candle-unsplash.2.jpg

Kongsberg Miners’ kamper denne helgen innstilles

Firi-ligakampene mellom Kongsberg Miners og bergenslagene Gimle og Frøya som skulle spilles i helgen blir flyttet. Etter de tragiske hendelsene i Kongsberg 13. oktober har Kongsberg Miners besluttet at de ønsker å utsette kampene. Også klubbens kamper i regionale serier utgår. Gimle, Frøya og Norges Basketballforbund gir Kongsberg Miners og alle i Kongsberg sin fulle støtte.

I utgangspunktet var Kongsberg-laget innstilt på å spille kampene denne helgen, men etter noe overveielse har de kommet frem til at de ønsker å avstå fra å spille denne helgen. Spillere og støtteapparat i Kongsberg ønsker å støtte lokalsamfunnet, og delta i eventuelle minnemarkeringer. De skal også samles som klubb. Derfor vil heller ikke Kongsberg Miners’ lag i regionale serier spille denne helgen.

Styreleder Leif Andersen sier at de ikke ennå vet omfanget, eller om noen i klubben er berørt. I denne situasjonen har klubben bestemt seg for å ikke spille i Firi-ligaen denne helgen.

Bergensklubbene Gimle og Frøya gir Miners støtte i den vanskelige beslutningen. Begge lagene synes det er trist at kamper mellom tre av favorittene i årets serie blir avlyst på så kort varsel, men at hensynet til Miners selvsagt går først.

Også Norges Basketballforbund ved både styre og administrasjon gir sin fulle støtte til Kongsberg Miners, og sender varme tanker både til klubben og Kongsberg by.