Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Første stikk til Bærum
Stian Mjøs ble toppscorer med 28 poeng da Bærum slo Centrum Tigers 91-75 i den første kvartfinalen. Her finner Bærum-kapteinen plass til å drive mellom Magnus Midtvedt og Akrem Dagnew. Bak ser vi Henrik Lange.  FOTO: ERIK BERGLUND
Stian Mjøs ble toppscorer med 28 poeng da Bærum slo Centrum Tigers 91-75 i den første kvartfinalen. Her finner Bærum-kapteinen plass til å drive mellom Magnus Midtvedt og Akrem Dagnew. Bak ser vi Henrik Lange. FOTO: ERIK BERGLUND

Første stikk til Bærum

Centrum Tigers holdt følge til litt etter pause, men scoret bare 11 poeng i tredjeperioden. Da kjørte Bærum fra og avgjorde den første kvartfinalen.

 

Bærum – Centrum Tigers 91-75

Da et skade- og forfallspreget Bærum slo Nidaros Jets i Trondheim lørdag (91-58), var Stian Mjøs hjemme med fødende samboer. Søndag ble han pappa til en liten gutt, og i den første NM-kvartfinalen var det en tydelig inspirert lagkaptein som entret parketten i Nadderudhallen.

Med 28 poeng og 6 av 11 på 3-poengere dominerte Mjøs – og punkterte kampen da han fintet og tråklet seg inn til layup og 68-54 i siste sekund av tredje periode.

- Jeg må innrømme at det var tungt å sitte og se på laget spille i Trondheim, og jeg var veldig nervøs før den kampen. Men de var jo veldig bra og gjorde jobben der oppe. Så da vi fikk jeg jo litt kick og ekstra energi for å spille i dag, sa 31-åringen.

 

- Kjemper og kriger

Bærum fikk sine sølvmedaljer for andreplass i ligaen før kampstart i Nadderudhallen, der kvartfinalen åpnet med 6-6 etter to 3-poengere fra hvert lag de første 1:15.

Centrum Tigers holdt godt følge gjennom hele første omgang, lå likt på stillingen 37-37 etter en 3-poenger og 2 poeng fra Øivind Lundestad og var under med 4 til pause (47-43).

Henrik Lange reduserte til 50-48 litt ut i tredjeperioden, men så ble det tyngre for gjestene – som bare scoret 11 poeng (21-11) og kom på etterskudd.

- Vi «stagger» litt der, og jeg syns egentlig vi fikk ganske gode skudd, konstaterte Centrum-trener Inge-Aleksander Kristiansen.

- Men vi bommet, og så gikk vi bort fra å gjøre det vi hadde gjort bra, med mye bevegelse. Vi sluttet å drive og fikk ikke lenger de samme skuddene. Så får vi se om vi klarer å endre på det til kampen søndag. Det positive i dag er at vi i motsetning til i to av kampene mot Bærum i serien er klare når kampen begynner og at Bærum ikke bare reiser fra. Så forplanter ting seg litt med motgangen i tredje periode, og når Bærum kommer i rytmen, er de bra – og vanskelige å stoppe.

- Jeg er likevel ganske fornøyd. Vi går inn og kjemper og kriger mot laget som på andreplass og som er et veldig bra lag. Jeg håper vi kan snu på et par ting, da skal vi kunne konkurrere søndag, mente Kristiansen.

 

Tre 3-poengere fra Cox

Bærums offensiv var solid hele kampen, med pluss 20 poeng i alle fire perioder. Hjemmelaget traff 42 prosent på 3-poengerne med 14 av 33, etter 6/11 fra Mjøs, 3/5 fra Benjamin Alknes Cox og 3/8 fra Torgrim Sommerfeldt.

- Forsvaret vårt var litt «semi», men vi vet at hvis vi kjører på i angrep, klarer de ikke å stå imot oss i 40 minutter. Men Centrum skjøt jo veldig bra i begynnelsen, erkjente Stian Mjøs.

 

Berg med 15 nye returer

Bærum vant returstatistikken 42-30 og har et klart inside-overtak på Centrum. Sjur Dyb Berg hentet ned 15 returer i tillegg til å ha 9 poeng og 4 assists, Toomas Raadik endte på 13 poeng og 6 returer.

Henrik Lange markerte seg som Centrums beste spiller med 16 poeng (3 av 4 på 3-poengere) og 8 returer pluss godt forsvar. Magnus Midtvedt hadde 16 poeng og 5 assists.

PS. Søndagens returkamp spilles i Oppsal Arena med kampstart 16.00.

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 28, Torgrim Sommerfeldt 17, Stian Emil Berg 14, Toomas Raadik 13, Sjur Dyb Berg 9, Benjamin Alknes Cox 9, Max Dahl Svendsen 1.

Centrum Tigers: Henrik Lange 16, Magnus Midtvedt 16, Samuel Amed Diomande 14, Øivind Lundestad 13, Sander Aslesen 6, Sigurd Sandlie 6, Akrem Dagnew 2, Fredrik Hårstad Trana 2.