Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / Fire spillere bak 117 poeng
Stian Mjøs var overalt i Nadderudhallen og vrien å få tak på for Olle Welander og Tromsø Storm-spillerne. Bærum-kapteinen endte på 32 poeng og 7 assists da hjemmelaget vant 93-87.
FOTO: ERIK BERGLUND
Stian Mjøs var overalt i Nadderudhallen og vrien å få tak på for Olle Welander og Tromsø Storm-spillerne. Bærum-kapteinen endte på 32 poeng og 7 assists da hjemmelaget vant 93-87. FOTO: ERIK BERGLUND

Fire spillere bak 117 poeng

Stian Mjøs og Yannick Anzuluni vant scorings-«duellen» mot Phil Henry og Anthony Elechi og Bærum kontrollerte inn til sin fjerde seier på fem kamper.

Bærum – Tromsø Storm 93-87

Ammerud – Fyllingen 91-103

- To mann som scorer så mye hos begge lag, jeg liker ikke det og jeg syns ikke vi skal være der, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff.

- Samtidig syns jeg vi fikk de scoringene ut av kollektivt spill i første omgang, presiserte han.

Og det er vel ingen grunn til at så gode skyttere som Stian Mjøs og Yannick Anzuluni ikke skal ta vidåpne skudd?

Men til tider ble det nærmest som en scoringskonkurranse mellom de to lagenes ledende duoer.

Mjøs var i lekehumør, vartet tidlig opp med noen lekre scoringer i feltet og la 20 poeng i første del av kampen. Han endte på 32 etter å ha truffet 3 av 8 trepoengere, litt dårligere utover i kampen enn i starten. I tillegg hadde Bærum-kapteinen 7 assists og var sterkt delaktig i å drive opp tempoet i hjemmelagets spill.

Yannick Anzuluni er en ny publikumshelt, og landslagsspilleren fra Kongo endte på 31 poeng etter 5/8 på treere, 8 returer og 5 assists, hvorav flere lekre.

 

Henry imponerte

På den andre siden av banen herjet Anthony Elechi igjen under kurven med 19 poeng og 16 returer (pluss 5 assists), mens makkeren Phil Henry leverte sin beste BLNO-kamp hittil. Den raske og smidige 2,03-mannen ble kampens toppscorer med 35 poeng etter å ha truffet 5 av 10 treere og ellers skudd i og fra alle slags vinkler.

Totalt i poeng ble det 63-54 til Mjøs/Anzuluni over Henry/Elechi, og 117 av kampens 180 poeng – snaut to tredjedeler av alle scoringer.

 

- Ble dytta litt rundt

- Hadde vi spilt med «unit»-en av veteraner ville vi stått bedre imot dem. Juniorene våre ble dytta litt rundt akkurat i denne kampen mot de fysiske amerikanerne. Men jeg tror ikke Tromsø heller ønsker å spille så mye gjennom de to, og de får jo en annen dybde når Johannes Lange og Henrik Lange er med igjen, erkjente Mathias Eckhoff.

- Vi må uansett bare jobbe videre med ting, få lekt oss og prøvd ut litt forskjellig, la han til.

Stian Mjøs var godt fornøyd med starten på kampen, men innrømmet at Bærum aldri helt klarte å riste av seg Tromsø.

- De er noen klegger og vi klarer ikke helt å stoppe verken «han svære bamsen» (Elechi) og han andre, nummer 32 (Henry) som var veldig vond å stoppe. Han hadde god pace i painten og lot seg ikke stresse av at vi dobla. Men Tromsø gir oss mye plass, vi gjorde egentlig hva vi ville angrepsmessig, mente Mjøs.

 

Lange x 2 snart tilbake

Gjestene har Johannes Lange ute med ankelskade, og sånn sett passer det bra at laget har spillefri til helgen. Storms faste pointguard vil utvilsomt styrke mannskapet, det vil også allsidige Henrik Lange som jobber i Politiet og ikke fikk fri til helgens kamper i Bergen og Bærum.

- Jeg tror Johannes kanskje må stå over en helg til (hjemme mot Ammerud), men så skal han være klar til de neste kampene (borte mot Fyllingen og Gimle), fortalte lagets spanske trener, Sergio Vicente Beleña.

Han var brukbart fornøyd med at Storm-gutta matchet Bærum i store deler av kampen.

- Når vi får fullt mannskap, skal vi være bedre. Det er god stemning i laget og jeg føler meg trygg på at vi skal være konkurransedyktige i denne ligaen, sa Beleña.

