Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / BLNO-sesong i ny hall
Tre av Ullern-jentene foran sin nye hjemmearena, Ullern Flerbrukshall. Her innledes BLNO-sesongen for kvinner med Ullern – Asker Aliens søndag 11. oktober. Fra venstre ser vi Malin Schneidt, Felicia Dyngeland-Sundén og Tori Solberg Halvorsen.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Tre av Ullern-jentene foran sin nye hjemmearena, Ullern Flerbrukshall. Her innledes BLNO-sesongen for kvinner med Ullern – Asker Aliens søndag 11. oktober. Fra venstre ser vi Malin Schneidt, Felicia Dyngeland-Sundén og Tori Solberg Halvorsen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

BLNO-sesong i ny hall

Ullern og Ulriken Eagles ønsker velkommen til en ny BLNO-sesong i innbydende, nye hjemmearenaer: Ullern Flerbrukshall er helt ny, Landåshallen ble erklært verneverdig og er lekker og nyoppusset.

- Hele hallen er moderne, med flere fasiliteter, flere toaletter og med tribuner. Vi øker tilskuerkapasiteten med flere hundre, forteller Hans-Jörg Schneidt, lagkontakt for Ullern-jentene som nå bytter ut Ørakerhallen som hjemmebane med flunkende nye Ullern Flerbrukshall.

Der spilles den aller første kampen i kvinnenes liga denne sesongen: Ullern mot Asker Aliens, søndag 11. oktober kl. 16.00.

Ulriken Eagles tar imot Bærum til første kamp og en tidlig, forventet toppkamp i Landåshallen en uke senere, 18. oktober.

 

Én trening i uka?

- En fin hall, men foreløpig har jeg ikke spilt nok her til å merke så stor forskjell fra Øraker, sier Ullern-veteran Tori Solberg Halvorsen.

Inntil videre har Ullern-jentene fortsatt treninger i Ørakerhallen (to i uka) og på Norges Idrettshøgskole, med fredag som eneste treningsdag i den nye hallen.

- Det er bare foreløpige treningstider. Jeg vet det jobbes med løsninger for at vi skal få mer, forteller 32-åringen, som bare har én innvending:

- Jeg skulle ønske det hadde vært parkettgulv.

Men også i Ullern Flerbrukshall er basketspillernes favoritt-dekke blitt vraket. Den nye hallen har såkalt «kombielastisk sportsgulv», som ligner på underlaget i Ørakerhallen.

Ullern Flerbrukshall er integrert i Ullern Idrettspark med blant annet to store fotballbaner, og ligger fint til ved et skogholt – med parkeringsplass og mye areal rundt.

 

Lys og lekker Landåshall

For Ulriken er det på mange måter motsatt:

Landåshallen er i bygningen til gamle Landås skole, midt i et boligområde med blokker. Når man står utenfor, er det ikke mye som tyder på at bygningen huser en eliteseriearena.

Men det er desto mer lekkert innvendig:

Landåshallen er pusset opp og har fått ny, delikat parkett. Det virker lysere og finere på alle måter.

- Jeg syns det er blitt supert, sier Ulriken-kaptein Vilde Tveito.

- Det er jo i Landåshallen vi har de fleste treningene våre, og har trent i alle år. Det er litt lite plass under den ene kurven, men det er blitt lyst og virker mye større. Parketten er veldig bra og nå slipper vi «død-spotene» for hver fjerde meter. Alt er kanon, fastslår 25-åringen.

Ulriken-coach DuRell Sanford syns det var riktig å bytte fra hjemmekamper i Haukelandshallen.

- Landåshallen har bedre atmosfære, den er mer intim og gir oss mer hjemmebanefordel. Haukelandshallen er så stor, vi spiller i et hjørne av hallen og det er mange andre kamper og aktiviteter rundt, forklarer han.

 

Hull og «dead spots»

Ulriken-leder Arild Buen har hatt Landåshallen som hjemmebane og treningsarena i hele sin karriere.

- Historisk sett har det vært Ulrikens hjemmebane og treningshall i alle år. Men den ble for liten til herrelaget etter hvert, spesielt da BLNO kom og vi trakk fulle hus i Haukelandshallen. Det var en gymsal for tidligere Ulriken og Landås skoler, men den har forfalt. De siste 20 årene har det ikke vært noe vedlikehold, det har vært dårlig ventilasjon og trekkfullt – og parketten har vært elendig, med flere hull, understreker Buen.

- Som treningshall var den genial, og det var også en utpreget hjemmebane i gamledager fordi parketten hadde «dead spots» som vi som trente der kjente til og motstanderlagene ikke visste om.

- Forfallet var så stort at Bergen kommune vurderte å rive hele greia, men da kom Fortidsminneforeningen på banen, forteller Ulriken-lederen.

 

Verneverdig

Antikvarisk utvalg ved Fortidsminneforeningen gikk sterkt mot riving og slo fast at «Landåshallen er ikke bare verneverdig, men også fredningsverdig».

- Det ble vedtatt å ruste opp hallen og gjøre den «up-to-date» med tanke på fremtiden. Så nå er det blitt skiftet ventilasjon, fortettet under taket og lagt ny parkett. En tid var det jo tragikomisk der med mye lekkasje og 20-30 bøtter rundt i hallen når vi trente.

- Men nå er det blitt fantastisk bra, presiserer Arild Buen, som selv har spilt for 900 tilskuere i hallen – under skolemesterskapet på Ulriken skole.

- Vi hadde også junior-NM der i 1984, med sikkert 600-700 på finalene, mener han.

Per i dag er det tillatt med kun 50 tilskuere på arrangementer i koronarammede Bergen…

 

Centrum får spille i Vulkanhallen

Centrum Tigers var i det første BLNO-oppsettet for menn satt opp med alle sine hjemmekamper i Oppsal Arena, men søkte om å få flyttet flere av kampene tilbake til Vulkanhallen. Det godkjente NBBF, og dermed ble løsningen at Centrum spiller fire hjemmekamper i Oppsal Arena og de resterende ni i Vulkanhallen.

- I dagens situasjon kan de ikke ha 200 tilskuere i Vulkanhallen, det går ikke når det skal være én meters avstand mellom tilskuerne. Men antallet får vi komme tilbake til, sier Eivind Jensen, turneringskoordinator i NBBF.