Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Miners 19 poeng bedre enn "sist"
Juan Ferrales var overalt i Vulkanhallen og endte med 24 poeng og 10 returer for Kongsberg Miners. Her har gjestenes kaptein drivet seg fri til en layup med en hel Centrum-femmer som tilskuere. Fra venstre ser vi Bendik Aunan, Giorgos Kotrotsios, Tarjei Bryn, Simon Midtvedt og Johan Flaa. 
FOTO: ERIK BERGLUND
Juan Ferrales var overalt i Vulkanhallen og endte med 24 poeng og 10 returer for Kongsberg Miners. Her har gjestenes kaptein drivet seg fri til en layup med en hel Centrum-femmer som tilskuere. Fra venstre ser vi Bendik Aunan, Giorgos Kotrotsios, Tarjei Bryn, Simon Midtvedt og Johan Flaa. FOTO: ERIK BERGLUND

Miners 19 poeng bedre enn "sist"

Kongsberg Miners la seg á poeng med Gimle i toppen, nådde 100 poeng og vant med 19 mer enn da de gjestet Vulkanhallen og Centrum Tigers onsdag for to uker siden.

Centrum Tigers – Kongsberg Miners 59-105

- Jeg tror det forteller om fremgangen vår. Flere spillere kommer inn og bidrar og jeg syns vi blir bedre og bedre for hver kamp. Vi jobber bedre med kommunikasjonen vår, forsvaret vårt og flyten i angrep. Som lag lærer vi av kamper som denne, mente Marin Mornar.

- De unge på laget har tatt store steg siden første kamp, det ser du også på spilletiden, la 27-åringen til.

Den 2,05 m lange kroaten debuterte i BLNO i oktober og har markert seg solid i den første tredjedelen av seriespillet. Han hadde fire assists bare i første periode i Vulkanhallen i går og var ikke så langt unna en triple-double da kampen var over: 10 poeng, 8 assists og 7 returer.’

- Vi har erfarne guarder i (Juan) Ferrales og (Ognjen) Nisavic som vet hva de skal gjøre med ballen og bevegelsene deres fører alltid til noe. Så har vi Aly (Hudgins) som gjør mye av grovarbeidet. Med sånne lagkamerater blir alt mye lettere for meg. Jeg kan gå inside eller se på muligheter utenfra, se an kampen og gjøre det laget trenger meg mest til, forklarer Mornar.

 

Høyt på statistikkene

NBBFs offisielle statistikker viser kroatens allsidighet. Marin Mornar er topp 10 eller rett bak i flere kategorier:

17,5 poeng per kamp - 9,5 returer - 4,2 assists – 1,2 blokker (bare Ammeruds Joshua Sykes foran) – 42 prosent treff på 3-poengere (19 av 45) – 72 prosent på 2-poengere - 78 prosent på straffer.

Disse tallene gjør Miners-forwarden til nummer 4 i effektivitet etter en tredjedel av ligaspillet, bak Yannick Anzuluni (Bærum), Devin Gilligan (Frøya) og Anthony Elechi (Tromsø Storm).

Centrum Tigers mot Kongsberg Miners endte 68-95 i samme hall onsdagen for to uker siden og 59-105 nå. Miners slapp inn 9 poeng mindre og scoret 10 mer – og gikk fra 27 poengs seier til 46.

Uten at sifrene spiller noen som helst rolle i en kamp som denne.

 

Kort prosess 

Simon Midtvedt ga Centrum 3-0 med den første av sine tre 3-poengere, men det var også eneste gang hjemmelaget var i ledelsen. Fra 12-11 raste Miners fra til 35-15 etter første periode og viste klasseforskjellen mellom topp og bunn i ligaen.

Gjestene økte til 57-25 ved pause og det var bare et spørsmål om hvor seieren skulle bli. De hvitkledde fortsatte med stor intensitet og unnet seg egentlig veldig få pauser, selv om Centrum var godt med i tredjeperioden (22-22).

Miners utnyttet også godt høydefordel og mismatch, vant returene 38-25 og lot sjelden hjemmelagets forwarder slippe til under kurven.

 

Guarder og toppscorere

Simon Midtvedt og Johan Flaa er Centrums mestscorende spillere etter at Magnus Midtvedt forsvant ut for resten av sesongen med kneskade. De to guardene ble også de eneste to som greide å utfordre og produsere mot det robuste Miners-forsvaret.

De både skjøt og drivet bra og sto for 34 av hjemmelagets 59 poeng.

Hos Kongsberg Miners var Juan Ferrales glimrende og endte på 24 poeng og 10 returer. Pointguarden ruver ikke med sine 188 cm, men snitter likevel på 7,3 returer per kamp – helt i klasse med flere av ligaens beste forwarder. Mot Centrum onsdag imponerte Miners-kapteinen med sterke driver og 4 av 7 på trepoengerne.

 

Effektiv Borg

Ved siden av Mornars 10-8-7 i poeng, assists og returer, hadde Ognjen Nisavic 21 poeng, 6 returer, 4 assists og 3 steals. Aly Hudgins var som vanlig effektivitet med 4 av 5 inside og 6 av 8 fra straffelinja.

Nico Østbye var tilbake etter hjernerystelse og solid med 9 poeng (3 av 3) på sine 16 minutter.

Mest gledelig var likevel ungguttas bidrag: 19-årige Erik Borg fikk 21 minutter på banen, traff 6 av 10 skudd – inkludert en saftig dunk – og hentet ned 5 returer. Oliver Bojang Visnes (20) traff 100 prosent: 2 av 2 under kurven og 2 av 2 fra straffestreken.

Gjestene endte med 39 prosent treff på 3-poengerne (9 av 23), Centrum hadde 30 prosent (8 av 26).

 

Tromsøhallen neste

Kongsberg Miners rykket opp på 9-1 i seire og tap og er likt med Gimle, men bak på innbyrdes oppgjør etter at bergenserne vant 95-81 i Kongsberghallen 17. oktober.

Miners reiser til Tromsø søndag for å møte Storm, mens Centrum har ny hjemmekamp mot Asker Aliens lørdag.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Simon Midtvedt 18, Johan Flaa 16, Bendik Aunan 5, Fredrik Bratvold 4, Tarjei Bryn 4, Akrem Dagnew 4, Simen Anker-Olsen 3, Giorgos Kotrotsios 3, Sigurd Sandlie 2.

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 24, Ognjen Nisavic 21, Aly Hudgins 14, Erik Borg 12, Marin Mornar 10, Nicolai Østbye 9, Oliver Bojang Visnes 6, Ionas Garras 4, Valen Tejada 3, Kristian Groth Eggar 2.