Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / Miners sikret seg toppscoreren
Ognjen Nisavic var suverent mestscorende i BLNO forrige sesong med 27,7 poeng i gjennomsnitt per kamp for Frøya. Sesongen før hadde den serbiske guarden flest assists i ligaen. På bildet legger han to poeng, presset av Askers Ludvig Bergh (til venstre) og Paulius Grebliunas. 
FOTO: ERIK BERGLUND
Ognjen Nisavic var suverent mestscorende i BLNO forrige sesong med 27,7 poeng i gjennomsnitt per kamp for Frøya. Sesongen før hadde den serbiske guarden flest assists i ligaen. På bildet legger han to poeng, presset av Askers Ludvig Bergh (til venstre) og Paulius Grebliunas. FOTO: ERIK BERGLUND

Miners sikret seg toppscoreren

Ognjen Nisavic var nær ved å signere for en klubb hjemme i Serbia, men så kom Kongsberg Miners på banen og sikret seg forrige sesongs BLNO-toppscorer.

- Jeg gleder meg til å bli en del av Kongsberg Miners og er beæret over å få være med i det jeg regner som BLNOs beste lag og organisasjon, sier Nisavic.

Etter én sesong i Fyllingen og to i Frøya var den 195 cm høye guarden på vei ut av norsk basket, men i tolvte time valgte han å komme tilbake til BLNO.

- Jeg hadde en kontrakt klar til signering hjemme i Serbia, men så ringte Miners – og så gjorde vi en rask avtale for neste sesong, forteller han.

Ognjen Nisavic landet på Gardermoen søndag og skal ut i 10 dagers karantene før han kan slutte seg til Miners-treningene. Det ser 29-åringen fram til.

- Kongsberg Miners har vinnerkultur og alltid høye ambisjoner. Jeg må tilpasse meg laget og spillet deres, men tror jeg kan passe perfekt, sier spilleren som har markert seg sterkt i sine tre første BLNO-sesonger.

I de to siste er han kommet med i sesongens Allstar-femmer og i den avbrutte fjorårssesongen vant han toppscorerprisen i BLNO Awards. Scoringssnittet har økt for hver sesong: 23,1 poeng for Fyllingen i 2017/18 og så 25,0 og 27,7 for Frøya.

Nisavic hadde også flest assists i ligaen i sin første Frøya-sesong, med 7,3 per kamp.

 

Sterk import-kvartett

I Kongsberg Miners kommer han på lag med tre andre importer: Forrige sesongs MVP Juan Ferrales (28) i sin femte sesong for klubben, serbiske Petar Kutlesic (26) i sin tredje og den kroatiske nykommeren Marin Mornar (27) – en 2,06 m lang og allsidig forward.

- Petar og jeg er gode venner og snakker sammen flere ganger i uka, så jeg gleder meg til å spille på samme lag som ham, sier Nisavic.

- Jeg har ikke sett Marin Mornar spille ennå, men har hørt mye positivt om ham og er ikke i tvil om at han kommer til å bli en dominant skikkelse i ligaen.

Miners-coach Stein Erik Rotegård fastslår at Ognjen Nisavic først og fremst gir laget mye offensiv kraft.

- Han er en fremragende skytter, veldig god i ballscreen-situasjoner og flink til å sentre ballen. Han har vært vant til å ta mye ansvar og er en spiller som kan vinne kamper ved å sette de avgjørende skuddene, sier Rotegård.

 

Hart tilbake til Asker

Snaut tre uker før seriestart synes det meste å være klart i BLNO-klubbene.

Av de utenlandske spillerne i ligaene bytter fire klubb:

* Nisavic fra Frøya til Kongsberg Miners.

* Joshua Hart (30) er tilbake hos Asker Aliens som han spilte for i 2017/18-sesongen, etter én sesong for Bærum og én for Kongsberg Miners.

* Plaisir Nzitani Mukoko (28) vender «hjem» til Ammerud etter én sesong hos Asker Aliens.

* Peter Bullock (37) går fra Frøya til naboen Fyllingen.

Profiler som Cam Gregory (Tromsø Storm), Kevin Carpenter (Fyllingen), Evan Harris (Fyllingen) og Robert Hubbs (Kongsberg Miners) er alle ute av ligaen, det samme er Bærum-duoen på kvinnesiden i forrige sesong, Astaja Tyghter og Brooke Fields.

Samtidig går blant andre Milovan Savic og Chaveres Flanigan (Gimle), Eric Gilchrese (Asker Aliens), Ilarion Bonhomme (Ammerud), Nikola Vasojevic (Frøya)  og Vilius Sumskis (Fyllingen) i gang med en ny BLNO-sesong, ved siden av Ferrales og Kutlesic i Miners.

Kyasia Duling som ble toppscorer, beste rebounder og MVP i kvinnenes liga, fortsetter også – nå som spillende trener i Tromsø Storm Ungdom.

 

11 nye importer

Per i dag er 11 nye importer klare for klubbene:

* Kongsberg Miners sikret seg kroatiske Marin Mornar (27 – 2,06) fra MZT Skopje, Nord-Makedonia.

* Bærum har fått inn kongoleseren Yannick Anzuluni (32 år, 203 cm). Han var Luleås helt i den sjuende og avgjørende SM-finalen i 2017 og har senere spilt for Rostock Seawolves (Tyskland) og Djurgården.

* Fyllingen har ny pointguard i amerikanske Jay Harris (28 – 1,88).

* Frøya har to nye importer i amerikanske Devin Gilligan (26 – 1,96) og serbiske Ljubomir Campara (27 – 2,07).

* Tromsø stiller med helt ny import-trio: Amerikanerne Phil Henry (29 – 2,03) og Anthony Elehi (27 – 2,04) og svenske Olle Welander (20 – 1,95). I tillegg har laget sikret seg spansk trener i Sergio Vicente Beleña (38).

* Ammerud har hentet inn amerikanske Joshua Sykes (24 – 2,03), mens Mustafa Dibba (25 – 1,86) kommer fra svenske Fryshuset.

* Bærums kvinnelag stiller med ny amerikaner: Alison Lewis (24 – 1,78) som sist spilte for University of Delaware.

 

- Asker blir tøffest

Ognjen Nisavic har fulgt godt med på sommerens overganger og bevegelser i BLNO.

- Asker ser ut til å bli den tøffeste motstanderen og laget å slå denne sesongen. Gimle blir også gode, som alltid. Jeg har stor respekt for Audun Eskeland og den jobben han gjør hvert eneste år.

- Så tror jeg alle vil være ekstremt motiverte nå etter seks måneder uten basketball, og det vil sikkert bli mange overraskelser denne sesongen også, sier den nye Kongsberg-tilveksten.