Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Treffsikre Miners tilbake på vinnersporet
Duell mellom pointguardene og de to lags ledende spillere i mandagens BLNO-kamp: Juan Ferrales (med ballen) var toppscorer med 26 poeng, hadde 8 returer og 6 assists for Miners - og traff 14 av 14 straffer! Eric Gilchrese endte nær en triple double for Asker - med 21 poeng, 9 assists og 8 returer. Til høyre i bildet er Plaisir Nzitani Mukoko. FOTO: ERIK BERGLUND
Duell mellom pointguardene og de to lags ledende spillere i mandagens BLNO-kamp: Juan Ferrales (med ballen) var toppscorer med 26 poeng, hadde 8 returer og 6 assists for Miners - og traff 14 av 14 straffer! Eric Gilchrese endte nær en triple double for Asker - med 21 poeng, 9 assists og 8 returer. Til høyre i bildet er Plaisir Nzitani Mukoko. FOTO: ERIK BERGLUND

Treffsikre Miners tilbake på vinnersporet

Kongsberg Miners måtte slite med Asker Aliens, men traff da det gjaldt i sluttminuttene – og satte 28 av 32 straffer.

 

Asker Aliens – Kongsberg Miners 84-93

- Vi står foran vårt tøffeste sluttspill, sa Miners-kaptein Juan Ferrales etter å ha ledet serievinnerne til 93-84 over et hardtkjempende og velspillende Asker Aliens.

Ammerud eller Asker blir Kongsberg Miners’ motstander i kvartfinalene, Gimle som stoppet mesternes seiersrekke i BLNO etter 26 kamper kan bli semifinalemotstander. Forutsatt at Gimle greier seg gjennom best-av-tre-serien mot enten Frøya eller Fyllingen i kvartfinalen.

Det så på ingen måte ut som det var nummer 9 på tabellen Kongsberg Miners gjestet i Leikvollhallen. Asker Aliens slo tabellfirer Frøya 86-84 lørdag og gjorde et meget godt forsøk på å få seg en ny «skalp» og en særdeles viktig seier før torsdagens «finale» mot Ammerud om den åttende og siste sluttspillplassen.

- De startet veldig bra, traff tøffe skudd og gjorde det vanskelig for oss. Det var en kamp som svingte fram og tilbake, men heldigvis hadde vi en god angrepskamp og god bevegelse på ballen, fastslo Ferrales, som styrte gjestene i sin pointguardrolle og i tillegg ble kampens toppscorer med 26 poeng – i tillegg til 8 returer og 6 assists.

Ferrales satte 14 av 14 straffekast i kurven, og Miners totalt 28 av 32 (87 prosent) etter å ha truffet sine 20 første!

- Det må vi fortsette med, og det kan hjelpe oss til viktige seire i sluttspillet, presiserte 27-åringen.

 

Asker likt på 67-67

Asker ledet gjennom mye av førsteperioden, men Kongsberg Miners overtok føringen og var oppe i 13 poengs ledelse (37-24) midtveis i andre periode.

Men anført av Djo Loo Yele, Eric Gilchrese og en brennheit Joachim Bøhn – med fire av fire på 3-poengere – kom hjemmelaget sterkt tilbake.

Asker utlignet til 67-67 med et straffetreff fra Yele like før slutt i tredjeperioden, og var tre ganger bare ett poeng bak inne i siste periode:

73-74 etter en 3-poenger fra Plaisir Nzitani Mukoko, 75-76 etter ett av mange presise halvdistanseskudd fra Yele og 78-79 etter en 3-poenger fra Carl Kevin Brunæs.

De svartkledde kjempet om seieren helt til sluttminuttene, men hadde åpenbart ikke nok ork igjen og bommet de viktige skuddene. Samtidig måtte Djo Loo Yele ut på benken med fire feil og så ut med sin femte på stillingen 79-83 to og et halvt minutt før slutt.

