Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / Viste styrke før sluttspillet
Stian Emil Berg var overalt i Nadderudhallen og ble Bærums toppscorer med 29 poeng etter sterk skyting og tøffe driver. Her kjemper han seg forbi Daniel Alsaker Sandven, mens Jonas Kessler (nr 7) og Arne Ingebrigtsen står klare til å hjelpe. FOTO: ARILD SANDVEN
Stian Emil Berg var overalt i Nadderudhallen og ble Bærums toppscorer med 29 poeng etter sterk skyting og tøffe driver. Her kjemper han seg forbi Daniel Alsaker Sandven, mens Jonas Kessler (nr 7) og Arne Ingebrigtsen står klare til å hjelpe. FOTO: ARILD SANDVEN

Viste styrke før sluttspillet

Bærum ledet med 28 poeng mot Frøya midtveis i 3. periode, vant komfortabelt og utfordrer Fyllingen om andreplassen på BLNO-tabellen.

 

BLNO menn Bærum – Frøya 99-85

BLNO menn Fyllingen – Tromsø Storm 86-94

BLNO kvinner Ulriken Eagles – Høybråten 132-38

Før ligaens siste uke er det fortsatt mye å spille om for seks av ti lag.

Kongsberg Miners er for lengst blitt nummer 1, Tromsø Storm blir 6, Centrum Tigers 7 og Nidaros Jets 10. Resten er uavklart før lagenes avsluttende kamper i en liga som har vært jevnere enn på mange sesonger.

Søndagens seire til Bærum og Tromsø Storm betyr at Fyllingen og Bærum (begge 17-8) er sikret plass i topp 4 og dermed hjemmefordel i en eventuell tredjekamp i kvartfinalene. Mens Frøya etter tapene for Asker Aliens lørdag (84-86) og Bærum er kommet i trøbbel. Taperen av Frøya – Gimle i siste runde lørdag ender på femteplassen.

- Akkurat nå må vi bare ta én kamp om gangen og se hva som skjer. Før denne helgen i Oslo var vi i posisjon til å kunne kjempe om andreplassen, nå blir det umulig, erkjente Frøya-kaptein Arne Ingebrigtsen, som innser at formlaget Gimle nå også er den klart mest sannsynlige kvartfinalemotstanderen.

- Gimle i kvartfinaler kan bli veldig gøy, men vi skulle veldig gjerne hatt hjemmebanefordelen der, fastslo Ingebrigtsen.

 

10 av 15 på 3-poengere

Et sprudlende Bærum-lag spilte angrep i høyt tempo og varierte med både langskyting, driver og insidespill. Etter første periode sto det 32-20 og senere var Frøya aldri nærmere enn 10 poeng. Med 61-44 til pause var løpet i praksis kjørt, etter at hjemmelaget hadde truffet på 10 av 15 3-poengere! Ledelsen var 28 poeng på det meste, 81-53 midtveis i tredje periode. Så roet Bærum ned tempoet og lot også starterne hvile mye og Sandvikas lovende U19-spillere få godt med tid på banen. Det gjorde de mer enn godt nok til å sikre seieren, 99-85.

- Vi hadde veldig bra flyt i dag, ballen gikk bra og vi traff, det henger jo ofte sammen. Det er deilig å spille angrep når det flyter så bra, presiserte Stian Emil Berg, Bærum-toppscorer med 29 poeng etter 4/7 på 3-poengere (4 av de 5 første), 8 assists og 6 returer.

- Jeg føler vi er kommet mye lenger av gårde enn vi var ved nyttår. Det er mange som scorer og bidrar, det er kult at vi er blitt såpass dype som vi er og at vi deler ballen så mye. Men forsvaret var ikke helt på topp, mente 28-åringen.

 

Tøffere kamper for Fyllingen

Fyllingen holder andreplassen på tabellen foran Bærum på grunn av 2-1 i lagenes innbyrdes oppgjør, men har igjen bortekamper mot Asker Aliens og seriemestrene Kongsberg Miners. Bærum skal på sin side spille hjemme mot Centrum Tigers tirsdag og borte mot Nidaros Jets lørdag, kamper som normalt skal gi to seire – selv om Bærum tapte for Nidaros i Trondheim i november (83-88).

