Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / Hentet inn 18 poeng og vant
Kenny Carpenter var mestscorende for Fyllingen med 21 poeng, hadde 9 assists og 6 returer og var viktig da laget hentet inn Centrums ledelse og vant 84-83. Bildet er fra lagenes møte i Vulkanhallen i oktober. Til høyrre ser vi Henrik Lange og Magne Fivelstad. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Hentet inn 18 poeng og vant

- En steinbra sisteperiode, sa Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye. Men Centrum følte de ga bort seieren.

Fyllingen – Centrum Tigers 84-83

Frøya – Nidaros Jets 83-75

Forrige helg kontrollerte Fyllingen inn til 87-81 over et Centrum-lag som hadde både Øivind Lundestad og Sander Aslesen hjemme med influensa. Men da Oslo-laget var tilbake i Fyllingsdalshallen lørdag, var det nettopp de to som skapte trøbbel for hjemmelaget – med til sammen 44 poeng etter 5/7 på 3-poengere fra Lundestad og 4/6 fra Aslesen.

Øivind Lundestad åpnet i stor stil og hadde fire 3-poengere og 16 av poengene i en førsteperiode Centrum vant 29-18 – etter totalt sju 3-poengere!

Lundestad hadde 21 poeng tidlig i andre periode og 24 til pause, men scoret ingen i de to siste periode. Centrum endte på 43 prosent treff fra 3-poengsland (14 av 32), men mistet en ledelse som på det meste var på 18 poeng (68-50) og som var på 11 (76-65) da fjerdeperioden begynte.

Fivelstad matchvinner

Fyllingen hentet inn alt og gikk i ledelsen for første gang siden åpningsminuttene i kampen da Magne Fivelstad satte inn 82-81 med 1:25 igjen å spille.

Samuel Amed Diomande sendte Centrum foran igjen med to straffekast, men Fivelstad gikk sterkt til kurven og la inn 84-83, tøft presset. 55 sekunder gjensto, men begge lag misset sine muligheter i sluttsekundene.

- Centrum var mye bedre enn oss i to og en halv periode. Men sisteperioden vår var steinbra, og det var gøy å se at gutta fant en måte å vinne kampen på, sa Calix Black Ndiaye.

- Respekterte ikke planen

Men Fyllingen-treneren var alt annet enn fornøyd med første del av kampen.

- Spillerne respekterte ikke den defensive planen vi hadde og trodde tydeligvis det skulle bli lettere enn det ble, siden de hadde slått Centrum to ganger før denne sesongen. Men det er ikke noen hemmelighet at Centrum har mange gode skyttere og skyter masse 3-ere, og vi hadde veldig fokus på Øivind Lundestad før kampen. Så åpner vi kampen med å la både ham og resten av laget deres få en masse 3-poengere. Da var jeg ganske sur, men i pausen tok gutta ansvar, sier Ndiaye.

Hjemmelaget fikk en avgjørende 13-0-run fra 60-76 til 73-76 fra slutten av tredje og noen minutter inn i fjerde periode.

- Da hadde vi ni defensive stopp på rad, det meste vi har hatt denne sesongen, forteller Calix Black Ndiaye.

- Gir bort en seier

For Centrum Tigers var tapet tungt og skuffende, etter at laget hadde ledet med 18 poeng og gjennom hele kampen.

- Førsteomgangen er det beste vi har gjort denne sesongen, mente Øivind Lundestad.

- Men vi føler vi gir bort en seier. Vi forsto jo at det ville butte litt etter hvert siden vi traff så bra i første halvdel, men vi ble preget mot slutten da Fyllingen fikk veldig momentum. Vi tok foten litt av gasspedalen, trodde vi kunne cruise inn til seier og endret kanskje litt måten vi spiller på. Vi mistet aggressiviteten, farten og selvtilliten som vi nøt godt av i første omgang. Vi spilte ikke for å vinne, men for ikke å tape, sa Centrum-toppscoreren.

- Og 7 poeng som vi scoret i fjerde periode er veldig dårlig, fastslo han.

Centrum - Asker onsdag

Centrum Tigers (6-11) får nå en nøkkelkamp mot Asker Aliens (3-14) hjemme i Vulkanhallen onsdag. Et skadefritt Asker-lag som har fått med Anders Stien og som slo Bærum klart (74-54) forrige helg.

