RM kampledere EB Vikåsenhallen 28.04.19.jpg

Nye kampledere på Ranheim

Søndag 28.04.19 ble 6 nye kampledere autorisert under Ranheim sitt EB-arrangement.
 

I løpet av april 2019 har seks dommerspirer fra Ranheim Basket gjennomført dommerløypas grunnivå – kamplederkurset. Det er andre gangen NBBF Midt har holdt kurset, etter å ha måttet avlyst to kurs tidligere i sesongen grunnet deltakermangel. Det første kurset ble holdt i Trondheim i forbindelse med første Easy Basket-arrangement høsten 2018.

 

Ranheim Basket stod for Easy Basket arrangementet søndag 28. april 2019. Med en god gjeng fra deres U15/U17-lag og kommunikasjon med dommerkomiteen fikk vi kjørt i gang et nytt kamplederkurs. Teorien foregikk i Ranheim klubbhus onsdag før påske og de to sesjonene med praksis og teori i hall ble avviklet i Vikåsenhallen torsdag 11. april og torsdag 25. april. Søndag morgen møtte det opp noen spente nye kampledere med sommerfugler i magen, der de for første gang skulle lede U10-spillerne gjennom deres første kamper med fløyta i munnen. Forbundsdommerne Jone Eggen Westrum og Josefine Caroline Stokke Haugom startet dagen med en liten pep-talk med blant annet «dere kan basket, stol på dere selv». Utover dagen kom også regionsdommer og dommerobservatør Alexander Edin Varegg, som jobbet videre med kamplederne da de skulle ta steget videre fra Easy Basket Challenge/U10 til å dømme Easy Basket/U12. Alle ble rimelig varme i trøya etter litt tid på banen, fløytene ble blåst i når det gjaldt, og spillerne så ut til å stortrives gjennom hele dagen!

 

Denne gangen ble kamplederkurset planlagt på kort tid og gjennomført hovedsakelig for arrangørklubb av EB-turneringen. NBBF Midt planlegger et antall kampleder-, aspirant- og regionsdommerkurs hver sesong, men det er ikke noe i veien for at klubbene kan ta kontakt med dommerkomiteen for å arrangere et kamplederkurs for sin klubb. NBBF Midt har nå hatt 28 deltakere gjennom det nye kamplederkurset, etter rekordpåmelding på første kamplederkurs. Seks kampledere fra første kullet har gått videre gjennom aspirantdommerkurset og vi håper på at flere vil utvikle seg videre ved neste aspirantdommerkurs som er planlagt å starte høsten 2019.