Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Underdog som lover å kjempe
Magnus Midtvedt er vant til å utfordre mot topplagene i ligaen og styre Centrum Tigers' angrepsspill. Her scorer han med et helt Frøya-lag rundt seg. Vi ser fra venstre Armani Flannigan, Nikola Vasojevic, Ognjen Nisavic og Odd Olav Aga.
FOTO: ERIK BERGLUND
Magnus Midtvedt er vant til å utfordre mot topplagene i ligaen og styre Centrum Tigers' angrepsspill. Her scorer han med et helt Frøya-lag rundt seg. Vi ser fra venstre Armani Flannigan, Nikola Vasojevic, Ognjen Nisavic og Odd Olav Aga. FOTO: ERIK BERGLUND

Underdog som lover å kjempe

Centrum Tigers er der de har vært de siste sesongene: Uten importer og med et lag fullt av gode guarder. Et lag som skal løpe, kjempe, være seg selv og gi alle en tøff utfordring.

På papiret ser det absolutt ikke bedre ut enn i fjor, da laget havnet på 7.- plass med 9 seire og 18 tap og programmessig ble utslått etter to kvartfinaler mot Bærum.

Øivind Lundestad, Samuel Amed Diomande, Henrik Lange, Sander Aslesen og Vegard Tangen er tunge frafall.

Lundestad (29) er fortsatt i Centrum-miljøet og på treninger med BLNO-laget, men skal i utgangspunktet spille for klubbens 1.- divisjonslag. Men den rutinerte og skuddsterke guarden utelukker ikke at han kan komme til å spille ligakamper, all den stund breddeidretten ikke er åpnet og det følgelig ikke er noe spilletilbud i 1M.

- Lagene rundt oss i ligaen ruster opp og flere har to-tre-fire importer, så det blir morsomt og utfordrende å spille mot dem. På papiret er vi underdogs, men vi var det i fjor også. Da klarte vi å konkurrere og gjenta å være «competitive» i kamper hvor papiret ser skjevt ut, minner Inge-Aleksander Kristiansen om.

Centrum-coachen er fornøyd med spillerstallen.

- Vi har en veldig fin gruppe hvor alle er innstilt på å skape et lag. Vi har litt alder med fire mann rundt 30 år, ikke alle med masse erfaring fra ligaen, men med erfaring som mennesker, det vil hjelpe på en del. Så har vi flere spillere som er klare å ta noen steg. Sigurd Sandlie viste gode takter i fjor i mange innhopp og Johan Flaa har vært i USA og fått et år til på baken. Jeg syns det ser veldig bra ut. Vi hadde ikke så mye størrelse i fjor heller, men nå har vi en spiller på godt over to meter i Tarjei Bryn, sier Kristiansen, som har fått med seg Jarl Kristian Jespersen som assistent denne sesongen.

 

Comeback-trio

Inn kommer tre mann som gjør comeback i BLNO etter mange års fravær:

,Bendik Aunan (fyller 30 år torsdag) hadde to sesonger for Ammerud etterfulgt av to for Centrum Tigers i 2009-13, og har de siste årene spilt for Nordberg i 1.- divisjon.

,Tarjei Bryn (30) spilte for Asker Aliens i 2013/14-sesonger etter fire år på college – og er kommet hjem igjen i år etter å ha tatt mastergrad i USA.

,Fredrik Bratvold (31) var i Frøya i 2010/11-sesongen før han forsvant til studier utenlands, og kommer også hjem fra USA.

Bratvold og Aunan aspirerer til guardplass i startoppstillingen, mens 2,02 m lange Bryn er førstevalget som 5-er. Centrum har også fått tidligere U18-landslagsspiller Herman Nordeide (tidligere Kongsberg Miners), som nå kommer fra en sesong med Skjettens 1.-divisjonslag.

 

- Har oppsøkt basketmiljøer

- Jeg har bare spilt på hobbynivå de siste årene, men hvor enn i verden jeg har vært, har jeg oppsøkt basketmiljøer for å kunne spille, forteller Tarjei Bryn.

