Deltakerne fra helgens samling. Foto: Dana Meknas.
Deltakerne fra helgens samling. Foto: Dana Meknas.

SPU i Region Nord

I helga  har det vært regional talentsamling, (også kjent som SPU) for U15 i Tromsø. Dette var tredje og siste samling denne sesongen, der spillerne får opplæring og oppfølging inn mot uttak for aldersbestemt landslag. Det var ivrige spillere fra Griffen Basketballklubb, Tromsø Storm Ungdom og Tromsø Basketballklubb som deltok, og som tok til seg all den kunnskapen de kunne på den korte tiden fra de dyktige trenerne. To treningsøkter på lørdag, og to økter på søndag.

Øktene foregikk i Rødtindhallen, den flotte nye hallen på Kvaløya. Til stede var tre spillere fra Griffen som hadde kjørt fra Harstad, to spillere fra Tromsø Basketballklubb, og ni spillere fra Tromsø Storm Ungdom, totalt 14 spillere. Av disse var fire jenter. – Jeg skulle ha jentene og Kjetil (Andresen) guttene, men de ble slått sammen siden det ikke va så mange. Så vi kjørte fellesøkter sammen, forteller trener Dana Meknas.

Det kan opplyses om at det var god intensitet på øktene, og at de jobbet med ulike relevante landslagsforberedende tema. Etter dette kommer uttak til nasjonal talentcamp 3.-6. juni, der spillere fra hele landet deltar for å konkurrere om plass på landslaget. I følge Dana er det flere spillere med potensiale her i Nord, så det blir spennende å følge med på nettsiden når det endelige uttaket kommer.

Kjetil Andresen skal være trener til landslaget til U18-guttene, og Dana for U15-jentene,i tillegg til at de har holdt disse regionale samlingene i nord for U15. Tidligere Tromsø Storm-spiller Nicholas Philip er trener for U15-gutter, og gjør dermed det endelige uttaket i den årgangen.

Hun er klar på at det ikke bare handler om uttaket til landslaget på disse samlingene.

– Det er jo viktig å si at samlingene er verdifulle også om man ikke kommer med videre, for de tingene det fokuseres på i en slik setting er jo relevante for spillere på klubbnivå også, så forhåpentligvis opplever spillerne at de får med seg nyttige verktøy som kan brukes i den vanlige treningshverdagen.

 

Region Nord roser det gode arbeidet trenerne og spillerne har lagt inn, og ønsker de lykke til videre inn mot de nasjonale samlingene!