Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Fyllingen sikter høyt
Jay Harris i aksjon for Toronto Raptors’ farmerlag, Raptors 905. Den kvikke og skuddsterke guarden skal styre Fyllingen denne sesongen.
Jay Harris i aksjon for Toronto Raptors’ farmerlag, Raptors 905. Den kvikke og skuddsterke guarden skal styre Fyllingen denne sesongen.

Fyllingen sikter høyt

Hvor god er Jay Harris? Og hvor lenge blir Bouna Black Ndiaye på laget? Det vil ha stor betydning for hvor høyt Fyllingen kan komme i 2020/21-sesongen.

- Målet vårt er å konkurrere helt i toppen. Dette laget har aldri trent så mye før sesongen har begynt. Gutta er blitt bedre kjent og vi prøver å bygge en vinnerkultur, sier Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye, som har fått med seg den tidligere Ulriken- og landslagsspilleren Per Fedje som assistent.

Bergenslaget ble treer på BLNO-tabellen forrige sesong (17-10), slo Tromsø Storm i to kvartfinaler og var klare for NM-semifinaler mot Bærum da koronapandemien stoppet sluttspillet.

Kenneth Carpenter bar mye av laget som pointguard og scorer i fjor, og Evan Harris har vært en ruvende forward i BLNO i flere sesonger – i Nidaros Jets før han kom til Fyllingen.

Nå er begge ute, men laget fra Fyllingsdalen mener å ha funnet fullgode erstatninger.

 

- En naturlig scorer

En ny Harris er inne på laget: Jay Harris, 28-årig pointguard fra Aurora i utkanten av Chicago. 188 cm høy og en spiller det går store ord om. Harris spilte i NBA D League (nå G League) for Toronto Raptors’ farmerlag Raptors 905 og for Delaware Blue Coats, laget som rekrutterer opp til Philadelphia 76ers.

Han har også spilt for klubber i Canada og Kina, og kommer nå fra en semiprofesjonell liga hjemme i Illinois.

- Jay er veldig kvikk med ballen, en naturlig scorer og har høy basketball-IQ. Han har et litt uortodokst skudd, men det sitter som bare juling og han hadde flere kamper i D League med over 20 poeng, forteller Calix.

Alle i Fyllingen skryter også av Peter Bullock. 38-åringen er kommet fra nabo og erkerival Frøya, og satser for fullt igjen.

- Han har trent veldig godt i sommer, er i kjempeform og har vært knallgod på treningene. Så er han en fyr med masse erfaring, lederegenskaper og et vanvittig vinnerinstinkt, sier Fyllingen-coachen.

 

Venter på bedre tilbud

Inntil videre har han også lillebror Bouna Black Ndiaye med i spillerstallen. Landslagsguarden har ikke spilt hjemme i Norge siden han var junior. Etter collegekarrieren i Northwest Nazarene har Bouna vært i Spania og Frankrike og de to siste sesongene i Glasgow Rocks og Sheffield Sharks.

Nå venter han på tilbud fra utlandet, men har allerede takket nei til flere, blant annet fra Island og Finland.

- De har ikke vært så interessante, og jeg har lyst på noe annet enn England også, og helst et varmt land. Det er grunnen til at jeg heller blir igjen her hos Calix, sier 28-åringen, som ikke har hatt storebror som trener siden han gikk i 1.- og 2.- klasse.

Den 1,98 m høye guarden utelukker ikke at han blir hele sesongen i Fyllingen.

- Det KAN hende, jeg håper jo ikke det, fastslår Bouna.

- Men jeg blir iallfall noen uker og kanskje til jul.

- Jeg håper for hans del at han kommer ut igjen, presiserer Calix Black Ndiaye.

- Men vi er i en spesiell situasjon med korona og det er ikke helt utenkelig at han blir hjemme en stund. Det utgjør en enorm forskjell for oss. Han er en stabil skytter, ekstremt god til å angripe kurven og vil være en av de mest atletiske spillerne i ligaen, sier treneren om broren.

 

16-åring i starting-5

Troppen hans består av 13 spillere, med en startfemmer som begynner å ta form.

Harris blir pointguard og Magne Fivelstad og Peter Bullock tar de to plassene inside, med ligaens høyeste spiller Vilius Sumskis (2,13) som en meget anvendelig innhopper. Litaueren hadde en sterk sesong i fjor.

16-årige Edvard Kristiansen tar plassen som 2-er i startoppstillingen, og inntil videre er Bouna Black Ndiaye femtemann.

Det er unektelig lovende ut.

- Jeg tror det blir gøy denne sesongen, med mange lag som er styrket. Asker ser aller tøffest ut med spillerne de har fått inn. Jeg tror alle skal slite litt med sizen vår, men samtidig kan kanskje vi måtte slite mot lag med fire raske spillere, selv om vi også kan løpe, sier Fyllingen-coachen.

 

- Bedre enn i fjor

- For oss blir det tøft nok bare å bli det beste laget i Bergen. Det ser ut som alle tre lagene her blir bedre enn de var i fjor. Det kommer veldig an på Frøyas nye importer, og de har fått inn en fantastisk trener i Baard (Stoller). Og Audun (Eskeland) gjør en kjempejobb med Gimle som helt sikkert blir veldig bra, understreker Calix Black Ndiaye.

Magne Fivelstad tror også det blir en tøffere og jevnere serie.

- Mange lag ser veldig bra ut på papiret, men vi vet ikke hvor gode de er før vi begynner å spille kamper. Vi er mange på trening og jobber hardt og må bare gjøre vår del av jobben. Formmessig er vi bedre enn på samme tid i fjor, fastslår 30-åringen.

Han gleder seg til å spille med Peter Bullock.

- Peter er en fantastisk lagkamerat som gjør alt for å vinne. Han er stor og råsterk og i bedre form enn på mange år, så jeg har stor tro på ham. Den nye amerikaneren har jeg ikke sett spille ennå, men hvis han holder nivået til Kenny (Carpenter), blir vi et vanskelig lag å spille mot. Og så er det klart at vi er et mye sterkere lag med Bouna enn uten ham. Han er kanskje en spiller som er for god for BLNO, mener Fivelstad.

 

FYLLINGEN

Trener: Calix Black Ndiaye.

Assistenttrener: Per Fedje (ny).

Spillere INN: Jay Harris (Semiprofesjonell liga i Chicago), Peter Bullock og Jasin Akil Al-Musharafawy (Frøya), Bouna Black Ndiaye (Sheffield Sharks, England), Marius Berntsen (Bønes).

Spillere UT: Kenneth Carpenter (free agent), Evan Harris (free agent), August Aamodt Kristiansen (Kristiansand Pirates).

 

SPILLERSTALLEN 2020/21:

Jasin Akil Al-Musharafawy, Marius Berntsen, Peter Bullock, Boris Cvetkovic, Magne Fivelstad, Jay Harris, Julian Hasti, Shakil Khan, Edvard Aamodt Kristiansen, Bouna Black Ndiaye, Karl Otabor, Christian Mikkelsen Skagen, Vilius Sumskis.

Sannsynlig starting-5: Harris, Kristiansen, Ndiaye (Otabor), Fivelstad, Bullock.

Åpningskamp: Bærum – Fyllingen, Nadderudhallen lørdag 3. oktober kl. 18.00.