Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / BLNO Awards-vinnere fra sju klubber
Juan Ferrales utfordrer og går sterkt opp mot Gimles Jørgen Odfjell, som ble kåret til "Årets talent" i BLNO. Til venstre i bildet Aly Hudgins og Gard Beinnes, til høyre Morten Osland. FOTO: ERIK BERGLUND
Juan Ferrales utfordrer og går sterkt opp mot Gimles Jørgen Odfjell, som ble kåret til "Årets talent" i BLNO. Til venstre i bildet Aly Hudgins og Gard Beinnes, til høyre Morten Osland. FOTO: ERIK BERGLUND

BLNO Awards-vinnere fra sju klubber

Kongsberg Miners-kaptein Juan Ferrales ble stemt fram som sesongens beste spiller i BLNO – og Miners ble kåret til beste arrangør. Fyllingen og Gimle fikk også to vinnere i «BLNO Awards».

- Awesome! Veldig hyggelig og kult å høre, utbryter Juan Ferrales når vi bringer ham nyheten. Pointguarden fra Miami er sesongens MVP i BLNO, akkurat som han var det i sin første sesong i norsk basket og med Kongsberg Miners i 2016/17.

- Jeg er veldig takknemlig, for det er så mange gode spillere både i ligaen og på mitt lag. Prisen kunne lett gått til Niko (Nikolas Skouen) som har hatt en kjempesesong. Men det har sikkert hjulpet meg at jeg er lagets leder, spiller i den posisjonen jeg gjør, har vært her noen år og at vi har vunnet alle kamper unntatt én, sier 28-åringen.

 

Gjengangere

Ferrales er dermed pointguard i Allstar-laget coachene i BLNO har stemt fram. Her får han selskap av Fyllingen-duoen Kenny Carpenter og Magne Fivelstad, Frøyas og ligaens toppscorer Ognjen Nisavic og Tromsø Storms og ligaens reboundkonge, Cam Gregory.

Eric Gilchrese er for tredje gang blitt kåret til «Årets forsvarsspiller», de to foregående årene for Ammerud og Bærum og nå for Asker Aliens.

Audun Eskeland som «Årets trener» er også en gjenganger: Gimle-treneren vinner for tredje gang på fire sesonger. Samtidig er Gimles Jørgen Odfjell stemt fram som «Årets talent».

Kongsberg Miners får en ny pris som beste arrangør, mens det også deles ut BLNO Awards i tre statistikk-kategorier: Til toppscorer Nisavic, beste returtager Gregory og til den suverent beste i assists, Ammeruds Ilarion Bonhomme.

Det betyr at sju av ti ligaklubber premieres. Utdelingen vil foregå under sluttspillkampene.

 

- Dedikert og grundig

Kongsberg Miners tok sitt andre strake NM-gull med 2-1 i finaleserien mot Gimle i april i fjor, men Juan Ferrales var lenge ut med en ankelskade og kom aldri helt opp på sitt vante nivå.

- Han var veldig motivert for å slå tilbake denne sesongen, og det har han virkelig gjort, fastslår Miners-coach Stein Erik Rotegård.

- Juan har vært en tydelig og klar leder i laget og representerer kontinuitet for oss. Han styrer veldig mye av det offensive vi gjør, har en lidenskap for taktikk og er utrolig viktig på treninger der han sørger for at alle er på nett og gjennomfører systemene våre til punkt og prikke. Han er dedikert og grundig i sine forberedelser, i alt fra ernæring til egentrening, presiserer Rotegård.

 

Nybakt pappa

Juan Ferrales snitter på 20,4 poeng, 6,8 assists og 6,3 returer denne sesongen, og er nummer 8 i scoringer og 2 i assists bak Ilarion Bonhomme. Den 1,88 m høye guarden noterte seg for triple-double mot Tromsø Storm 2. februar og har fire double-doubles i løpet av sesongen.

- Sesongen i fjor var veldig frustrerende for meg, men skader og mye nytt. Hver sesong er jo litt forskjellig, men i fjor fikk vi ny coaching staff og mange nye spillere. Men jeg har alltid hatt samme mentalitet og vil gi laget mitt det vi trenger, forklarer Ferrales.

Han er nybakt pappa til Leah Marie som ble født i januar, har norsk samboer og ingen planer om å spille noe annet sted enn Kongsberg i nærmeste framtid.

 

Coach-karriere?

I tillegg er Juan Ferrales coach for Kongsberg Miners’ U19-gutter som skal spille Scania Cup i Södertälje i påsken og U19-NM i Rykkinnhallen siste helg i april.

- Jeg elsker basketball og har vært heldig med å få spille en god stund, på forskjellige nivåer og med mange forskjellige coacher. Det har gitt meg perspektiv og jeg elsker å coache, så kanskje en dag kan jeg få meg en profesjonell karriee som coach i Europa eller i USA. Noe av det beste med å være her på Kongsberg er jo også at jeg får anledning til å trene barn og ungdom, og at jeg har fått et godt innblikk i klubbens organisasjon og struktur. Jeg har lært mye i Kongsberg Miners, understreker Ferrales.

 

- Asker et farlig lag

Nå ser 28-åringen fram til sluttspillet og til første kvartfinale mot Asker Aliens hjemme i Kongsberghallen torsdag. Der får sesongens MVP garantert tøff oppvartning av sesongens beste forsvarsspiller, Eric Gilchrese.

- Asker er et farlig lag, utvilsomt. De har mye erfaring og gode spillere som Eric og Djo (Loo Yele). De har ikke spilt med sitt beste lag mot oss i noen av kampene denne sesongen, men nå kommer Anders (Stien) også. Det blir tøft, men vi skal forberede oss godt og forsøke å spille på vårt aller beste. Jeg vil at vi skal gå inn i kampen med selvtilliten fra en veldig god sesong, sier Miners-kapteinen.

 

BLNO AWARDS 2019/20 – MENN

Vinnerne er stemt fram av BLNO-klubbenes coacher.

 

Årets MVP: Juan Ferrales, Kongsberg Miners

 

Allstarlag:
Juan Ferrales, Kongsberg Miners
Kenneth Carpenter, Fyllingen

Ognjen Nisavic, Frøya
Magne Fivelstad, Fyllingen

Cameron Gregory, Tromsø Storm

 

Årets forsvarspiller: Eric Gilchrese, Asker Aliens

Årets talent: Jørgen Odfjell, Gimle

Årets coach: Audun Eskeland, Gimle

Årets arrangør: Kongsberg Miners

 

Statistiske kategorier:
Toppscorer: Ognjen Nisavic, Frøya - 27,7 poeng per kamp
Beste returtaker: Cameron Gregory, Tromsø Storm - 13,3 returer per kamp

Beste pasningslegger: Ilarion Bonhomme, Ammerud - 9,7 assist per kamp