Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Velkommen til de nye klubbene i NBBF!
Selfors ungdomslag i Mo i Rana har meldt seg inn i NBBF.
Selfors ungdomslag i Mo i Rana har meldt seg inn i NBBF.

Velkommen til de nye klubbene i NBBF!

NBBF ønsker åtte nye klubber velkommen som medlemmer! 

I løpet av 2020 har Tiller Lions (Region Midt), Kløfta White Tigers (Region Øst), Tromsø Basketballklubb (Region Nord), Osterøy IL (Region Vest), Møhlenpris IL (Region Vest), Klemetsrud IL (Region Øst), Stord Basketball (Region Vest) og Selfors Ungdomslag (Region Nord) meldt seg inn i NBBF. Klubbene ønsker å skape aktivitet for barn og ungdom i deres nærmiljø og delta i de regionale aktivitstilbudene.

Til tross for en annerledes treningshverdag og sesong, har flere av klubbene allerede påmeldte lag til EasyBasket og seriespill i deres region. Våre nye medlemmer deltar også aktivt i de digitale klubbmøtene i regi av NBBF og regionene, og benytter seg av tilbudet om veiledning gjennom NBBFs klubbutviklingsprogram.

Vi gleder oss til å følge klubbene videre i 2021!

 

Her er en introduksjon til våre nye klubber: 

Tiller Lions Basket medlem fra 11. juni 2020

Tiller Lions er en basketballklubb på Tiller i Trondheim og er en gruppe i Tiller Idrettslag. De har i dag ca. 35 jenter og gutter som deltar aktivt og ønsker flere medlemmer i alderen 8 til 15 år. Basketballgruppen deltok i «Sommer i Trondheim», et aktivitetsprosjekt støttet av Sparebank 1 SMN. De stiller denne sesongen med lag i U13 og U16 i region midt og har i tillegg et U14 lag etablert.

https://tillerlionsbasketball.no/ / https://www.facebook.com/tillerlionsbasketball

 

Kløfta IL «White Tigers» - medlem fra 9. juli 2020

Kløfta Idrettslag Basketballgruppe ble startet da en gruppe på 12 gutter født i 2005/2006 ønsket å spille basketball. Klubben startet med et tilbud om åpen hall og har i dag et lag i GU16 i region øst. Selv skriver de på sine sider – «gutta har vært veldig dedikerte og møter til trening. Det er ett veldig fint samhold i gruppa og de tar godt vare på hverandre. En veldig lærervillig gjeng som har tatt store skritt på kort tid. Trenerne, som ikke har egne barn på laget, må nå selv ligge i hard trening for å holde tritt med ivrige gutter».

https://www.facebook.com/klofta.il / https://www.kloftail.no/

 

Tromsø Basketballklubb - medlem fra 12. august 2020

Tromsø Basketballklubb sitt hovedfokus er et godt sportslig tilbud fra 5-6 års alder, med filosofien "basket for alle", uavhengig av ambisjonsnivå og bakgrunn. De ønsker å bidra til vekst av basketball som idrett ved å ha et inkluderende tilbud for alle som har lyst å spille basket. De vil også ha fokus på inkludering av minoritetsspillere og driver rekruttering av utøvere på skoler som i hovedsak er utenfor Tromsøya, siden de her mangler tilbud i sitt nærområde. Videre ønsker klubben å bli en utdanningsbasert klubb som oppfordrer og verdsetter de som velger å ta kurs - både trenerkurs og dommerkurs, også organisatoriske kurs for de med frivillige verv. Vi ønsker å rekruttere bredt til disse kursene blant spillerne og deres foreldre ved å introdusere dem for kursene med lavterskel introkurs/smakebiter av kursene.

images9bek.png

https://www.facebook.com/tromsobasketballklubb

 

Osterøy IL - medlem fra 24. september 2020

Basketballgruppen i Osterøy Idrettslag har startet opp EasyBasket aktivitet med ildsjelen Mantas Buinauskas.  

image3wkum.pnghttps://www.facebook.com/osteroyil

 

Møhlenpris idrettslag - medlem fra 16. oktober 2020

Møhlenpris Idrettslag holder til i Bergen og med David Martinez i spissen har de opprettet en basketballgruppe høsten 2020. Idrettslaget har stor tilslutning av barn og ungdom med innvandrerbakgrunn og idrettslaget har vokst fra 20 til 300 medlemmer på ni år.imagewxok4.png

https://www.facebook.com/komtilmil/

 

Klemetsrud IL -  medlem fra 26. oktober 2020

Klemetsrud IL er 100 år og representerer idrettstilbudet på Mortensrud, Dal, Brenna, Klemetsrud, Lofsrud og Stenbråten i Oslo. I november 2020 startet idrettslaget opp en basketballgruppe med et lag for 1. og 2. klasse og et lag for 3. og 4. klasse.

image7ls.png

https://www.facebook.com/Klemetsrudidrettslag

 

Stord Basketball - medlem fra 09. november2020

Stor Basketball har på kort tid opplevd stor pågang av basketballinteresserte barn, ungdom og voksne. Klubben har ikke gått ut og aktivt rekruttert utøvere, men klubben har allerede ca. 75 aktive medlemmer fordelt på tre treningsgrupper. Klubben favner et stort geografisk område og har ønske om å på sikt utvide tilbudet slik at barn og ungdom kan trene i deres nærmiljø. Per i dag har klubben en treningsgruppe for alderen 10-15 år, en for 15-19 år og en senior gruppe. De samarbeider også godt med Bømlo og det er både seniorgruppe på Stord og Bømlo. Klubben er nå en del av klubbutviklingsarbeidet til NBBF, hvor fokuset er rekruttering og involvering av flere frivillige til trenerrollene og andre nøkkelroller som er essensielt for videre utvikling.

Avisen Sunnhordaland skrev en nyhetssak om den økende interessen for basketball på Stord, her er en skjermdump fra forsiden på avisen.

imagexm9t.png

https://www.facebook.com/StordBasket/

 

Selfors "Seagulls" Ungdomsalg - medlem fra 16. november 2020

Selfors Ungdomslag i Mo i Rana startet en basketballgruppe i idrettslaget, med 16 år gamle Kenni Yang som leder. Ungdomsgruppen har trent i flere år og er nå 19 medlemmer. Ønsket om å delta i seriespill og turneringer i regi av NBBF og region Nord, førte til opprettelsen av basketballgruppen i idrettslaget.

«Det er 5 år siden Selfors UL startet opp Basket som tilbud for ungdommen vår. Det har vært en stabil gruppe som har vært ivrige i trening året rundt. Etter mange år med treningstilbud har gruppen oppnådd et så godt sportslig nivå at de nå ønsker å delta i turneringer. Derfor ble det enstemmig besluttet å søke om opprettelse av Basket som undergruppe i Selfors Ungdomslag...»

imagebw3v.png

https://www.facebook.com/Selforsul

NBBF er i dialog med flere idrettslag som ønsker å starte opp basketballaktivitet og vi håper å se de som en del av basketfamilien i 2021.