NBBF Øst EB Kampleder veiledning.jpg
Foto: Øystein Mjelde Skipenes

Region ØST Dommerløft

7 jenter og 9 gutter skal få ekstra oppfølging gjennom Dommerløftet i Region ØST
Region ØST evaluerer og iverksetter tiltak som vi tror kan løfte kvaliteten på våre aktiviteter. Antall regionsdommere i Region ØST har lenge vært kritisk og selv om vi nå utdanner og kurser fler dommere hver sesong så mangler vi regionsdommere som har erfaring og kunskap nok til å kunne dømme de tøffeste kampene i vårt seriespill; Elite- og seniorkamper. Å dømme 1M med kun to dommere i Region ØST er ingen enkel oppgave og derfor er nå Dommerløftet på plass.

Region ØST har valgt ut 16 unge dommere som har vist interesse for å dømme flere kamper i regionen. Noen av de er allerede utdannet regionsdommer og har dømt en del kamper. Målet for disse er å utvikle seg og bli en bedre dommer som kan stå i tøffe kamper og tøffe beslutninger på banen. Majoriteten av de unge deltakerne på dommerløftet er aspirantdommere og skal ta regionsdommerkurset i februar 2020. Målet for disse er å bli autorisert regionsdommer og få en trygg vei gjennom kurset ved å dømme sammen med mentor, få fler observasjonskamper og fler tilbakemeldinger og erfaring for å bli en bedre dommer. 

Alle deltakere skal dømme sammen med mentor i minimum 3 helger i løpet av sesongen. De får 4 kamper på en dag der de dømmer 3 og observerer de andre deltakerne i en kamp. Mentor skal både dømme sammen med deltakerne og observere begge i aksjon i løpet av en slik dag/helg. Region ØST har stor tillit til våre mentorer og tror at dette kommer til å bidra til at vi får flere trygge regionsdommere som tørr å ta tøffe beslutninger i jevne kamper. 

Vi ønsker dommere som kan prioritere dømming disse helgene fremfor egne seriekamper. I basketball er det mange som har flere "hatter", flere unge som ønsker å delta på alt; trenerkurs, dommerkurs, SPU, LL og satsende klubblag. Vi i Region ØST ser at det er veldig vanskelig å få til alt i en travel hverdag. Vi ønsker heller ikke at unge spillere sliter seg ut fysisk og mentalt ved å bli med på alt. Prioritering er en del av livet og vi ønsker at alle skal finne "sin vei", innen basketball som passer for dem. Enten det trener, dommer, spiller, tilligtsvalgt i klubb eller styremedlem. Region ØST har valgt ut 16 deltakere, 7 jenter og 9 gutter som får bli med på Dommerløftet 2019-2020. Vi har valgt ut deltakere basert på vist interesse for å dømme seriekamper for Region ØST og deltakere som ønsker å prioritere dommerrollen. 

Region ØST har 4 gode mentorer som alle har dømt på øverste nivå i Norge - BLNO. Våre mentorer skal bidra med egen kompetanse og erfaring og veilede de unge deltakerne i dommerrollen. Våre 4 mentorer er: Per Røgeberg, Sturla Sand, Inna Kurland og Till Schrader. Tusen takk for at dere stiller opp og hjelper Region ØST med å utvikle unge dommere.

 

 

Deltakerne på dommerløftet er: 

Mentor er Per Røgeberg

Sander Johnskareng (Oppsal)

Leon Grande (Bøler)

James Jia (Bøler)

Emil Haavind (Bygdøy)

 

Mentor er Sturla Sand

Sebastian Sole (Bygdøy)

Fabian Haagenrud (Oppsal)

Andreas Bjørnerud (Bøler)

Hugo Haavind (Bygdøy)

 

Mentor er Inna Kurland 

Tuva Myhr (Kolbotn)

Ariana Sefaj (Høybråten)

Mimi Nguyen (Ammerud)

Isak Lie Petersen (Kolbotn)

 

Mentor er Till Schrader

Rfqa (Drammen)

Rawan (Drammen)

Lara (Drammen)

Cathrine (Hønefoss)

 

 

Informasjon om våre dommerkurs finner du HER