Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Kongsbergs andre ettpoengsseier
Marin Mornar tar tak i trøya til Devin Gillingan og driver sterkt rundt Frøyas USA-import. Mornar var Miners' mestscorende med 20 poeng, Gillingan kampens toppscorer med 27.
Bak ser vi dommer Viola Györgyi.
FOTO: ERIK BERGLUND
Marin Mornar tar tak i trøya til Devin Gillingan og driver sterkt rundt Frøyas USA-import. Mornar var Miners' mestscorende med 20 poeng, Gillingan kampens toppscorer med 27. Bak ser vi dommer Viola Györgyi. FOTO: ERIK BERGLUND

Kongsbergs andre ettpoengsseier

Kongsberg Miners hentet inn 10 poeng og ble første lag til å slå Frøya denne BLNO-sesongen. Med knappest mulig margin: 87-86 da Aly Hudgins kuttet inn og ble frispilt av Ognjen Nisavic 20 sekunder før slutt.

Kongsberg Miners – Frøya 87-86

Gimle – Asker Aliens 84-78

Nidaros Jets – Bærum 63-85

- Det er viktig for oss å vise at vi er et lag som hører til i toppen. Jeg syns vi gjorde en bra jobb med å komme tilbake, sa Hudgins etter å ha satt hjemmelagets to siste scoringer i kampen.

Først ga han Miners 85-84 med 1:10 igjen å spille etter noen fancy finter og bevegelser under kurven. Haakon Heradstveit la to straffer og sendte Frøya foran igjen, men så kuttet Hudgins inn på Ognjen Nisavic’ og la inn det som ble kampens siste scoring, 87-86.

Gjestene rakk et siste angrep, der Nikola Vasojevic følte han ble feilet på skuddet i kampens aller siste sekund.

 

- Sutrer enormt mye

Uansett: Miners med sesongens andre ett-poengstap etter at Fyllingen ble slått 84-83 i serieåpningen i oktober. Og Frøyas første nederlag i den nye sesongen. Dermed står Gimle (6-1) og trioen Kongsberg, Bærum og Frøya (5-1) alle med ett tap hver før Bærum og Frøya møtes i Nadderudhallen søndag.

- Helt bingo hvem som vinner når det blir avgjort i siste angrep, erkjente Miners-coach Stein Erik Rotegård, som ikke var spesielt godt fornøyd med lagets prestasjon.

- I de to første periodene sutrer vi enormt mye, klager på masse småting som dommeravgjørelser og feil vi gjør, ting vi ikke skal la oss påvirke av. Det er en lærepenge for oss, men vi kommer ut i tredje og fjerde og spiller bedre basketball, fastslo Rotegård.

 

Fem 3-poengere på 1:18

Frøya ledet 43-39 ved halvtid og gikk opp til 10 poengs ledelse (53-43) tidlig i 3. periode etter en trepoenger fra Ljubomir Campara.

Men hjemmelaget spiste seg raskt innpå i et fyrverkeri av en toppkamp med høyt tempo og stor intensitet. I en særdeles underholdende tredjeperiode (28-28) haglet det også med trepoengere: I løpet av 1:18 prikket i tur og orden Juan Ferrales, Daniel Sandven, Marin Mornar, Haakon Heradstveit og Devin Gilligan inn hver sin treer!

Da var gjestene 7 poeng foran igjen (71-64), men Miners kom tilbake og gjenerobret ledelsen med Mornars andre treer for kvelden (72-71). Devin Gilligan scoret to ganger og sendte de gulkledde tilbake i føring, før Erik Borg meldte seg på i treergjengen og sørget for 77-76 til hjemmelaget.

 

Usikker på spill

Haakon Heradstveit overtok showet med tre straffer og sin fjerde trepoenger for Frøya (82-79), men slutten av kampen tilhørte Miners og spesielt Aly Hudgins.

Den 2,01 m lange forwarden var tilbake etter en hamstringskade og ble forskjellen på seier og tap for Miners.

- Hamstringen er fortsatt litt øm, så det var litt diskusjon om jeg skulle spille eller ikke. Men jeg følte det gikk ganske greit og fortsetter med re-hab, fortalte 26-åringen, som hadde 13 poeng, 9 returer og 6 assists på sine 26 minutter.

 

Terrier og maskin

Coach Rotegård var naturligvis godt fornøyd med Hudgins’ inntreden.

- Aly fikk endelig en kamp fra start, og selv om han ikke er på full kapasitet ennå, viser kampen hvor viktig han er for oss. Vi trenger en terrier som Aly under kurven, han er en maskin å stoppe i painten, har guard-speed i føttene og utgjør en vanskelig matchup for de store insidespillerne i ligaen, understreker treneren.

Ljubomir Campara starten kampen i stor stil for Frøya og endte på 16 poeng og 11 returer. Devin Gillingan brukte tid på å komme i gang, men ble den store angrepstrusselen utover i andre omgang og noterte seg for en ny double-double med 27 poeng og 10 returer. Haakon Heradstveit var kampens store pluss for gjestene med 17 poeng etter 4/8 på trepoengere og 5/5 fra straffelinja – det meste i kampens sluttfase.

Frøya vant returstatistikken så klart som 42-31.

