Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Prisvinnere fra sju klubber
DST-vinnerne1 (2).JPG
Prisvinnerne for 2019, med diplomene de fikk utdelt under lørdagens middag for deltakerne i Den Store Trenerhelgen. Fra venstre Baard Stoller (Tromsø Storm Ungdom, årets hederspris), Ståle De Lange Kofoed og Gøril Wold Wægger (Nesodden IF Basket, årets vekstpris), Kyrre Riis (Kolbotn Basket, årets klubbleder), Asle Morten Karlsen (Tromsø Storm Ungdom, årets jentepris), Aslak Smalås (Tromsø Storm, årets nettpris), Ingvild Sanford (Ulriken Eagles, årets trenerentusiast) og Ole Andreas Teigen (Skjetten Basket, årets trenertalent). Berit Babik fra Skjetten Basket ble kåret til årets ildsjel, men var ikke til stede under utdelingen. Audun Eskeland (Gimle Basket) som ble kåret til årets topptrener var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: ARILD SANDVEN

Prisvinnere fra sju klubber

Tromsø og Skjetten stakk av med totalt fem av trener- og leder-prisene for 2019.

Den Store Trenerhelgen samler i år 225 deltakere, og høydepunktet under lørdagens middag på Meet Ullevål var – som tidligere år – utdelingen av Norges Basketballforbunds leder- og trenerpriser.
Her har NBBFs juryer vurdert mange verdige kandidater og landet på ni høyst fortjente vinnere.

 

Prisvinnerne kommer fra sju klubber:

Skjetten Basket med Berit Babik som «Årets ildsjel» og Ole Andreas Teigen som «Årets trenertalent».
Tromsø Storm Ungdom vant «Årets jentepris» til klubben med størst vekst i antall jentespillere opp til 19 år – og Baard Stoller fikk «Årets Hederpris».
Tromsø Storm ble vinnere av «Årets nettpris», som deles ut til BLNO-klubben som har vært best på digitale plattformer.
Gimle Basket fikk «Årets topptrener», Audun Eskeland.
Kolbotn Basket hadde «Årets klubbleder», Kyrre Riis.
Nesodden IF Basket vant «Årets vekstpris» til klubben med størst vekst i medlemsmassen.
Ulriken Eagles fikk «Årets trenerentusiast», Ingvild Sanford.

- Det er kultur og tradisjon for basket i Tromsø og veldig mange personer som KAN basket. En ganske stor og viktig idrett i byen, fastslo Baard Stoller, som ble tildelt «Årets hederspris» etter 30 år som trener for topp og bredde i norsk basket.
Mest av alt er han kjent for sine topplag og NM-titler, men nå er 54-åringen leder for Tromsø Storm Ungdoms yngre lag.
- Jeg trives godt med å trene yngre lag, det er givende og morsomt å se spillernes utvikling, på en helt annen måte enn når man trener voksne spillere, sier Stoller.

 

Lag i alle aldersklasser for gutter

Flere av de yngre Tromsø-lagene har de siste sesongene fått delta i seriene i Region Øst, og denne sesongen er et U14-guttelag med i Region Vest-serien.
- De andre klubbene i Region Nord ligger langt unna oss, så når Tromsø Storm Ungdom har lag i alle aldersgrupper på guttesiden og får opp mange jentespillere, sier det mye om den jobben klubben har gjort. At trenere og ledere i Tromsø Storm Ungdom gjør det så attraktivt for barn og ungdom å velge basket, er imponerende.
- Men å utvikle seg som ung og ambisiøs spiller i et svært mangelfullt kamptilbud, er vanskelig. Derfor har det vært utrolig verdifullt for oss at Region Øst og Region Vest har tatt imot lagene våre og latt dem spille i sine serier. Å spille verdifulle kamper mot lag som er like gode eller bedre, er helt avgjørende for at våre lag skal kunne holde et høyt nivå, understreker Baard Stoller.