Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Solid gjennomkjøring for Miners
Juan Ferrales styrte Kongsberg Miners fra pointguard og ble kampens toppscorer med 23 poeng. Her har Miners-kapteinen kommet seg forbi Johan Flaa til en ny scoring. Til venstre i bildet ser vi Oliver Bojang Visnes.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Juan Ferrales styrte Kongsberg Miners fra pointguard og ble kampens toppscorer med 23 poeng. Her har Miners-kapteinen kommet seg forbi Johan Flaa til en ny scoring. Til venstre i bildet ser vi Oliver Bojang Visnes. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Solid gjennomkjøring for Miners

Et skadesvekket Kongsberg Miners roterte på bare sju mann mot Centrum Tigers. – Alle kamper i grunnserien er trening, og med flere spillere ute fikk vi prøve andre og gitt de unge mer tid. Jeg syns vi spilte bra som lag, konkluderte Juan Ferrales.

Centrum Tigers – Kongsberg Miners 68-95

I den første kampen uten tilskuere startet Centrum Tigers med 6-5-ledelse og holdt følge til stillingen 14-15 etter sju minutter. Så viste gjestene fra Kongsberg klasseforskjellen og punkterte det som måtte være av spenning i kampen med en 14-0-run.

Med 95-68 tok Miners sin sjette seier og klatret opp til en tredelt førsteplass med Gimle og Frøya, som også står med 6-1 etter 7 seire.

Resultatet i Vulkanhallen sendte Gimle opp som foreløpig serieleder på grunn av innbyrdes-resultatene mellom de tre i toppen. Der har Gimle +11 i score, Frøya +2 og Miners -13, etter at Gimle slo Kongsberg 95-81 i oktober.

- Jeg syns vi leverer en bra kamp og spiller bra som lag. Vanligvis har vi jo mange spillere å velge mellom, men nå har vi flere viktige ute. Så da må vi gjøre som Gimle har gjort i lengre tid og som Frøya gjør nå: gi de unge spillerne viktige minutter på banen, sa Juan Ferrales.

Miners-kapteinen var igjen glimrende, ble kampens toppscorer med 23 poeng etter 3 av 5 på trepoengere og fikk i tillegg notert 4 steals, 3 assists og 3 returer. Morsomst var det likevel da den 1,88 m høye pointguarden forsøkte seg med en dunk i fjerde periode – men bare NESTEN klarte det!

- Det er ny sesong, så jeg måtte prøve noe nytt, forsøkte 29-åringen å forklare.

- Jeg har dunket to ganger i BLNO, men det var i første sesongen. Så jeg prøver hvert fjerde år og jobber med det. Jeg er fortsatt ung, jeg liker iallfall å tro jeg er det, sa Miners-kapteinen med et smil.

 

Roterte med sju spillere

Erik Borg måtte melde forfall til Centrum-kampen etter et «overtråkk» på trening tirsdag. Nicolai Østbye trener igjen etter hjernerystelsen som har satt ham utenfor i to kamper, mens Petar Kutlesic fortsatt sliter med sin ryggskade.

Dermed kom gjestene med bare ni mann til møtet med Centrum Tigers, og roterte med sju – Kristian Groth Eggar og Vetle Fjeldstad fikk bare komme innpå i henholdsvis 4:56 og 2:06 minutter. Fjeldstad imponerte med å score med en gang han kom på banen og med sitt eneste skuddforsøk.

Ved siden av Ferrales var Aly Hudgins igjen på hugget hos Miners og endte med 21 poeng og 10 returer, mens Marin Mornar hadde 15 poeng, 7 returer og 6 assists. Ognjen Nisavic noterte seg for 15 poeng, 6 returer og 4 assists, men måtte ut i sluttminuttene med et kutt over øyet. Av unggutta var spesielt Oliver Bojang Visnes positiv med 9 poeng etter 100 prosent treff både på 2-poengsskudd (3 av 3) og trepoengere (1 av 1) – i tillegg til 5 returer.

 

Treffsikker Aunan

Bendik Aunan hadde en meget god angrepskamp for Centrum Tigers, traff 4 av 5 trepoengere og ble hjemmelagets mestscorende med 18 poeng. Simon Midtvedt var solid med 12 poeng, 7 returer, 5 assists og 5 steals, mens Johan Flaa kom sterkt utover i kampen og endte på 16 poeng etter 3 av 4 på treerne.

Blant forwardene har Herman Nordeide tatt steg og innledet seriespillet med flere solide kamper. Denne gang ble det 10 poeng og 5 returer for den tidligere Miners-spilleren.

Hjemmelaget må spille resten av sesongen uten lagkaptein Magnus Midtvedt, som nylig er blitt kneoperert. Giorgos Kotrotsios spilte heller ikke onsdagens kamp.

 

- Sløve treninger

Centrum-coach Inge-Aleksander Kristiansen mente lagets siste treninger var "sløve" og følte at spillerne de i første periodene så ut som de mente kampen var tapt på forhånd.

- Jeg følte litt at vi kom inn i dag og tenkte det. Men da blir jeg forbanna. Når vi fighter mer i 3. og 4. periode, går det bedre. Bokser du ut en fyr, så gjør du det uansett hvem det er. Hadde vi blitt slått i dag fordi de angriper våre spillere inside hvor den største forskjellen er på papiret, hadde jeg skjønt det. Men bortsett fra utblokkeringen er det ikke på posten de «dreper» oss i dag, men i penetreringen og med guardene og fordi vi ikke henger sammen som lag. Vi spilte mot større atleter mot Ammerud og gjorde en mye bedre jobb da, mente Kristiansen.

Han var godt fornøyd med Bendik Aunans kamp:

- Bendik gjorde en masse bra og begynner ordentlig å akklimatisere seg i ligaen. Det er noen år siden han var med i BLNO sist, men fortsetter han på nivået fra i dag, blir det veldig bra. En del av pasningene hans har litt små marginer, men det gjelder for Bendik å finne en balanse, og nå går det mer over på den positive siden, sa Centrum-treneren.

Begge lag skjøt godt på trepoengere: Kongsberg med 42 prosent (8 av 19) og Centrum med 40 (11 av 27). Hjemmelaget holdt også Miners til 36-36 i returstatistikken.

 

Viktige Centrum-kamper

Lagene møtes igjen om nøyaktig to uker, onsdag 25. november – samme hall, samme tid. I mellomtiden skal Centrum Tigers (0-7) spille to særdeles viktige kamper mot tabellnaboene Fyllingen (1-6) og Nidaros Jets (1-5), Fyllingen i Bergen søndag og Nidaros i hjemmekamp i Oppsal Arena lørdag 21.

Miners får besøk av Bærum i Kongsberghallen søndag og har bortekamp mot Ammerud torsdag 19. november.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Bendik Aunan 18, Johan Flaa 16, Simon Midtvedt 12, Herman L. Nordeide 10, Rasmus Linnestad 4, Fredrik Bratvold 3, Moritz Anglero 3, Tarjei Bryn 2.

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 23, Aly Hudgins 21, Ognjen Nisavic 21, Marin Mornar 15, Oliver Bojang Visnes 9, Valen Tejada 2, Vetle Fjeldstad 2, Ionas Garras 2.