-En viktig kamp, det er vi fullt klar over. Asker er i dytten, men vi vil ha samme approach som vi pleier å ha til alle kamper. Hvis vi klarer å ta med oss alle de gode tingene fra kampen i dag, har vi store sjanser. Vi har holdt godt toppnivå hele sesongen, understreker Øivind Lundestad.

Fyllingens ledende trio produserte som vanlig double-doubles eller veldig nær:

Magne Fivelstad hadde 18 poeng og 11 returer, Evan Harris 12 pluss 11 og Kenny Carpenter 21 poeng, 9 assists og 6 returer.

I tillegg leverte 19-årige August Kristiansen viktige bidrag til seieren og endte på 19 poeng etter fem 3-poengere (5 av 11).

Tøffe kamper venter

Tabelltoeren har nå vunnet 15 kamper (15-4) og har et klart overtak i kampen om sølvmedaljer og andreplass i ligaen, med Frøya (12-7) og Bærum (11-7) tre tap bak.

Men nå venter tre tøffe kamper: Hjemme mot Bærum og Kongsberg Miners og borte mot nabo og erkerival Frøya.

- Vi skal være skjerpet og klare. Kampen i dag må ha vært en god "wake-up call", sier Calix Black Ndiaye.

Poengscorere:

Fyllingen: Kenneth Carpenter 21, August Kristiansen 19, Magne Fivelstad 18, Evan Harris 12, Nestor Lasunción 6, Vilius Sumskis 6, Christian Mikkelsen Skagen 2.

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 24, Sander Rivø Aslesen 20, Samuel Amed Diomande 10, Vegard Tangen 10, Magnus Midtvedt 7, Henrik Lange 6, Øyvind Torsetnes 5, Fredrik Hårstad Trana 1.

Frøya avgjorde tidlig

Frøya tok inntil videre tredjeplassen på tabellen fra Bærum, som møter Ammerud i Apalløkkahallen søndag.

Hjemmelaget avgjorde i praksis hjemmekampen mot Nidaros Jets allerede i første periode, med en 16-0-run fra 8-7 til 24-7. Frøya ledet 31-11 etter den første perioden og på det meste med 28 poeng (52-24) mot slutten av den andre. Men Nidaros gir aldri opp, kom sterkt tilbake og klarte å skape litt spenning med 14-3 fra start i siste periode – med hjemmelagets pointguard Nikola Vasojevic utvist med fem feil.

Plutselig var avstanden bare 9 poeng (72-63) med fem minutter igjen å spille.

Da tok Frøya-kaptein Arne Ingebrigtsen ansvar, la en lang 2-poenger fra hjørnet og prikket inn en 3-er i neste angrep: 77-63.

Nidaros fikk likevel begrenset nederlaget til 8 poeng, 75-83.

Ognjen Nisavic dominerte igjen for Frøya og noterte seg for 25 poeng, 9 returer og 7 assists. Armani Flannigan nådde en ny double-double med 11 poeng og 14 returer.

Even Skjellaug hadde 20 poeng og var igjen Nidaros-toppscorer, med 8 returer i tillegg. Brage Sørensen og Jørgen Kjesbu leverte sterke offensive kamper med 17 poeng hver, mens lagets mest effektive spiller var Jakob Baiden som endte på 13 poeng (2/3 på 3-poengere), 11 returer, 7 assists og 3 steals.

Nidaros Jets møter Gimle i Bergen søndag og har hjemmekamp mot Asker Aliens neste lørdag, 18. januar. Frøya møter Ammerud og Kongsberg Miners på bortebane neste helg.

Frøya: Ognjen Nisavic 25, Arne Ingebrigtsen 14, Nikola Vasojevic 13, Armani Flannigan 11, Ulrik Stranger-Johannessen 9, Peter Bullock 7, Daniel Alsaker Sandven 4.

Nidaros Jets: Even Skjellaug 20, Jørgen Kjesbu 17, Brage V. Sørensen 17, Jakob Baiden 13, Thomas Stavå 4, Simen Midtvedt 2, Tor Anders Ringen 2.