Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Et helt nytt Tromsø Storm
Tromsø Storms nye profiler i 2020/21-sesongen, fra venstre coach Sergio Vicente Beleña, Phil Henry, Olle Welander og Anthony Elechi.
FOTO: THOR SVERRE STEFANUSSEN, SPORTINORD
Tromsø Storms nye profiler i 2020/21-sesongen, fra venstre coach Sergio Vicente Beleña, Phil Henry, Olle Welander og Anthony Elechi. FOTO: THOR SVERRE STEFANUSSEN, SPORTINORD

Et helt nytt Tromsø Storm

Med ny trener, nye importer, en hjemvendt profil og totalt 16 spillere i BLNO-stallen er det all grunn til optimisme i Tromsø Storm.

- Jeg syns det ser veldig bra ut, sier lagets ledende pointguard, Johannes Lange.

- Coachen virker veldig profesjonell og vi kommer til å spille en type basket som passer oss. Han har forberedt seg godt og sett at det spesielt er forsvaret vi må forbedre hvis vi skal kunne kjempe i toppen, forteller 21-åringen.

For ganske riktig: I de siste årene har det haglet med 3-poengere fra spillere som Marcus Wynn, Aron Nielsen Finstad og unge Lange, samtidig som Cam Gregory har vært lagets og ligaens råeste rebounder.

Men samtidig har Tromsø Storm ofte sluppet inn altfor mange poeng – og vært ustabile i prestasjonene.

 

Coach for Real Madrids U18-lag

Det skal Sergio Vicente Beleña forsøke å gjøre noe med. Storms nye trener har hatt suksess med Real Madrids U18-lag, som han ledet til EM-gull og spansk mesterskap. De siste årene har han vært head coach i LEB Silver, på nivå to i spansk basket.

Fra fjorårets La Roda-lag har 38-åringen fått med seg Anthony Elechi (27), mens han coachet Tromsøs andre amerikanske nykommer Phil Henry (29) for fem sesonger siden. Henry spilte for Ovarense i den portugisiske toppligaen i fjor.

I tillegg kommer Olle Welander (20) fra svenske AIK, mens Henrik Lange (25) er tilbake fra Oslo og Centrum Tigers – laget Storm møter i seriestarten 4. oktober.

 

Sommer med Tromsø Storm-kamper

- Jeg har gått gjennom 15-20 av Tromsøs kamper på video i sommer og blitt «kjent» med laget og spillerne. Førsteinntrykket her er at disse guttene jobber veldig hardt. Ingen får betalt for å spille, og det er nytt for meg som bare har hatt profesjonelle spillere at spillerne her arbeider hele dagen og så kommer til treningen og gir alt, sier Beleña.

Begge de nye USA-importene i Storm måler 2,03 m.

- De er power-forwarder, men kan være 4-er og 5-er i denne ligaen. De må lære hvordan de spiller her, men de har rikelig med erfaringer fra forskjellige ligaer, presiserer treneren.

Han fikk gode referanser på svenske Olle Welander fra andre spanske coacher. 20-åringen fra AIK er 195 cm høy og har vært innom flere av Sveriges U-landslag.

 

- Gode lagspillere

- De nye amerikanerne er kommet fint inn i gruppa og er gode lagspillere. Det er selvfølgelig også positivt at de har spilt for coachen tidligere og har lyst til å spille for ham igjen, sier Johannes Lange.

- Olle har også vært en veldig positiv overraskelse. Han kan bli en utrolig viktig brikke i laget, han gir oss size til å være guard og er god til å skyte og god i forsvar, fastslår pointguarden.

- Vi har en dypere stall enn på mange år, understreker Lange.

 

Kontinuitet og bredde

Tromsø Storm har 16 mann i BLNO-stallen og en god miks av rutine og ungdom.

Hani Issalhi (35) er i gang med en ny sesong og spillere som Simen Samuelsen (27), Anders Solem (28), Marcus Wynn (25) og Henrik Lange (25) sørger også for kontinuitet, med lang fartstid i klubben. Solem er inntil videre på sidelinja med en skadet hæl, men kan bli en nyttig kriger i andre seriehalvdel. Allsidige Henrik Langes hjemkomst betyr mye for laget.

Magnus Hald Vorren og Anders Kavli er fra klubbens 02-årgang, Odin Olsen Kvalvåg 03-modell. Og Preben Strende, som allerede har markert seg i BLNO, har fortsatt ikke fylt 20 år.

Ny giv og stor bredde med kamp om plassene gir Tromsø Storm et spennende utgangspunkt for 2020/21-sesongen.

- Mange andre lag har også fått forsterkninger, så jeg tror det blir en utrolig artig sesong. Men vi skal være med og kjempe i toppen, sier Johannes Lange.

 

TROMSØ STORM

Trener: Sergio Vicente Beleña (ny).

Spillere INN: Phil Henry (Ovarense, Portugal), Anthony Elechi (La Roda, Spania), Olle Welander (AIK Stockholm), Henrik Lange (tilbake fra Centrum Tigers), Anders Kavli tatt opp fra egen junioravdeling.

Spillere UT: Cam Gregory (free agent), Kevin Altidor (free agent), Tord Raddum Berge (Frøya).

 

SPILLERSTALLEN 2020/21:

4 Johannes Lange, 8 Magnus Hald Vorren, 10 Henrik Lange, 11 Hani Issalhi, 12 Aron Nielsen Finstad, 13 Preben Strende, 21 Øystein Skogvold, 22 Anthony Elechi, 23 Marcus Klæbo Wynn, 26 Odin Olsen Kvalvåg, 32 Phil Henry, 33 Olle Welander, 34 Håvar Brattli, 44 Anders Solem, 47 Anders Kavli, 93 Simen Samuelsen.

Sannsynlig starting-5: J. Lange, Wynn (H. Lange), Welander, Henry, Elechi.

Åpningskamp: Tromsø Storm – Centrum Tigers, søndag 4. oktober kl. 16.00.