Gjestene landet på 36 prosent treff på trepoengerne (12 av 33) denne gang, med 2/4 og 2/5 fra spesialistene Aron Nielsen Finstad og Marcus Wynn. Svenske Olle Welander har vært god i de første kampene i ligaen, men slet med feiltrøbbel fra tidlig i kampen mot Bærum og måtte nøye seg med 7 poeng og 4 returer.

Hos Bærum hadde Sjur Dyb Berg en ny, sterk kamp med 14 poeng og 15 returer, mens også Gaute Haugen markerte seg med 8 poeng og 4 assists på 21 minutters spilletid.

 

Husker Nidaros-tapene

Neste helg skal de lyseblå ut i dobbeltkamp mot Nidaros Jets i Trondheim lørdag og hjemme mot Frøya i Nadderudhallen søndag.

- Vi tapte for Nidaros både i fjor og året før det, så vi skal iallfall ikke ta lett på den kampen, forsikrer Stian Mjøs.

Trondheimslaget sto også for helgens største overraskelse med 97-92 over Fyllingen lørdag, og tok steget opp på 8.- plass på BLNO-tabellen.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 32, Yannick Anzuluni 31, Sjur Dyb Berg 14, Gaute Haugen 8, Max Dahl Svendsen 4, Marcus Barnett 4.

Tromsø Storm: Phil Henry 35, Anthony Elechi 19, Marcus Wynn 9, Aron Nielsen Finstad 8, Olle Welander 7, Simen Samuelsen 4, Øystein Skogvold 3, Preben Strende 2.

 

 

Endelig for Fyllingen

Etter tapet for Nidaros lørdag, var det et mer skjerpet Fyllingen som gikk på banen i Apalløkkahallen.

Hjemmelaget stilte uten Ilarion Bonhomme som nå forsvinner til ukrainsk basket, men tok likevel kommandoen i kampen og ledet 30-27 etter første periode.

Men andreperioden startet med en 9-0-run for Fylllingen, som også gikk rett fra 59-51 i slutten av andre periode til 73-61 i begynnelsen av tredje: 14-0!

Bergenslaget var oppe i 19 poengs ledelse (75-56), men Ammerud hentet inn mye og var bare 8 poeng bak (73-81) da fjerdeperioden begynte.

Men denne gangen aktet ikke de orangekledde å gi fra seg ledelsen, og de kontrollerte inn til seier 103-91 – sesongens første!

- Det er en bedre følelse nå ja, men fortsatt mye som skal forbedres hvis vi skal komme dit vi skal være, sa Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye.

- Spillerne var mer oppgitt etter kampen i Trondheim enn forbanna, for vi følte vi hadde en del stang-ut og noen 50-50-calls som ikke gikk vår vei. Men vi lærer av dette, og ser hvordan spillerne er skrudd sammen og hvem som klager på alle andre istedenfor å se seg selv i speilet.

Kampen ble en fin revansj for Jay Harris, som misset to straffekast i sluttsekundene mot Gimle da laget tapte på en trepoenger fem sekunder før slutt i overtime (105-106) og som skjøt bort mange angrep i Trondheim lørdag. Nå fremsto den tidligere D League-guarden som banens beste spiller med 21 poeng og 7 assists og blant annet 3 av 6 på trepoengerne.

- Han hadde en kjempegod førsteomgang i dag med sterk skyting, og i den andre gjorde han en stor jobb med å spille andre fri, sier Calix Black Ndiaye.

Magne Fivelstad var igjen effektiv med 26 poeng, Peter Bullock og Bouna Black Ndiaye endte på 15 poeng og henholdsvis 8 og 7 returer, mens Vilius Sumskis var nærmest vanlig treffsikker under kurven: 12 poeng etter 4/4 både på to-poengsskudd og straffer.

Hos Ammerud hadde Mustafa Dibba en glimrende kamp med 33 poeng og 10 returer, mens Andreas Isaksen og Orji Okoroafor begge satte fire trepoengere.

 

Poengscorere:

Ammerud: Mustafa Dibba 33, Plaisir Nzitani Mukoko 20, Orji Okoroafor 16, Andreas X. Isaksen 14, Joshua Sykes 4, Aksel Barkvoll 3, Fredrik Hårstad Trana 1.

Fyllingen: Magne Fivelstad 26, Jay Harris 21, Peter Bullock 15, Bouna Black Ndiaye 15, Vilius Sumskis 12, Karl Otabor 9, Edvard Aamodt Kristiansen 3, Jasin Akil 2.