Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / Ble hyllet og tildelt Hederstegnet
Eva M. Salvesen med NBBFs Hederstegn og blomsterbuketten hun mottok fra basketballpresident Jan Hendrik Parmann i pausen i tirsdagens BLNO-kvartfinale mellom Bærum og Centrum Tigers. FOTO: ERIK BERGLUND
Eva M. Salvesen med NBBFs Hederstegn og blomsterbuketten hun mottok fra basketballpresident Jan Hendrik Parmann i pausen i tirsdagens BLNO-kvartfinale mellom Bærum og Centrum Tigers. FOTO: ERIK BERGLUND

Ble hyllet og tildelt Hederstegnet

- En trofast altmuligkvinne for både Sandvika og Bærum og direkte avgjørende for at forbundets økonomi nå er sunn og velstyrt, sa Jan Hendrik Parmann i sin hyllest til Eva M. Salvesen.

Da Bærum og Centrum Tigers kom opp fra garderobene i Nadderudhallen og skulle varme opp før de to siste periodene i tirsdagens kvartfinale, tok NBBF-president Parmann ordet og kalte fram Eva M. Salvesen, som selvfølgelig var opptatt med å hjelpe til i Bærums kiosk i hjørnet av hallen.

Så holdt han en entusiastisk tale og tildelte den tidligere toppspilleren norsk basketballs høyeste utmerkelse, NBBFs Hederstegn – til stor jubel og applaus fra både tilskuerne og fra de to lagenes spillere og trenere.

- Eva har bakgrunn som toppseriespiller i Torstad og Eikeli, ungdomslandskamper og åtte A-landskamper, før hun giret noe ned. Hun var klubbleder i Sandvika fra 2009 til 2016 og hun har vært en trofast altmuligkvinne for både Sandvika og Bærum, godt synlig og med en betryggende, stødig hånd på pengesekken. I dag besitter hun kasserer-rollen i begge klubbene, fortalte Parmann.

 

Redningskvinne for NBBF

Men presidenten var rask med å påpeke Eva M. Salvesens betydning også for NBBF og forbundets økonomi.
- Da alt så som svartest ut for norsk basket for åtte år siden, sto nettopp siviløkonomen der, tettet hullene i basketballskuten og fikk skipet på rett kjøl. Hun fulgte gjenoppbyggingsplanen og loste oss gjennom den kritiske perioden. Hun var direkte avgjørende for at forbundets økonomi nå er sunn og velstyrt, fastslo Jan Hendrik Parmann.
- Hennes deltakelse var gull verdt. Hun kom også med velmenende råd til meg, noe jeg satte enorm pris på. Det viste meg at du også gjør dem rundt deg bedre, presiserte Parmann.

Så ble han mer personlig:
- Det er ingen hemmelighet at Eva har vært ganske syk en tid, og vi har vært mange som har tenkt på deg i denne perioden. Men vi er blitt desto gladere for å se deg tilbake i hallen. Ikke bare fordi du er en krumtapp for Sandvika- og Bærum-miljøet og hele norsk basket, men fordi vi setter så oppriktig pris på deg som det mennesket du er i basketfamilien vår. Takk for at du er den stayeren du er, Eva! sa Parmann før han delte ut Hederstegnet.

 

- Kjempeartig å være i miljøet

For Eva M. Salvesen kom tildelingen som en stor og positiv overraskelse.
- Det var jo kjempekjempehyggelig, men jeg var så overrasket at jeg ble helt kald, det hadde jeg ikke forventet i en sånn situasjon, sa hun.

- Men jeg syns jo bare det er kjempeartig å drive i dette miljøet. Det var det jeg savnet aller mest da jeg var syk – å være i miljøet og treffe folk. De som er like gamle som meg, har jeg kjent i mange, mange år. De som er litt yngre har jeg kjent siden de var babyer, forklarte 57-åringen.

Både Bærum og Sandvika står foran en begivenhetsrik sesongavslutning.

- Det er jo to sluttspill for Bærum, så vi skal organisere herrekampene – forhåpentligvis blir det mange av dem – mens damelaget skal spille sluttspill i Bergen. Så har Bærum regionssluttspillet for Region Øst i april, og ikke minst skal Sandvika arrangere og organisere NM-sluttspillet for U19-klassene siste helgen i april, fastslo Hederstegn-vinneren.