Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Nidaros vil underholde og overraske
Jakob Baiden var lagkaptein for Nidaros Jets forrige sesong og ligger an til å få fortsette i rollen. 26-åringen er en viktig mann under kurvene for trondheimslaget, en pålitelig scorer og en av ligaens beste straffeskyttere – med 85 prosent treff de to siste sesongene. Her er Baiden i aksjon mot Ammerud og Andreas Isaksen i Apalløkkahallen forrige sesong.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Jakob Baiden var lagkaptein for Nidaros Jets forrige sesong og ligger an til å få fortsette i rollen. 26-åringen er en viktig mann under kurvene for trondheimslaget, en pålitelig scorer og en av ligaens beste straffeskyttere – med 85 prosent treff de to siste sesongene. Her er Baiden i aksjon mot Ammerud og Andreas Isaksen i Apalløkkahallen forrige sesong. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Nidaros vil underholde og overraske

- Vi har et sterkere kollektiv og flere strenger å spille på. Vi klarte å overraske i fjor og skal gjøre det i år også, forhåpentligvis med flere «W», understreker Nidaros-trener Thor Inge Øvermo.

Mye er som for et år siden: Nidaros Jets har i likhet med Centrum Tigers valgt å greie seg uten importspillere. Men de vet utgangspunktet og er innstilt på å kjempe, lage mest mulig trøbbel for favorittene – og vinne flere kamper.

Forrige sesong ble det bare tre (3-24) og trønderne endte sist på tabellen. De skulle ut i BLNO-kvalifisering mot Ammerud og Oppsal Tigers da sesongen ble avlyst.

Pointguarden Simon Midtvedt og toppscoreren Even Skjellaug har flyttet tilbake til Oslo, men Jets har fått inn fire nye spillere i stallen – alle med bakgrunn fra de norske U-landslagene.

19-åringene Torkel Westby og Mateusz Nilsen kommer fra Bærums BLNO-lag, Asker Aliens-guarden Mikkel Aarnes (20) er hjemme etter en sesong i Canada og tidligere Gimle-guard Nick Seach (25) gjør comeback i ligaen etter sju års fravær.

 

- Fan av de fire nye

- Jeg syns det ser veldig bra ut, sier Jakob Baiden.

- Mye forsvinner med Even og Simon, men jeg er veldig fan av de fire nye, som alle kan ta mye ansvar. I tillegg har en spiller som Jørgen (Kjesbu) vært sterk og god på trening, forteller Nidaros-kapteinen.

Baiden og lagkameratene bekymrer seg ikke over at de fleste av motstanderlagene i ligaen har flere importer. Et klart styrket Asker Aliens i åpningskampen neste lørdag er også bare inspirerende.

- Det blir kjempegøy. Vi har lyst til å spille basket igjen, har veldig mye bredde og unge spillere som er gira og vil spille hardt, i høyt tempo.

- Vi har veldig lite å tape og er kjempegira, fastslår 26-åringen, som opprinnelig er fra Holmlia i Oslo.

 

15 spillere, sterkere kollektiv

Nidaros Jets har 15 mann i BLNO-stallen, konkurranse om plassene og intensitet på alle treninger.

- Kontra i fjor ser vi ut som et sterkere kollektiv og har flere strenger å spille på, mener Thor Inge Øvermo.

- Alle de nye er kommet godt inn i spillergruppa, det er fryktelig artig på driller og øvelser og tydelig at gutta liker seg. Jeg er gledelig overrasket over alle fire, de er skolerte og kan sakene sine godt. Men jeg skulle gjerne hatt Nick (Seach) 100 prosent av tida. Nå må han bruke litt tid på å få på plass skolehverdagen sin på NTNU, presiserer Jets-treneren.

Seach aspirerer til pointguardplassen og var sammen med Mikkel Kolstad og Espen Fjærestad en av de store profilene i Gimles råsterke 94/95-årgang, som blant annet vant tre U18-NM på rad i årene 2010-12.

En spesielt god offensiv spiller og skytter som Nidaros venter seg mye av.

 

«Energiboost» i Tromsø

Hva de øvrige lagene i ligaen har fått inn av importer og forsterkninger, bryr ikke Nidaros seg nevneverdig om.

- Vi har faktisk ikke noe fokus på det i det hele tatt. Jeg er veldig godt fornøyd med spillerstallen vi har i år. Vi klarte å overraske i fjor og skal gjøre det i år også, forhåpentligvis med flere «W», understreker Øvermo.

- De andre lagene skal jo få sine nye til å fungere i et lag også. Det viste den første kampen vår i Tromsø der de hadde to amerikanere på banen og vi likevel slo dem. Det var en energiboost for oss og ga spillerne selvtillit, sier Jets-coachen.

Med poengmaskinen Even Skjellaug ute må Nidaros Jets spille på en annen måte.

- Vi må ha flere som tar det kollektive løftet, og vi har jo også fått flere pointguarder og ledere som er gode til å fordele ballen. Vi har fått trent mye bedre enn i fjor, har dybde og kan rotere mer på laget. Vi er nesten så jevngode at vi kan rotere fem og fem. Jeg tror vi skal bli et underholdende lag å se på, fastslår Thor Inge Øvermo.

 

NIDAROS JETS

Trenere: Thor Inge Øvermo.

Trenerassistent: Marco San Martin.

Spillere INN: Torkel Westby og Mateusz Nilsen fra Sandvika/Bærum, Mikkel Aarnes (Asker Aliens) tilbake i ligaen etter en sesong i Canada, Nick Seach  (Centrum Tigers), Johan Karlsen tilbake fra militærtjeneste.

Spillere UT: Even Skjellaug til studier i Oslo, Simon Midtvedt (Centrum Tigers), Tor Arne Ringen (Gimle).

 

SPILLERSTALL 2020/21:

1 Nick Seach,  3 Mikkel Aarnes, 5 Christian Tøfte, 7 Mihajlo Krivokapic, 8 Jørgen Kjesbu, 9 Mateusz Nilsen, 10 Thomas Stavå, 11 JoKristian Weisethaunet, 12 Mats Selboe, 15 Petter Skjellaug, 17 Johan Edvard Karlsen, 20 Brage Vejlgaard Sørensen, 25 Torkel Westby, 34 Burak Kizilirmak, 42 Jakob Baiden.

Sannsynlig starting-5: Aarnes (Seach), Tøfte, Selboe, Kjesbu (Sørensen), Baiden.

Åpningskamp: Asker Asker – Nidaros Jets, Vollenhallen lørdag 3. oktober kl. 16.00.