Han var lagkamerat med Magnus Midtvedt i Asker Aliens i 2013/14-sesongen, og med Anders Stien, Torgrim Sommerfeldt og Djo Loo Yele som han møter igjen når Centrum skal spille mot Asker. Han kjenner også Simen Anker-Olsen og Simon Midtvedt fra tiden i Asker.

- Centrum er en klubb jeg egentlig alltid har hatt lyst til å spille for. Jeg har fulgt med fra utlandet og sett at mange av gutta fra Asker har vært innom Centrum og at noen fortsatt er der. Jeg elsker å spille og nå hadde jeg muligheten, fastslår 30-åringen.

- Jeg tror det blir moro. Det er mange gode utfordrere i ligaen, men jeg tror likevel vi skal kunne konkurrere godt mot de fleste lagene og spille morsomme kamper.

 

Vant nordisk-gull

Bendik Aunan var på U18-landslaget som vant gull i nordisk mesterskap i 2008, sammen med blant andre Aksel Bolin, Anders Stien og Roy Nwachukwu. De siste årene har han markert seg på Nordbergs lag i toppen av 1.- divisjon.

- Jeg har alltid tenkt å ta et år til i BLNO, for jeg føler at jeg slutta litt for tidlig. Det ble nesten i fjor, men i år var det en del ting som lå til rette for at jeg kunne gjøre det. I tillegg kom koronaen og utsatte 1.- divisjon, forklarer 29-åringen, som ved siden av basketspill vil være kjent for internett-humor og som skuespiller i komiseriene «Hvite gutter» og «Sigurd fåkke pult».

 

Lillebror blir pointguard

Centrum-kaptein Magnus Midtvedt (30) gleder seg til å få lillebror Simon (24) som lagkamerat igjen, og nykommeren fra Nidaros Jets går trolig inn som pointguard i førstefemmeren.

Magnus er bare så vidt i gang med baskettrening etter å ha slitt med betennelse i hælen gjennom sommeren.

– Vi er underdogs igjen, men vi har kollektivt spill, innsats og Centrum-kultur. Jeg er ganske sikker på at mange kommer til å undervurdere oss, men vi skal klare å bite fra oss, forsikrer lagkapteinen.

- Vi har litt mer høyde enn i fjor, litt mer rutine og litt bredere stall. Så har vi guardrekka vår som fortsatt er farlig og god, med mange som kan rotere på plassene, understreker Magnus Midtvedt.

 

CENTRUM TIGERS

Trener: Inge-Aleksander Kristiansen.

Assistenttrener: Jarl Kristian Jespersen (ny).

Spillere INN: Johan Flaa (tilbake fra Santa Rosa Junior College, California), Simon Midtvedt (Nidaros Jets), Bendik Aunan (Nordberg), Herman Nordeide (Skjetten), Lavrans Linnestad (Ås/Follo Bobcats), Fredrik Bratvold (tilbake fra USA), Tarjei Bryn (tilbake fra USA).

Spillere UT: Øivind Lundestad (Centrum 1M?), Henrik Lange (tilbake til Tromsø Storm), Fredrik Trana (Ammerud), Sander Rivø Aslesen og Vegard Tangen til jobb og studier, Samuel Amed Diomande prioriterer jobb og familie, Sebastian Larsen.

 

SPILLERSTALLEN 2020/21:

Simen Anker-Olsen, Bendik Aunan, Fredrik Bratvold, Tarjei Bryn, Akrem Dagnew, Johan Flaa, Ole Flock Hogstad, Giorgos Kotrotsios, Lavrans Linnestad, Rasmus Linnestad, Magnus Midtvedt, Simon Midtvedt, Herman Nordeide, Sigurd Sandlie, Øyvind Torsetnes.

Sannsynlig starting-5: S. Midtvedt, M. Midtvedt, Flaa (Aunan), Bratvold (R. Linnestad), Bryn. 

Åpningskamp: Tromsø Storm – Centrum Tigers, Tromsøhallen søndag 4. oktober kl. 16.00.