Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / Hubbs styrker Miners i sluttspillet
Robert Hubbs noterte seg for 17 poeng og 5 assists på 21 minutter i sitt comeback i BLNO og for Kongsberg Miners. Her i en drive mot Fyllingens 16-årige guard Edvard Aamodt Kristiansen, mens Vilius Sumskis til høyre forsøker å holde Erik Borg unna. FOTO: ERIK BERGLUND
Robert Hubbs noterte seg for 17 poeng og 5 assists på 21 minutter i sitt comeback i BLNO og for Kongsberg Miners. Her i en drive mot Fyllingens 16-årige guard Edvard Aamodt Kristiansen, mens Vilius Sumskis til høyre forsøker å holde Erik Borg unna. FOTO: ERIK BERGLUND

Hubbs styrker Miners i sluttspillet

- Det føles veldig bra å være tilbake og få spille for Miners igjen, fastslo Robert Hubbs etter sitt comeback mot Fyllingen.

 

Kongsberg Miners – Fyllingen 103-93

Tromsø Storm – Ammerud 111-88

11. april i fjor scoret han 34 poeng da Kongsberg Miners vant den tredje og avgjørende NM-finalen mot Gimle 72-68 etter overtime hjemme i Kongsberghallen, og ble kåret til finaleseriens MVP.

Søndag var 24-åringen fra Tennessee tilbake i Miners-drakt med «33 Rotegård» (Tobias Rotegård) på ryggen og viste at han vil bli en solid tilvekst inn i sluttspillet for de to siste sesongenes norgesmestre.

Med 17 poeng og 5 assists var Hubbs sentral da Fyllingen ble slått 103-93 i sesongens siste ligakamp, uten å være spektakulær som på sitt beste. Og uten et eneste forsøk på å dunke. Den 1,96 m høye guarden var derimot solid fra distanse med 3 av 5 på 3-poengere og 4 av 5 på 2-poengsskudd.

- Jeg må bare «finne beina mine» igjen, for jeg fløy inn til Norge i går. Dunkene skal komme etter hvert, lovte den tidligere collegestjernen.

- Det føles veldig bra å være tilbake og få spille for Miners igjen, jeg har savnet alle og gleder meg til kampene som kommer. Jeg har bare vært hjemme hos familie og venner i Tennessee, trent mye og hatt meg en fin, liten pause, forklarte Hubbs.

Med Petar Kutlesic ute på ubestemt tid med ryggskade, besluttet klubben å hente tilbake finalehelten fra i fjor.

Miners har nå fem utlendinger som må alternere på de tre utlendings-plassene i femmeren. Eller i realiteten fire: Amerikanerne Hubbs, Juan Ferrales og Joshua Hart pluss engelske Max Richardson.

Kutlesic er svært tvilsom til sluttspillkampene.

- Det avhenger av hvordan ryggen hans er, men Petar er ute på ubestemt tid, bekreftet Miners-trener Stein Erik Rotegård.

Ferrales, Hart og Aly Hudgins sto alle over mot Fyllingen søndag, mens Hubbs fikk prøve seg i 21 minutter.

- Han kommer kamprusten her, har høy treffprosent og viser at han er en smart spiller. Han oser av autoritet og erfaring, sa Rotegård.

 

Fivelstad tilbake onsdag

I en kamp helt uten betydning hvilte Fyllingen sin sterke forward Magne Fivelstad, som var tilbake lørdag mot Asker Aliens etter flere ukers skadeavbrekk med brudd i venstre tommel. Til tross for 10 poeng og 12 returer i tapet (73-86), følte ikke Fivelstad seg i spesielt god form.

- Jeg hadde dårlig grep med venstre hånd, og det er fortsatt en liten risiko å spille, fordi bruddet ikke er helt på plass. Men jeg er med igjen mot Tromsø i kvartfinalen onsdag, forsikret 30-åringen.

 

Grep sjansen

Med flere profiler ute, grep andre spillere sjansen og sørget for at Miners for tiende gang denne sesongen nådde 100 poeng.