- Vi får se, Fyllingen har fortsatt skjebnen i sine hender og kan vinne de to kampene. Og vi må gjøre jobben vår, understreker Mathias Eckhoff.

- Men vi begynner å se litt mer ut som det laget vi håper å være. Offensivt har det sett bra ut på treningene en periode nå, men det er viktig for oss ikke å miste disiplinen – og vi må spille bedre forsvar når vi kommer til sluttspillet, fastslår Bærum-treneren.

Hjemmelaget endte på 44 prosent treff med 3-poengsskytingen (12 av 27) etter mer bom etter hvert, men hadde likevel en solid angrepskamp med 58 prosent treff på 2-poengsskudd og 13/14 fra straffelinja. Stian Mjøs briljerte med 4 av 6 på 3-erne og 9 assists, Sjur Dyb Berg hadde 14 poeng og 11 returer og Toomas Raadik 6 poeng, 9 returer og 7 assists. Torgrim Sommerfeldt var igjen en angrepstrussel og endte med 14 poeng etter 3/6 på 3-poengerne. Alle de fire U19-spillerne i laget scoret, til sammen 14 poeng.

26 assists i statistikken forteller også om Bærums angrepsspill.

- Bærum var gode i dag, med kjempefin flyt offensivt og god fordeling av ballen. Men jeg føler mye av det skyldes forsvaret vårt og sånn har det vært gjennom hele sesongen, mente Arne Ingebrigtsen.

- Den dagen vi spiller litt bedre forsvar, vil motstandernes prosent garantert falle.

Ognjen Nisavic førte igjen an for Frøya og endte som kampens toppscorer med 31 poeng, i tillegg til 9 returer. Armani Flannigan hadde 20 poeng og 6 returer, Arne Ingebrigtsen 16 poeng (3/6 på 3-poengere) og 7 returer. Nikola Vasojevic noterte seg for 7 assists, men måtte ta en lengre pause på benken etter en skade i hånden.

Av de unge Frøya-spillerne markerte spesielt Daniel Alsaker Sandven (19) seg, med 9 poeng, 3 returer, 1 assist og mye bra forsvar.

 

Vil heller ha Centrum enn Tromsø

Bærum og Fyllingen kniver om andreplassen som gir hjemmebanefordel også i en eventuell semifinale. Det betyr også sølvmedaljer i serien - og Centrum Tigers (9-17) og ikke Tromsø Storm (12-14) som motstander i kvartfinalene. Det siste er Stian Emil Berg mest opptatt av.

- Jeg har veldig lyst til å slippe Tromsø, de er gode og de er spesielt vanskelige der oppe. Centrum er ikke lette de heller, men vi har hatt mer kontroll på Centrum enn på Tromsø, sier Berg.

 

PS. Både Fyllingen og Bærum kan komme ned i 17-10 med to tap, men Bærum har både Frøya og Gimle (begge 16-10) på innbyrdes og kan ikke bli dårligere enn nummer tre i ligaen. Fyllingen kan falle ned til fjerdeplass med tap i de to siste kampene dersom Frøya slår Gimle i siste kamp. Da kommer Fyllingen og Frøya likt på 17-10, men Frøya blir nummer tre og Fyllingen fire på grunn av 2-1 til Frøya i lagenes innbyrdes kamper. I så fall blir Fyllingen – Gimle en av kvartfinalene, mens Frøya vil møte Tromsø Storm. Hvis Gimle slår Frøya, vil Fyllingen med 17-10 gå foran Gimle, bli nummer tre og bli Tromsø Storms motstander.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Emil Berg 29, Stian Mjøs 22, Sjur Dyb Berg 14, Torgrim Sommerfeldt 14, Mateusz Nilsen 6, Toomas Raadik 6, Torkel Westby 4, Vetle Paulsen 2, Max Dahl Svendsen 2.

