Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Fortsatt liv i Fyllingen
Magne Fivelstad er tilbake igjen for Fyllingen og bidro med 16 poeng og 10 returer da Tromsø Storm ble slått 86-79 i den første kvartfinalen. Bildet er fra Fyllingens bortekamp mot Bærum, med Alex Dakin (til venstre) og Sjur Dyb Berg i forsvar. FOTO: ERIK BERGLUND
Magne Fivelstad er tilbake igjen for Fyllingen og bidro med 16 poeng og 10 returer da Tromsø Storm ble slått 86-79 i den første kvartfinalen. Bildet er fra Fyllingens bortekamp mot Bærum, med Alex Dakin (til venstre) og Sjur Dyb Berg i forsvar. FOTO: ERIK BERGLUND

Fortsatt liv i Fyllingen

Etter fire tap på rad var Fyllingen tilbake på vinnersporet i den første kvartfinalen – og revansjerte seg mot Tromsø Storm.

 

Fyllingen – Tromsø Storm 86-79

Løpet er ikke kjørt, Tromsø Storm vant to av tre seriekamper mot Fyllingen denne sesongen og kan utligne til 1-1 med seier i returen i Tromsøhallen søndag. I så fall skal lagene ut i en tredje og avgjørende kamp i Fyllingsdalshallen neste onsdag.

- Denne hjemmekampen MÅTTE vi vinne, og så får vi prøve å stjele en seier til på bortebane søndag. Det hadde vært fint å få hvile til semifinaleserien, så vi kan få alle gutta friske igjen, sa Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye etter seieren.

 

Skadetrøbbel

Et fra før tynt Fyllingen-lag risikerer å bli enda tynnere i søndagens retur. Karl Otabor måtte gå av banen med en strekk i akillessenen og 16-årige Edvard Aamodt Kristiansen forsvant ut med lyskestrekk. Begge er ytterst tvilsomme deltakere i Tromsø søndag.

I tillegg spiller Magne Fivelstad med en tapet venstrehånd etter tommelbruddet tidlig i februar.

- Magne har kanskje ikke den vanlige uttellingen offensivt, men gjør en kjempejobb for oss defensivt, understreker Ndiaye.

Fivelstads skadefravær svekket Fyllingen som i tur og orden tapte for Gimle, Tromsø Storm, Asker Aliens og Kongsberg Miners. Den råsterke forwarden gjorde et forsiktig comeback mot Asker, men satt på benken igjen mot Kongsberg.

Onsdag endte han på 16 poeng og 10 returer og var en viktig mann da Tromsø Storm ble slått.

 

Ledet med 14

Før kvartfinalen i Fyllingsdalshallen fikk hjemmelagets spillere sine bronsemedaljer for tredjeplassen i ligaen, utdelt av NBBFs generalsekretær Silje Særheim.

Så gikk de utpå og festet grepet på Tromsø Storm fra første minutt. Hjemmelaget gikk rett opp i 8-0, lot aldri Tromsø komme ajour og revansjerte seg for hjemmetapet for halvannen uke siden (86-94).

Fyllingen var oppe i 14 poengs ledelse (55-41) tidlig i tredje periode, men gjestene kom tilbake i kampen og gjorde den spennende.

Johannes Lange reduserte til 62-60 med to straffekast i en treminuttersperiode uten en eneste scoring i spill. Kampen vippet mens begge lag rotet bort ballen og bommet på alt.

Da la Edvard Aamodt Kristiansen to viktige poeng og like etter satte storebror August (19) inn en 3-poenger til 67-60.

Tromsø kom tilbake igjen og var to ganger nede i 3 poengs forskjell (70-67 og 72-69), men to straffetreff og en 3-poenger fra Kenny Carpenter ga Fyllingen 81-71 og det avgjørende overtaket i sluttminuttene.

 

Monsterkamp av Gregory

Cam Gregory var banens gigant, endte på 30 poeng og 20 returer (!) og fikk Fyllingens forwarder ut i feiltrøbbel. Evan Harris fikk tidlig tre feil, pådro seg den fjerde midtveis i tredje periode og måtte ha lange pauser på benken. Magne Fivelstad og Vilius Sumskis hadde begge tre feil da sisteperioden begynte.

Men Tromsø Storm greide ikke å utnytte hjemmelagets feil- og skadetrøbbel og grep ikke sjansen da de fikk kontakt.

- Sist vi spilte mot Tromsø, fikk de skyte altfor mange 3-poengere og da traff de veldig godt. Så nå var det viktig for oss ikke å la dem få skyte åpne skudd, forklarer Calix Black Ndiaye.

- Da sank også treffprosenten deres betraktelig, konstaterte han.

 

Fikk smake egen medisin

Gjestene traff bare 6 av 21 (28 prosent) på 3-poengerne og fikk i tillegg smake sin egen medisin da August Aamodt Kristiansen stilte inn skuddhånden. 19-åringen ga Fyllingen et pusterom med to 3-ere fra 31-28 til 37-28 tidlig i kampen og sørget for viktige treff også utover i kampen. Eldstebror Kristiansen endte som hjemmelagets toppscorer med 21 poeng etter fem 3-poengere (5 av 13).

Vilius Sumskis er også kommet i siget og noterte seg denne gang for en solid double-double med 18 poeng og 14 returer.

- Magnes skade og fravær har gitt Vilius mer spilletid og en større rolle i laget, og han har funnet ut av hva han skal gjøre. Det viser 9 offensive returer i dag og 11 mot Kongsberg søndag, understreker Ndiaye.

 

Talentfulle brødre

Fyllingen-treneren er også storfornøyd med de unge Kristiansen-brødrene som er fra Eikefjord der de har hatt tidligere Ulriken-gigant Dag Nybø som trener.

- August har fått grønt lys fra meg til å skyte, og da får vi leve med at det av og til kommer noen dårlige skuddvalg. Men han og Edvard har løftet oss betydelig og kommer bare til å fortsette fremgangen, sier Calix Black Ndiaye.

- Det er to kjempegutter som er veldig seriøse og som har veldig god treningsmoral. August er en fremragende skytter, Edvard en «slasher» som kan ta ballen til kurven og en veldig tøff type. Jeg gleder meg til å følge utviklingen til de to, fastslår Fyllingen-treneren.

 

Poengscorere:

Fyllingen: August Aamodt Kristiansen 21, Kenneth Carpenter 18, Vilius Sumskis 18, Magne Fivelstad 16, Evan Harris 4, Edvard Aamodt Kristiansen 4, Karl Otabor 3, Christian Mikkelsen Skagen 2.

Tromsø Storm: Cam Gregory 30, Kevin Altidor 12, Johannes Lange 11, Marcus Wynn 10, Aron Nielsen Finstad 8, Anders Solem 5, Simen Samuelsen 3.