returer, 2 assists og 1 steal. Kjelsås-guarden satte også 3-poengeren som ga 51-51 mot Bulgaria 42 sekunder før slutt.

15-0 run løftet U18-jentene

U18-jentene førte i 3. og 4. periode mot Bulgaria, men tapte igjen i sluttsekundene.

U18-EM Bulgaria – Norge 56-51

Som mot Estland onsdag (56-61) kjempet de norske jentene om seieren helt til slutt. Mot Bulgaria sørget to sikre straffekast fra Lina Stranger-Johannessen og kveldens andre 3-poenger fra Selma Freng Sørensen for at det sto 51-51 med 42 sekunder igjen av kampen.

Men bulgarernes toppscorer Konstantina Kakogianni ble feilet og satte det første av sine to straffekast til 52-51-ledelse. Norge misset i det påfølgende angrepet og etter en bulgarsk timeout 11 sekunder før slutt la Gabriela Vlahova 3-poengeren som avgjorde kampen: 55-51. Før det var over, misset Kari Kyrkjebø en 3-poenger og i stedet endte det med nytt norsk 5-poengstap da Yoana Mladenova satte en straffe i siste sekund.

Dermed er det klart at Norge spiller om 19.- plass søndag (kl. 14.15) mot Storbritannia, som lørdag kveld ble slått 67-52 av Østerrike.

- Fant roen og spilte mer sammen

Etter forventede og store nederlag i de tre første kampene mot Danmark, Slovenia og Finland, har Norge slått Kosovo og tapt to jevne kamper.

- Estland-kampen var veldig bra av oss, men mot Bulgaria i dag føler jeg vi burde ha vunnet, fastslår Kjetil Andresen.

- Vi stresser for mye i starten og har 14 turnovers etter halvspilt kamp. Da rant poengene inn mot oss. Men alt ble mye bedre spesielt i 3. periode (17-7 til Norge) da jentene klarte å finne roen, spilte mer sammen og fant bedre løsninger, sier U18-landslagstreneren.

Det sto 17-17 etter første periode, før Bulgaria gikk rett fra 21-19 til 32-19 (11-0) tidlig i den andre.

Bulgarerne hadde tilsynelatende kontroll og var 10 poeng foran (37-27) da Norges opphenting begynte. Med en 15-0-run gikk de norske jentene opp i 42-37 like før slutt i tredje periode!

Fem minutter før slutt var Norge fortsatt foran (46-43), men så snudde Bulgaria til 51-46, før Lina Stranger-Johannessens to straffer og Selma Freng Sørensens 3-poenger inne i siste spilleminutt gjorde alt helt åpent i finishen.

Ruvende Kyrkjebø

Kari Kyrkjebø var ruvende i Norges lag med 20 poeng, 19 returer og 3 blokker, mens Lina Stranger-Johannessen noterte seg for 13 poeng og 5 returer.

Norge traff 6 av 23 3-poengere etter to fra Lina Stranger-Johannessen (2/5) og Selma Freng Sørensen (2/7) og én hver fra Emma Thowsen Harloff (1/1!) og Cecilia Riise (1/5).

- Defensivt er det ikke noen «katastrofe», men selv om vi skyter litt bedre i dag, er det for få som melder seg på offensiven. Men ved siden av Kari og Lina som bærer laget i angrep, bidro Selma Freng Sørensen veldig bra i dag, presiserer Kjetil Andresen.

Selma Sørensen hadde ved siden av sine 6 poeng også 5 returer, 2 assists og 1 steal.

På minussiden for Norge kom 25 turnovers (Bulgaria hadde 16), men de norske jentene vant returstatistikken 45-40 – etter å ha kjempet seg til 11 offensive returer.