Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Forbundsstyret avlyste alt
Sesongen ble annullert og dermed ble det ikke medaljer til verken Ulriken Eagles eller Bærum. Her fra lagenes møte i Nadderudhallen 16. februar, med Julie McCarthy i skuddet, presset av Vilde Tveito (til venstre) og Kari Kyrkjebø. De øvrige spillerne er fra venstre Stine Austgulen, Astaja Tyghter, Hanne Nybø, Karyn Sanford, Shiba Haji Ahmadi og Josefin Winther. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Sesongen ble annullert og dermed ble det ikke medaljer til verken Ulriken Eagles eller Bærum. Her fra lagenes møte i Nadderudhallen 16. februar, med Julie McCarthy i skuddet, presset av Vilde Tveito (til venstre) og Kari Kyrkjebø. De øvrige spillerne er fra venstre Stine Austgulen, Astaja Tyghter, Hanne Nybø, Karyn Sanford, Shiba Haji Ahmadi og Josefin Winther. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Forbundsstyret avlyste alt

NBBF-styret vedtok å annullere hele BLNO-sesongen for kvinner og avlyste både U19- og U16-NM. Hva som skjer etter at BLNO-kvalifiseringen for menn også ble avlyst, er ennå uvisst.

- Jeg har så hinsides vondt av alle de flotte menneskene i norsk basket som har jobbet så hardt for målene sine denne sesongen og må se alt bli rasert. Det var «grusomme» vedtak vi var tvunget til å fatte. Men jeg har stor tro på at vi skal komme styrket tilbake, sa Norges Basketballforbunds president Jan Hendrik Parmann etter at forbundsstyret satte en strek over hele 2019/20-sesongen søndag.

Styret og sentrale personer i NBBF-administrasjonen hadde videokonferanse i over fem timer før konklusjonene var klare.

BLNO kvinner som ikke var ferdigspilt, får tabellene annullert i sin helhet – slik at det følgelig heller ikke kåres seriemester eller deles ut medaljer til Ulriken Eagles, Bærum og Ullern.

 

Vil ha klubbene med på råd

Ammerud, Nidaros Jets og 1.- divisjonsvinnerne Oppsal Tigers var klare for BLNO-kvalifisering for menn, og her er situasjonen foreløpig ikke avklart.

- Vi har vedtatt at vi vil ta med de involverte klubbene på råd, for å finne en god løsning, forteller Parmann.

- Kan det være aktuelt å utvide ligaen fra 10 til 11 lag kommende sesong?

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om mulige løsninger her og nå. Vi er åpen for å diskutere med de involverte klubbene og andre BLNO-lag her, og med en god dialog er jeg sikker på at vi skal finne en god løsning.

 

Avlyste U-mesterskapene

Forbundsstyret så seg nødt til å avlyse både U19-NM som skulle vært arrangert av Sandvika BBK helgen 24.- 26. april og U16-NM med UIriken Basket som arrangør, 1.- 3. mai.

- Vi diskuterte lenge om det var mulig å skyve det til senere, men det var ikke praktisk gjennomførbart. Situasjonen er for uavklart og kalenderen tilsier at det er ikke er mulig. Det gjør oss ekstra vondt når det gjelder så unge utøvere, presiserer Parmann.

 

Landslagene på vent

Landslagenes nærmeste framtid er også høyst usikker. NBBF skal etter planen ha de første samlingene for U18,- U16- og U15-landslagene i mai/juni, og så skal åtte landslag i aksjon fra Copenhagen Invitational for 15-åringene og nordisk i Finland for U16- og U18-landslagene i månedsskiftet juni/juli. U16 og U18 skal også til B-EM i sommer, mens kvinnelandslaget spiller Small Countries-EM på Kypros og landslaget for menn William Jones Cup i Taipei.

- Avgjørelsen om landslagene har vi dyttet fram, og det skal vi ta stilling til i slutten av april. Vi har fått melding fra FIBA om at en rekke arrangementer de neste ukene er avlyst, og det er klart at alle sommerens turneringer per i dag er forbundet med veldig stor usikkerhet, sier NBBF-presidenten.

3X3-touren er også usikker.

- Der har vi enkeltstående arrangementer som kommer tidlig og som henger i en tynn tråd. Samtidig har en finale senere i sommer som er et veldig stort arrangement. Vi skal kunne finne en løsning for finalen hvis turneringene i forkant ryker. Her har vi en beredskapsgruppe ledet av generalsekretæren (Silje Særheim) som har fått fullmakt til å fatte løpende beslutninger, forteller Parmann.

 

Utsatte forbundstinget

Forbundstinget var berammet til 9. og 10. mai, men er nå utsatt til etter sommeren.

- Situasjonen er uoversiktlig og uavklart, men vi skal ha fokus på å se fremover fra det som har skjedd nå. Vi skal ha en god og inkluderende prosess inn mot neste sesong, og vi er nødt til å ha et perspektiv som tilsier at neste sesong starter som den skal eller iallfall innen rimelig tid. Vi skal være flinke til å snu oss raskt og gjøre ting ryddig etter hvert som situasjonen endrer seg, lover basketpresidenten.