Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / Endringer i gjennomføring av regionalt seriespill og NM-kvalifisering
corona612_ntb.jpg

Endringer i gjennomføring av regionalt seriespill og NM-kvalifisering

Seriespill i Region Øst og Region Vest utsettes ytterligere på grunn av videreføring av kommunale smittevernstiltak.

I Bergen varer tiltakene til 6. desember, mens i Oslo er tiltakene nå forlenget til 14. desember. I praksis betyr dette at seriespill og Easybasket i Region Øst i desember nå blir utsatt til våren 2021. I Region Vest vil det bli avviklet kamper 12.-13. desember og 19.-20. desember, dersom dette tillates. Mer praktisk informasjon vil bli gitt av regionene.

 

NBBFs beredskapsgruppe vil gjøre nødvendige justeringer i Hovedterminlisten, for å bedre tilpasse denne til regionalt seriespill våren 2021. Administrasjonen nasjonalt og regionalt jobber nå sammen, for å fastsette en utvidet terminliste og vårens kampoppsett.

Det er nå overveiende sannsynlig at sesongen strekkes utover april, og kanskje mai, for å få plass til å fullføre regionale serier.

Kampoppsettet for våren 2021 publiseres så snart som mulig i desember.

 

Kommunale restriksjoner i Region Øst og Region vest i november og desember medfører at kvalifisering for U16 og U19 NM utsettes til februar i forbindelse med vinterferien. Utsettelsen gjelder også kvalifiseringene i Region Midt.

NBBF ønsker å alle kvalifiseringsturneringene avholdes til samme tid. Helgen 18-20. desember frigis til regionalt seriespill for de regionene som fremdeles har mulighet til å spille kamper.