To straffer fra Eric Gilchrese ga 81-85 med 2:05 igjen, men Miners var sterkest og best da kampen skulle avgjøres. Aly Hudgins tok en råsterk retur, Joshua Hart la 87-81 etter angrepsretur på Hudgins’ straffemiss. Så punkterte Juan Ferrales kampen med en stepback-2-poenger til 89-82 med 40 sekunder igjen.

 

- Har beholdt energien

- Vi hadde våre muligheter, men det var de (Kongsberg) som scoret da de måtte, konstaterte Asker-trener Kenneth Webb.

Men laget hans har fått selvtillit etter seieren over Frøya og den jevne kampen mot seriemestrene, og har skadefritt mannskap til kampen mot Ammerud i Apalløkkahallen torsdag. Da er også Anders Stien tilbake.

- Anders var syk med influensa i dag, men blir klar igjen, forsikret Webb.

- Nå er vi framme ved kampen vi har ventet på, og alt er opp til oss. Vi har gode prestasjoner bak oss, det begynte allerede i Tromsø der vi tapte i sluttsekundene (83-84), og vi får to gode treningsdager før vi møter Ammerud. Vi skulle ønske vi ikke var kommet i denne situasjonen, men bedre sent enn aldri. Nå er det Ammerud torsdag og så Fyllingen lørdag som gjelder. Og dette var en positiv kamp, vi har beholdt energien og flyten, slo Webb fast.

 

Asker må vinne - ute med tap

Asker (6-19) MÅ vinne torsdagens kamp mot Ammerud (7-18) for å kunne kapre 8.- plassen som gir sluttspillkvartfinaler mot nettopp Kongsberg Miners, men trenger i tillegg seier over Fyllingen hjemme i Leikvollhallen lørdag for å være sikre på sluttspillplassen.

Vinner Asker, er begge lag på 7-19 og Asker foran med 2-1 i seire i innbyrdes kamper. Da vil Ammerud fortsatt ha en mulighet: Hvis Asker taper hjemme for Fyllingen, kan Ammerud ta 8.- plassen tilbake med seier over Tromsø Storm søndag – i Tromsø.

Vinner Ammerud, er løpet kjørt og de to siste kampene uten betydning. Da blir Ammerud kvartfinalemotstander for Kongsberg Miners. 

Begge lagene har gitt Miners god match i to av tre seriekamper denne sesongen.

- Det er veldig tøffe og aggressive lag, både Ammerud og Asker. Ligaen har vært så jevn denne sesongen og nummer 8 holder høyt nivå. Vi står foran vårt tøffeste sluttspill, forsikrer Juan Ferrales, som er i sin fjerde sesong i BLNO.

 

Save og Bøhn traff

Aly Hudgins hadde en ny, sterk kamp under kurvene for Miners – og noterte seg for 14 poeng og 14 returer. Matias Save var i skuddhumør og endte på 16 poeng etter 4 av 6 på 3-poengerne og noen effektive driver.

Djo Loo Yele er i knallslag for Asker Aliens og endte på 23 poeng etter 10/14 på 2-poengere og 3 av 4 fra straffelinja. Eric Gilchrese hadde 21 poeng, 9 assists og 8 returer og er lagets viktigste spiller. Joachim Bøhn imponerte med fire av fire på 3-poengerne og blir et ekstra angrepsvåpen i de siste kampene.

- Han har prikket inn de skuddene på trening, og vi ventet bare på at han skulle ta dem i kamp og treffe som han gjorde i dag. Det vil gi oss et løft, understreker Kenneth Webb.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Djo Loo Yele 23, Eric Gilchrese 21, Joachim Bøhn 12, Ludvig Bergh 8, Plaisir Nzitani Mukoko 8, Paulius Grebliunas 5, Carl Kevin Brunæs 3, Jonatan Hjelseth Mæhlum 2, Jørgen Onarheim 2.

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 26, Matias Save 16, Aly Hudgins 14, Nikolas Skouen 14, Max Richardson 8, Nicolai Østbye 7, Joshua Hart 6, Christoffer Heggelund 2.