Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Håpet svinner for Asker
Plaisir Nzitani Mukoko i en drive mot Pascal Evans i tirsdagens lokaloppgjør i Nadderudhallen. FOTO: ERIK BERGLUND
Plaisir Nzitani Mukoko i en drive mot Pascal Evans i tirsdagens lokaloppgjør i Nadderudhallen. FOTO: ERIK BERGLUND

Håpet svinner for Asker

- En «game of runs», der vi startet bra og fikk flyt offensivt, men gikk litt vekk fra det som skal være identiteten vår, mente Bærums toppscorer Torgrim Sommerfeldt.

 

Bærum – Asker Aliens 83-76

Bærum trengte seieren for å holde tredjeplassen på tabellen og Asker Aliens kjemper desperat for å komme med blant de åtte til sluttspillet og unngå kvalifisering. Det ga en kamp som svingte fra det briljante til det middelmådige og svake, og der lagene hadde hver sin sterke perioder.

Bærum gikk ut med 9-0 og var foran med 17-5 etter åtte minutter, men Asker kom tilbake og ledet 37-34 ved pause i Nadderudhallen.

Så raste hjemmelaget ut med en 10-0-run de første 3:30 av tredjeperioden, og var foran med 9 poeng (49-40) på det meste, før Asker hentet inn forspranget igjen.

To 3-poengere fra banens ledende spiller Eric Gilchrese ga 61-61 og Djo Loo Yele satte inn 63-63 før han misset bonusstraffe til ledelse for gjestene. I stedet la Torgrim Sommerfeldt sin andre 3-poenger i kampen før Stian Mjøs som så ofte før tok ansvar i sluttfasen og satte tre viktige scoringer.

Dermed kom Bærum seg noen poeng foran, greide å holde unna for Askers sluttspurt og revansjerte baksmellen i Leikvollhallen (54-74) 4. januar.

Må vinne "alt" - og få hjelp

For Asker Aliens var det en tapt mulighet og et tungt tap.

- Ja, enda én, fastslo coach Kenneth Webb.

- Vi starter begge omgangene for dårlig. Men det har vært problemet vårt hele sesongen: En kamp varer i 40 minutter og da holder det ikke å være gode i 20. Men vi er i stand til å slå alle, og skal fighte til siste slutt. Vi må bare ta én kamp om gangen, presiserte Asker-treneren.

Med 4-17 i seire og tap etter 21 kamper og tre og fire seire opp til Ammerud (7-14) og Centrum Tigers (8-13), begynner håpet om sluttspillplass å svinne for de gule og svarte.

Seks kamper gjenstår og Asker må trolig vinne fire-fem av dem for å kunne ha mulighet til å klatre opp til åttendeplassen som gir NM-sluttspill. Samtidig er de avhengig av hjelp fra andre lag, at Ammerud og Centrum ikke vinner så mange flere kamper.

Asker møter Tromsø Storm borte førstkommende søndag, har deretter hjemmekamper mot Centrum Tigers, Frøya og Kongsberg Miners, bortekamp mot Ammerud og hjemme mot Fyllingen.

Spesielt kampene mot Centrum og Ammerud MÅ vinnes.

Til gjensynet med gamleklubben Tromsø Storm håper Webb også at Anders Stien er med igjen. Den rutinerte guarden og skytteren måtte ut med overtråkk i kampen Gimle lørdag og måtte stå over mot Bærum.

 

20 turnovers

Bærum var opp og ned i prestasjonene, men viste styrke ved å dra i land seieren.

- Da Asker kom tilbake, var det en kombinasjon av sløvhet av oss og litt bedre forsvar fra Askers side, mente Torgrim Sommerfeldt, som endte med 24 poeng etter å ha truffet 2/4 på 3-poengere (inkludert de to første), 6/7 på 2-poengerne og 6/6 fra straffelinja.

Begge lag misset 10 straffekast og endte på henholdsvis 62 prosent (Bærum) og 65, mens hjemmelaget også pådro seg 20 turnovers.

- Vi kaster bort ballen altfor mye, meg inkludert. Men nå akter vi å vinne resten av kampene og da må vi steppe opp spesielt forsvarsmessig og slutte å kaste bort ballen så mye, sa Sommerfeldt.

 

- Var aldri super-bekymra

- Hårreisende, mente Bærum-trener Mathias Eckhoff om 20 turnovers.

- Vi ble for vinglete og for lite lojale i det vi har vært gode på og i det som gjør oss så gode i starten av kampen og fra start i tredje periode. Men jeg var aldri super-bekymra, for jeg følte vi kunne stoppe Asker når vi hadde starterne på banen. Vi ønsker jo at alle spillerne skal få minutter underveis, men det krever at alle er lojale.

- Samtidig er det kvalitet å vinne en kamp som denne. Tidligere i sesongen var vi vært verre, nå syns jeg vi kommer tilbake til det vi skal. Vi må ha et grunnspill, som da vi spilte mot Gimle og var gode – og ikke som Fyllingen da vi hadde lav energi og ikke var lojale. Vi må «leve innenfor struktur», det er det jeg er opptatt av nå, sa Eckhoff.

Eric Gilchrese styrte det meste for Asker, hadde viktige steals og endte på 33 poeng (4/10 på 3-poengere) og 12 returer. Djo Loo Yele noterte seg for en ny double-double med 16 poeng og 13 returer.

Asker vant returstatistikken knepent 39-37, til tross for at Sjur Dyb Berg dro ned massive 19 returer for Bærum.

 

Poengscorere:

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 24, Stian Mjøs 19, Toomas Raadik 14, Stian Emil Berg 11, Sjur Dyb Berg 7, Benjamin Alknes Cox 3, Pascal Evans 3, Max Dahl Svendsen 2.

Asker Aliens: Eric Gilchrese 33, Djo Loo Yele 16, Plaisir Nzitani Mukoko 12, Jonatan Hjelseth Mæhlum 5, Carl Kevin Brunæs 4, Ludvig Bergh 3, Joachim Bøhn 3.