Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Et oppløftende comeback
Aksel Bolin har fått skutt over Mats Selboe og legger to av sine 19 poeng i serieåpningen mot Nidaros Jets. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Ludvig Bergh, Mihajlo Krivokapic, Mikkel Aarnes (nr 3), Torgrim Sommerfeldt, Torkel Westby og Jakob Baiden.
FOTO: ERIK BERGLUND
Aksel Bolin har fått skutt over Mats Selboe og legger to av sine 19 poeng i serieåpningen mot Nidaros Jets. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Ludvig Bergh, Mihajlo Krivokapic, Mikkel Aarnes (nr 3), Torgrim Sommerfeldt, Torkel Westby og Jakob Baiden. FOTO: ERIK BERGLUND

Et oppløftende comeback

- Jeg må jo komme i form, og vi som lag skal også bli mye bedre, forsikret Aksel Bolin. I sin første basketballkamp på to og et halvt år ble han toppscorer med 19 poeng.

Asker Aliens – Nidaros Jets 96-62

Bolin spilte tirsdagens treningskamp mot Bærum i Nadderudhallen, men det var først etter treningen med Asker Aliens torsdag 29-åringen meddelte coach Kenneth Webb at han vil være med i 2020/21-sesongen.

- Jeg har alltid hatt åpning for at koronaen skulle gi seg og jeg skulle få muligheten til å dra til «broder’n» (Sander Berge) i England og se Premier League ofte og de fleste helger. Men det er jo ikke tillatt ennå, så da er det greit å fylle tiden med basket, sa den 2,01 m lange forwarden etter at Nidaros Jets var blitt slått 96-62 i serieåpningen i Vollenhallen.

 

- Mye å revansjere

Han garanterer ikke at han kommer til å bli med hele sesongen.

- Jeg har ikke helt bestemt meg, men vi har jo mye å revansjere også. Det frister å gå for et NM-gull. Og hele gjengen er samla igjen, pluss Eric (Gilchrese) når han blir frisk igjen og når Djo (Loo Yele) forhåpentligvis dukker opp etter hvert, presiserer Bolin.

På laget med Stian Emil Berg, Torgrim Sommerfeldt, Joshua Hart, Anders Stien og Djo Loo Yele cruiset Asker inn til seriemesterskap i 2017/18-sesongen og var store favoritter til NM-tittelen. Men i finaleserien ble det tap for Kongsberg Miners i den avgjørende tredje kampen hjemme i Leikvollhallen, 68-83.

Finalen 11. april 2018 var Aksel Bolins siste kamp før lørdagens comeback. Han gikk ut av den sesongen som toppscorer og beste rebounder med 17,3 poeng og 12,1 returer.

 

Bare spilt "uteball"

Lørdag ble det 19 poeng på 27 minutter, etter 9 av 11 på 2-poengsskudd.

- Jeg må jo komme i form, og vi som lag skal også bli mye bedre. Vi fordelte minuttene bra i dag, og møter vel et av de svakere lagene. Det er mange som bidrar i dag, og vi gjør en god kamp i lange perioder, mente forwarden, som fyller 30 år i november.

Han har ikke spilt basket på noe nivå de siste to sesongene.

- Bare litt uteball med kamerater. Men jeg trener jo på Sats, understreker Bolin.

Asker Aliens vant den siste kampen i norsk basket (NM-kvartfinale nummer to mot Kongsberg Miners 8. mars) før koronapandemien stoppet alt, og var ikke uventet en klasse bedre enn Nidaros Jets i den første kampen etter et halvt års pause.

 

- Kul ramme

Med antibac, 1-metersavstand og tilskuerbegrensning startet sesongen i Vollenhallen.

- Gøy, og en kul ramme selv med korona. Og en "höjdare" å spille i Vollenhallen, mente Aksel Bolin. Asker Aliens har valgt bort det nye, kombielastiske sportsgulvet i Leikvollhallen og er tilbake på parketten i Vollen, der de sist spilte i 2015/16-sesongen.

Joshua Hart satte inn sesongens fire første poeng, Aksel Bolin la sterkt inn 6-0 og Torgrim Sommerfeldt 8-0 før Nidaros-coach Thor Inge Øvermo tok første timeout etter bare to og et halvt minutt.

Gjestene fra Trondheim løftet seg og holdt brukbart følge til 21-16 mot slutten av førsteperioden, men så vant Asker de fem neste minuttene 21-2 og punkterte det som måtte være av spenning.

 

76 prosent treff

Askers angrepsarsenal ble for heftig for Nidaros, og hjemmelagets effektivitet var imponerende: 33 av 43 på 2-poengsskudd, 76 prosent treff. Her hadde Torgrim Sommerfeldt 5/5, Stian Emil Berg og Haakon Hellebust 5/7 og Joshua Hart 6/9 i tillegg til Bolins 9/11.

- Jeg står på at det er den mest talentfulle gruppa jeg har hatt som trener i Norge, sier Kenneth Webb.

- Vi har også så mange store spillere i alle posisjoner. Dagens kamp var jo bare den andre vi har spilt denne sesongen mot andre enn oss selv på trening, etter Bærum-kampen tirsdag. Men det ser bra ut. Spillerne som vant serien sist og skulle vinne NM, er to år eldre og mer erfarne. De har nye og gode spillere rundt seg. Det kan bli moro, tror Webb.

 

Tre kamper og så Kongsberg

Asker Aliens møter Centrum Tigers i Vulkanhallen lørdag og spiller deretter hjemme mot Ammerud og borte mot Tromsø Storm. En slags forventet stigning i vanskelighetsgrad før den første duellen med Kongsberg Miners i Vollenhallen lørdag 31. oktober.

- Oppsettet er gunstig for oss, men vi har mye å arbeide med foran de neste kampene, understreker coach Webb.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Aksel Bolin 19, Joshua Hart 18, Torgrim Sommerfeldt 18, Haakon Hellebust 16, Stian Emil Berg 13, Ludvig Bergh 8, Anders Stien 2, Paulius Grebliunas 2.

Nidaros Jets: Mihajlo Krivokapic 12, Jakob Baiden 11, Mats Selboe 9, Christian Tøfte 9, Brage V. Sørensen 7, Jørgen Kjesbu 6, Mikkel Aarnes 4, Torkel Westby 2, Mateusz Nilsen 2.