 

Vil utvikle de unge

- Jeg syns vi spiller en okay kamp, men blir for passive og for ikke ballbevegelse nok i fjerdeperioden. Det var frustrerende, men jeg er mer opptatt av lagets utvikling og syns vi har bevist at vi er et av topplagene så langt i serien. Vi føler vi kan spille jevnt med de fleste, sa Frøyas coach Baard Stoller.

Han satte flere ganger importspillerne på benken og lot de yngre norske talentene utgjøre femmeren eller fire av fem på banen.

- Første gangen var fordi vi mistet fokus og ikke gjorde det vi skulle på banen. Men jeg er ikke redd for å bruke de unge gutta, det vil vi få betalt for senere og vi ser på dette som et langt løp. Vi må utvikle en ung spillergruppe og de må få muligheter til å spille kvalitetsminutter. Jeg har ikke tenkt å spille med tre importer på banen hele tiden, presiserte treneren som ledet Kongsberg Miners i åtte år og til NM-tittel i 2018.

 

Miners henter ny import

Kongsberg Miners måtte greie seg uten Nicolai Østbye som er ute med hjernerystelse og Petar Kutlesic, som fortsatt sliter med ryggskade.

Stein Erik Rotegård bekrefter at laget er på jakt etter en femte importspiller.

- Vi er i en prosess og det er rett rundt hjørnet, sa Miners-treneren.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Marin Mornar 20, Juan Ferrales 18, Ognjen Nisavic 16, Erik Borg 13, Aly Hudgins 13, Valen Tejada 4, Ionas Garras 3.

Frøya: Devin Gilligan 27, Haakon Heradstveit 17, Ljubomir Campara 16, Ulrik Stranger-Johannessen 9, Daniel Alsaker Sandven 6, Nikola Vasojevic 5, Thomas Solem 4, Jonas Kessler 2.

 

Gimles sjette seier

Asker Aliens ledet 19-16 ved pause, men måtte jage noen små poeng bak hjemmelaget i resten av kampen og kom aldri helt ajour. Før fjerdeperioden sto det 59-55 til Gimle, som økte til 11 poeng (70-59) før gjestene hentet inn igjen mye på slutten. Anders Stien fikk to ganger Asker ned i 3 poeng (74-71 og etter en trepoenger til 77-74), men Chavares Flanigan og Eivind Lamo la de avgjørende poengene for hjemmelaget som kontrollerte inn til 84-78.

Asker hadde fått med igjen Anders Stien og Haakon Hellebust og fremsto i en langt sterkere utgave enn i de foregående kampene. Stien var delt toppscorer med Joshua Hart på 17 poeng etter å ha lagt blant annet tre 3-poengere, Hellebust hadde en knallsterk kamp med 15 poeng og 11 returer. Hart var lagets ledende spiller med 17 poeng, 9 returer og 6 steals.

Kenneth Webbs menn måtte tåle sitt fjerde tap på rad, men har mulighet til seier igjen søndag mot Fyllingen.

Eivind Lamo var kampens dominerende spiller og noterte seg for 23 poeng, 9 returer og 7 assists. Chavares Flanigan hadde 14 poeng og 11 returer, mens Espen Fjærestad denne gang traff 4 av 9 trepoengere.

Gimle tok sin sjette strake seier (6-1) etter tapet for Frøya i seriestarten. Nærmest følger bortekamp mot Nidaros Jets lørdag 14. november og hjemmekamp mot Tromsø Storm søndag 22.

 

Poengscorere:

Gimle: Eivind Lamo 23, Espen Fjærestad 15, Chavares Flanigan 14, Anders Fjærestad 9, Steinar Rakneberg 9, Morten Osland 8, Simon Jensen 4, Kristoffer Sætren 2.

Asker Aliens: Joshua Hart 17, Anders Stien 17, Haakon Hellebust 15, Torgrim Sommerfeldt 11, Stian Emil Berg 10, Eric Gilchrese 8.

 

Bærum avgjorde i andreperioden

Nidaros Jets åpnet optimistisk og ledet 19-17 etter første periode, men før det var spilt tre minutter av den andre hadde Bærum snudd til 31-19 – etter fire trepoengere fra Yannick Anzuluni!

Mathias Eckhoffs menn har tapt i Trondheim i begge de to siste sesongene, men etter 26-9 i andreperioden gjorde gjestene slutt på spenningen.

Anzuluni var kampens store spiller med 26 poeng, 8 returer, 4 assists og 3 steals. Bærum skal rett ut i hjemmekamp mot Frøya i Nadderudhallen søndag.

Fun fact: Seks av spillerne fra forrige sesongs U19-lag i Sandvika var i aksjon – Marcus Barnett, Georg Helvik, Vetle Paulsen og Max Dahl Svendsen på Bærums lag, Mateusz Nilsen og Torkel Westby i Nidaros-drakt.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Jakob Baiden 11, Torkel Westby 11, Mihajlo Krivokapic 10, Brage V. Sørensen 10, Jørgen Kjesbu 6, Mats Selboe 6, Christian Tøfte 4, Mikkel Aarnes 3, Mateusz Nilsen 2.

Bærum: Yannick Anzuluni 26, Sjur Dyb Berg 10, Stian Mjøs 10, Vetle Paulsen 10, Benjamin Alknes Cox 7, Gaute Haugen 7, Marcus Barnett 4, Georg Helvik 4, Max Dahl Svendsen 4, Anders Lislevatn Landenget 3.