Innstranda IL mot Tromsø Storm Ungdom. Foto: Lars Olav Sparboe
Innstranda IL mot Tromsø Storm Ungdom. Foto: Lars Olav Sparboe

Helgens regionsserie - vell gjennomført

Til helgen ble det gjennomført kamper som en del av Regionserien i Nord. Dessverre var det ikke mulighet med for mange tilreisende lag eller stort arrangement pga Covid-19. Likevel ble det spilt noen kamper, og med storfint besøk av Innstranda IL fra Bodø som for første gang var med i regionsserie i Tromsø.

–Jeg vil si at arrangementet alt i alt gikk fint. Vi fikk litt ekstra utfordringer siden vi en uke før arrangementet fikk vite at det skulle være et parallelt håndballarrangement i en annen del av hallen, slik at vi til enhver tid ikke kunne ha mer enn 100 tilstede på vårt arrangement. Vi fikk heller ikke tilgang til kjøkken, så logistikken rundt kafedrift var litt kronglete. Vi måtte påse at det ikke var felles kontaktflater mellom arrangementene.

Elin Hadler-Olsen fra Tromsø Storm Ungdom som her forteller om hvordan det var å arrangere regionsserien tatt covid-19 i betrakning. Det er i disse tider en større utfordring å arrangere serie for barn. Med de nye restriksjonene der blant annet NBBF har vedtatt å utsette alle kampene og konkurranser i helgen, kan man jo tenke seg til at det var fint for barna her i nord å få seg noen kamper når vi nå igjen går en usikker tid i møte. Det var ikke bare kafedriften som måtte taes hensyn til under arrangementet, det gikk også på kampoppsettet.
–Vi hadde satt opp 90 minutter og noen ganger 105 minutter mellom hver kamp. Hvis kampene dro ut, var 90 minutter for kort tid. Jeg vil anbefale 2 timer mellom hver kampstart, da har man god tid til å tømme hallen og vaske nødvendige overflater før neste pulje kommer og starter oppvarming, sier Hadler Olsen. Og det var eksklusivt å få komme å se sine favorittspillere i aksjon. – Vi tillot hver spiller å ha med kun en tilskuer, det fungerte fint. Vi måtte også be spillere komme tidligst 20 minutter før kampstart - ferdig skifta, og de måtte gå snarest mulig etter avsluttet kamp. 2 timer mellom kampene vil gi bedre kontroll på smittevernrutiner, litt bedre tid til oppvarming og muligheter for refleksjoner/oppsummeringer i etterkant av kamper.

Og denne gangen var det kun 1 utenbys klubb med i regionsserien, som ble en historisk markering ettersom det var Innstranda IL fra Bodø, som var med for første gang. Trener for Innstranda IL Ole Christian Nikolaisen skrev et veldig fint innlegg om deltakelsen på klubbens facebookside som du kan lese her . Også han synes arrangementet gikk fint for seg, selv om de var litt nervøs for å reise. Alt i alt var gjennomføringen og helgen veldig bra. Det som var vanskelig var å reise. Pga. Covid visste jeg aldri når noe kom til å skje. Man var hele tiden på kanten med flybilleter og om noen av spillerne var forkjølet eller om foreldrene var bekymret. De siste 2 ukene før reise var det hver dag noe nytt. "blir vi i karantene siden Bodø er blitt rød?" "Hva sier tromsø?" "VI må bare avlyse!" Etc. Så kort konklusjon. Å reise med fler en 10 spillere i denne tiden er høvelig komplisert, sier Nikolaisen. De hadde et tett kampprogram, så når lagene i utgangspunktet skulle forlate hallen mellom hver kamp, så måtte det justeres litt for Innstranda. De hadde imidlertid et nokså tett kampprogram, og  med et begrenset kollektivtilbud i Tromsø fant vi ut at vi måtte la dem få være i hallen mellom kampene, sier Hadler-Olsen. De oppholdt seg da godt adskilt fra andre i hallen (et avgrenset område på tribunen). Hvis det er arrangementer med mange tilreisende lag, er det viktig å tenke gjennom hvor de skal oppholde seg mellom kamper. –Ja det var kun i kontakt med andre lag under kampspill, så rett i garderoben, sier trener Nikolaisen.

 

NBBF Region Nord er veldig takknemlig for jobben klubbene gjør for å kunne gi et tilbud til spillerne. Det er denne ekstra jobben som vil være viktig for å kunne fortsette å holde slike og lignende arrangementer i regionen fremover.