Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Bærum stakk fra Fyllingen
De to toppscorerne i serieåpningen i Nadderudhallen: Bærums Yannick Anzuluni (26 poeng) løper inn en scoring i Bærums sterke tredjeperiode, mens Fyllingens Bouna Black Ndiaye (31 poeng) må konstatere at seieren er i ferd med å glippe.
FOTO: ERIK BERGLUND
De to toppscorerne i serieåpningen i Nadderudhallen: Bærums Yannick Anzuluni (26 poeng) løper inn en scoring i Bærums sterke tredjeperiode, mens Fyllingens Bouna Black Ndiaye (31 poeng) må konstatere at seieren er i ferd med å glippe. FOTO: ERIK BERGLUND

Bærum stakk fra Fyllingen

Anført av nyervervelsen Yannick Anzuluni avgjorde Bærum med en 13-0-run tidlig i tredje periode. – Da hadde vi fem turnovers som drepte oss, fastslo Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye.

Bærum – Fyllingen 97-83

Gjestene hadde sin amerikanske pointguard Jay Harris hjemme i Bergen i koronakarantene og var tydelig preget av det. Bouna Black Ndiaye måtte overta rollen og gjøre det meste for et Fyllingen-lag med bare åtte spillere.

Landslagsguarden viste høy klasse og ble kampens mestscorende spiller med sine 31 poeng, men det hjalp ikke mot et Bærum som intensiverte forsvaret og kjørte høyt tempo fra start etter pause.

- En ujevn start av oss, mente en som så ofte før kritisk Mathias Eckhoff.

- Fyllingen mangler jo en helt sentral spiller i sitt lag i pointguarden (Harris), så det blir en helt annen greie for dem og Bouna (Ndiaye) må gjøre fryktelig mye. Men når de får pointguarden og om Bouna blir værende, blir de vonde å møte, understreket Bærum-treneren.

 

13-0 på to og et halvt minutt

De orangekledde fra Bergen lå likt på 46-46 sekunder etter pause da Karl Otabor la en 3-poenger, men satte Bærum inn det avgjørende rykket. Først til 55-50, og derfra rett til 68-50 med 13-0 på to og et halvt minutt, anført av Anzuluni med steals, assists og scoringer.

Den avgjørende sekvensen inneholdt også en drive og en 3-poenger fra Gaute Haugen, en dunk fra Marcus Barnett, en lekker kombinasjon Anzuluni-Haugen til Sjur Dyb Berg (66-50) og en leken solo-scoring fra Stian Mjøs til 68-50.

- Vi var altfor udisiplinerte og med åtte turnovers i tredjeperioden ble vi slaktet. Bare i Bærums 13-0-run hadde vi fem turnovers, og det drepte oss. Vi klarte aldri å hente inn den ledelsen, konstaterte Calix Black Ndiaye.

 

Nær en triple-double

Bærum fikk en oppløftende sesongstart. Yannick Anzuluni noterte seg for 26 poeng, 9 assists, 9 returer og 5 steals i sin BLNO-debut, og den kongolesisk-kanadiske forwarden viste mye klasse.

- Jeg bryr meg aldri om stats, fastslo 32-åringen.

- Målet mitt her er å gjøre dette unge laget bedre. Jeg har ikke spilt en tellende kamp siden desember, men begynner å komme i form og får mer og mer energi. Til å være første kampen var ikke så ille, erkjente han.

 

Imponert over unggutta

Anzuluni sa seg «veldig imponert» over Bærums unggutter, spesielt Georg Helvik (17) og Max Dahl Svendsen (18) som begge markerte seg sterkt fra tidlig i kampen.

- Georg og Max spilte veldig bra og med stor selvtillit. Vetle (Paulsen) fikk inn et par dunker mot slutten og Marcus (Barnett) én. Jeg tror alle skal utvikle seg enda mer når vi kommer lenger ut i sesongen.

- Til å være første kampen så det bra ut. Vi skulle spille hardt og spille vår kamp og seieren var det viktigste, presiserte Bærums nye profil, som kom fra svenske Djurgården før denne sesongen.

- Det er morsomt at disse unge spillerne stepper opp og ikke er «sånn livredde», sa Mathias Eckhoff.

 

- Regner med at de er såpass gode

Han var ikke overrasket over Georg Helvik og Max Dahl Svendsens prestasjoner.

- Vi vet de har talent, og det er litt sånn at hvis unge spillere får tid og mulighet og tillit, er det utrolig hva de kan klare. Jeg syns ikke de var utrolige i dag, men de var bra og jeg regner med at er såpass gode. De er 17 og 18 år, men viste allerede i fjor at de har det i seg, understreket Eckhoff.

- Yannick er en «sparkling»-spiller som kan få full ketchupflaske-effekt ut av ting. Jeg syns gjør en fin kamp, men syns ikke vi er så gode til benytte ham. Han er også litt udisiplinert til tider, så vi mister struktur og form. Men det er ingen tvil om at han kommer til å bli en veldig god spiller for oss, en som har lyst til å sentre ballen mye. Og så har han mange steals, fryktelig lange armer og gode instinkter, forklarte Bærum-coachen.

 

Ny import på vei?

Stian Mjøs endte på 18 poeng og 10 assists og både han og Yannick Anzuluni traff 4 av 9 på 3-poengerne. Gaute Haugen markerte seg med 11 poeng og 4 assists, mye i perioden da Bærum stakk fra.

Hjemmelaget kan bli styrket allerede i løpet av høstsesongen, med en importspiller nummer to.

- Vi undersøker og venter på tilbakemeldinger, så vi får se hva vi får til, var alt Mathias Eckhoff ville si om det rett etter Fyllingen-kampen.

 

Poengscorere:

Bærum: Yannick Anzuluni 26, Stian Mjøs 18, Gaute Haugen 11, Georg Helvik 10, Max Dahl Svendsen 9, Vetle Paulsen 9, Marcus Barnett 8, Sjur Dyb Berg 6.

Fyllingen: Bouna Black Ndiaye 31, Magne Fivelstad 15, Peter Bullock 9, Vilius Sumskis 8, Karl Otabor 8, Edvard Aamodt Kristiansen 5, Jasin Akil Al-Musharafawy 4, Boris Cvetkovic 3.