18-årige og 2,06 m lange Erik Borg noterte seg for 8 poeng, 9 returer og 3 assists. Christoffer Heggelund styrte og skjøt godt og endte på 15 poeng og 8 assists – og traff fire av seks 3-poengere.

Laget hadde 51 prosent treff på 3-poengsskuddene med 19 av 37, med Nicolai Østbye på 5/7 og Max Richardson og Matias Save begge med 3/7.

- Det viser dybden i stallen vår. Vi har hatt bra treningskultur i hele sesongen, mange på trening og konkurranse om plassene på laget. Vi har mange strenger å spille på, presiserte coach Rotegård.

Miners forbereder seg på tøffe kvartfinaler mot Asker Aliens.

- De har løftet seg akkurat i tide og er et lag som på en god dag kan slå hvem som helst. Men spillerne våre har gledet seg til sluttspillet, og jeg føler meg trygg på at vi får tilbake sulten som har vært et kjennemerke for oss. Vi har vært i flytsonen i store deler av sesongen, men de siste ti kampene er blitt en transportetappe og mentalt vanskeligere. Nå merker vi på troppen at spillerne gleder seg. Jeg tror gutta kommer til å være 100 prosent klare torsdag, sa Rotegård.

 

Effektiv Sumskis

Fyllingen skal ut i kvartfinaler mot Tromsø Storm, og viste mye bra angrepsspill i Kongsberghallen. Med Magne Fivelstad ute blomstret igjen 2,13 m lange Vilius Sumskis, som ble kampens toppscorer med 31 poeng og i tillegg hadde 11 returer. Den litauiske centeren var igjen ekstremt effektiv og traff på 14 av 16 skudd inside, pluss 3 av 4 straffer.

Evan Harris ruvet også under kurvene med 23 poeng og 13 returer, mens Kenny Carpenter endte på 19 poeng, 8 assists og 6 returer.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Max Richardson 20, Robert Hubbs III 17, Nicolai Østbye 16, Christoffer Heggelund 15, Matias Save 15, Erik Borg 8, Nikolas Skouen 8, Thor Afam Hagen 2, Jacob Røysland 2.

Fyllingen: Vilius Sumskis 31, Evan Harris 23, Kenneth Carpenter 19, August Aamodt Kristiansen 8, Karl Otabor 5, Christian Mikkelsen Skagen 4, Edvard Aamodt Kristiansen 3.

 

 

Tromsø Storm gjorde kort prosess

Tromsø Storm åpnet med 8-0, ledet 33-16 etter første periode og lot aldri Ammerud få kontakt. Det endte 111-88 i en kamp som ikke betydde annet enn prestisje og kamptrening for lagene.

Tromsøs sjetteplass har vært klar i flere uker, mens Ammeruds siste sluttspillhåp forsvant med Asker Aliens’ seieren over Fyllingen lørdag.

Hjemmelaget fyrte av ikke mindre enn 40 3-poengsskudd og traff 18 av dem – 45 prosent og klart godkjent. Her hadde Preben Strende 6/12, Aron Nielsen Finstad 6/13 og Marcus Wynn 5/12. Alle de tre endte på 20 poeng, mens forwarden Cam Gregory var mestscorende med 22. Tromsø Storm hvilte både Johannes Lange og Anders Solem.

Armani Cotton og Orji Okoroafor sto til sammen for 61 av Ammeruds 88 poeng. Ilarion Bonhomme startet kampen for gjestene, men ga seg etter 7 minutter på banen.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm: Cam Gregory 22, Aron Nielsen Finstad 20, Preben Strende 20, Marcus Wynn 20, Kevin Altidor 14, Tord Raddum Berge 8, Simen Samuelsen 7.

Ammerud: Armani Cotton 33, Orji Okoroafor 28, Andreas X. Isaksen 11, Oliver Bojang Visnes 8, Amadou Diaouga Mamadou 6, Eyoab Yemane 2.