Varden har akkurat mottatt pokalen fra styreleder i NBBF Region Nord Ulf Christensen.
Fra venstre: Håvar Brattli, Aron Finstad, Omar Meknas, Preben Strenge, Markus Petros Karlsen, Trym Engelsen, Ulf Christensen
Varden har akkurat mottatt pokalen fra styreleder i NBBF Region Nord Ulf Christensen. Fra venstre: Håvar Brattli, Aron Finstad, Omar Meknas, Preben Strenge, Markus Petros Karlsen, Trym Engelsen, Ulf Christensen

Varden Basket tar vandrepokalens første runde

Det gikk ned til siste sekund for Varden Basket før de klarte å komme seg til finalen der de slo Tromsø Storm Ungdom Hvit, som måtte se seg slått etter at de hadde klart å kjempe seg tilbake i semien til en finaleplass.

Unggutter som kjempet med nebb og klør

Dagen startet med første semifinale kl10.00, der Tromsø Storm Ungdom møtte Tromsø Studentidrettslag Bricks. Bricks ledet store deler av kampen og var i føringen, med forsterkning av spiller Henrik Lange. Tromsø Storm Ungdom satt flere viktige skudd og nektet å gi seg. Med 15 sekunder igjen måtte TSI Bricks se seg tapt og Tromsø Storm Ungdom kunne drible tiden ut til en 83-77 seier.

 

TSI 2 ville det mest, men tapte på målstreken 

I den andre semifinalen mellom ubeseirede Varden og TSI 2, var det sistnevnte som kom ut i kampen med mest mot og vilje. Det var ikke før det stod fire sekunder igjen av kampen at Varden ledet kampen for første gang, da Håvar Brattli satt en treer som gjorde at stillingen ble 76-75. TSI 2 skulle likevel få en siste mulighet med to sekunder igjen, der Juozas Imenickas fikk opp et skudd fra "midrange", som akkurat ikke gikk inn. Dermed gikk Varden videre til finalen.

 

Varden slapp aldri på ledelsen

I motsetning til semifinalen gikk Varden hardt ut og fikk en tidlig ledelse. De lot ikke Tromsø Storm Ungdom skåre de første 5 minuttene, og bygget videre på det i angrep. Tromsø Storm Ungdom hadde flere runs, men maktet ikke å ta igjen ledelsen til Varden. Varden vinner 91-66!

Dermed blir Varden Basket vinnere av 1.divisjon region Nord, og får med seg vandrepokalen til odel og eie til neste sesong. Da må de forsvare tittelen hvis de ønsker å beholde pokalen i lengre tid.

 

En stor takk til alle som har bidratt til arrangering av 1.divisjon region Nord for denne gangen. En spesiell takk til Nina Johanne Robertsen, Lea Brandstadmoen og Aleksandra Worsowicz.

 

Takk til alle lag som har deltatt, vi håper dere har kost dere og at dere er med til en større sesong med flere kamper allerede fra høsten. Hvis ditt lag ønsker å delta send gjerne en epost nbbf.nord@gmail.com. Dette gjelder både kvinnelag og herrelag.