Frøya: Ognjen Nisavic 31, Armani Flannigan 20, Arne Ingebrigtsen 16, Daniel Alsaker Sandven 9, Jarand Tveito 4, Nikola Vasojevic 3, Jasin Akil Al-Musharafawy 2.

 

Skadeskutt Fyllingen tapte igjen

Fyllingen fikk sitt fjerde tap på fem kamper med 86-94 hjemme mot Tromsø Storm. Hjemmelaget har fortsatt Magne Fivelstad ute etter brist i venstre tommel, og fikk en dårlig nyhet tidligere i uka:

Brede Raa Ellingsen måtte opereres for blindtarmbetennelse og er ute de neste fire ukene – i praksis for resten av sesongen.

- Det er uvisst med Magne også, forteller Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye.

- Han skal til legen igjen tirsdag for å få en avklaring om han må opereres eller kan spille basketball ut sesongen. Får han grønt lys, spiller han til helgen mot Asker og Kongsberg.

Tromsø Storm fikk kontroll i Fyllingsdalshallen etter at gjestene gikk fra 15-15 til ledelse 33-18 mot slutten av første og i begynnelsen av andre periode, etter fire raske 3-poengere fra Aron Nielsen Finstad,m Marcus Wynn, Anders Solem og Wynn igjen.

Tromsø var oppe i 16 poengs ledelse (74-58), men Fyllingen kom innpå til 6 (72-78) og til 7 (84-91) da 1:30 gjensto, men kunne ikke ta igjen alt det tapte.

Kenny Carpenter gjorde jobben som pointguard hos Fyllingen og ble kampens toppscorer med 30 poeng etter 3/6 på 3-poengere og med 6 returer, 4 steals og 3 assists. Evan Harris og Vilius Sumskis hadde hver sin double-double: Harris med 17 poeng og 12 returer, Sumskis med 12 og 12.

- Vi ser absolutt muligheten til å slå tilbake mot Asker og Kongsberg. Nå har vi en uke på å rette opp mye, understreker Calix Black Ndiaye.

Cam Gregory dominerte igjen under begge kurver og endte på 29 poeng og 14 returer for Tromsø Storm.

 

Poengscorere:

Fyllingen: Kenneth Carpenter 30, Evan Harris 17, Vilius Sumskis 12, August Aamodt Kristiansen 10, Christian Mikkelsen Skagen 8, Karl Otabor 5, Edvard Aamodt Kristiansen 4.

Tromsø Storm: Cam Gregory 29, Kevin Altidor 17, Aron Nielsen Finstad 13, Johannes Lange 13, Marcus Wynn 13, Anders Solem 5, Tord Raddum Berge 2, Simen Samuelsen 2.

 

Ulriken med sesongens største seier: 132-38!

Ulriken Eagles viste ingen nåde da de møtte bunnlaget Høybråten, scoret minst 30 poeng i alle perioder og tok sesongens desidert største seier: 132-38. Hjemmelaget nådde 100 poeng allerede i slutten av tredje periode og vant de fire periodene 36-13, 31-4, 35-13 og 30-8.

Ulriken kom rett fra tapet mot Bærum forrige helg (64-81), og har fortsatt Maren Austgulen og Fatima Mohammad på skadelista. Høybråten på sin side spiller uten både Sigrid Male Davidsen og Anneli Widén. Flaka Kelmendi markerte seg igjen og scoret 20 av gjestenes 38 poeng.

Hjemmelaget fikk alle sine ti spillere på scoringslista. Ulrikens største seire tidligere i sesongen var 101-39 over Bergen Elite og 100-44 over Tromsø Storm Ungdom.

 

Poengscorere:

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 25, Synne Jacobsen 25, Kari Kyrkjebø 19, Karyn Sanford 18, Hanne Nybø 13, Vilde Tveito 13, Sunniva Sørbye 8, Aurora Sørbye 5, Maria Hallingstad 3, Nea Toften 3.

Høybråten: Flaka Kelmendi 20, Ariana Sefaj 7, Tine Martinsen 6, Astrid Jansen Gjersvik 5.