Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / Asker i trøbbel mot Centrum
Stian Emil Berg skapte mye med sine driver inn i Centrum-feltet og endte med 17 poeng for Asker Aliens. Her har han kommet seg mellom Herman Nordeide (delvis skjult) og Johan Flaa, men blir feilet og tildelt to straffekast. Til venstre i bildet er kampens toppscorer og beste rebounder, Haakon Hellebust.
FOTO: ERIK BERGLUND
Stian Emil Berg skapte mye med sine driver inn i Centrum-feltet og endte med 17 poeng for Asker Aliens. Her har han kommet seg mellom Herman Nordeide (delvis skjult) og Johan Flaa, men blir feilet og tildelt to straffekast. Til venstre i bildet er kampens toppscorer og beste rebounder, Haakon Hellebust. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker i trøbbel mot Centrum

Et skadesvekket Asker Aliens fikk problemer da Eric Gilchrese ble utvist tidlig i andre periode, men reiste seg og leverte godt nok til å holde unna for et positivt og aggressivt Centrum-lag.

Centrum Tigers – Asker Aliens 67-78

- Vi skjønte ikke så mye av situasjonen rundt Eric og kom heller ikke helt i gang i denne kampen. Vi var for en gangs skyld ganske dårlige offensivt, og det smitter over på det defensive, sa Stian Emil Berg etter at Asker hadde måttet slite for seieren i Vulkanhallen.

- Centrum er et vanskelig lag å spille mot. De beveger seg minst like mye som Gimle og Bærum egentlig. Og er du ikke våken da, blir du straffa, la gjestenes guard til.

Asker er svekket med Aksel Bolin og Torgrim Sommerfeldt ute og med Djo Loo Yele «på vent».

 

Usportslig og teknisk: Ut

Centrum ledet 20-19 mot slutten av første periode, men gjestene hadde snudd til 28-20 da Eric Gilchrese forsvant ut av kampen to minutter ut i andreperioden.

Etter en situasjon som ble diskutert. Asker-kapteinen forsøkte å dra ballen fra Herman Nordeide, som tydelig hisset seg opp over amerikanerens aggressive forsvar. Gilchrese så ut til å forsøke å roe ned situasjonen ved å holde rundt Nordeide, men etter lang konversasjon bestemte kampens tre dommere seg for å gi Asker-spilleren usportslig feil og Nordeide to straffer.

Mens Centrum-forwarden la begge straffene (22-28), fortsatte Gilchrese protestene mot dommerne – til tross for coach Kenneth Webbs rop fra benken om å la det være.

Så endte det med en teknisk feil til Asker-guarden, som etter usportslig og teknisk bare måtte pakke sammen og forlate hallen.

 

Stakk fra med 17-2-run

Centrum kjempet seg inn i kampen igjen, var bare ett poeng bak ved pause (43-44) og tok ledelsen 45-44 fra start i tredje periode etter en floater fra Simon Midtvedt. Hjemmelaget var også ajour på 49-49 da Johan Flaa scoret etter break og en vakker give-and-go mellom ham og Midtvedt.

Men så smalt det. Anført av Haakon Hellebust dro Asker fra med en 17-2-run som fikk de gulkledde opp i 66-51.

Hjemmelaget var likevel ikke slått, og nærmet seg igjen i fjerde periode. Simon Midtvedt la en trepoenger til 63-70 og Johan Flaa satte inn 65-70 etter en baseline-drive. Flaa fikset også 67-72 og med fem minutter igjen å spille vippet kampen i flere minutter der begge lag bommet mye.

Centrum scoret faktisk ikke mer, og med 6-0 til Asker de siste minuttene endte det 78-67 i gjestenes favør.

 

Råsterk Hellebust

Haakon Hellebust ble en matchvinner for Asker Aliens med en råsterk inside-kamp. Den 1,96 m lange forwarden traff 9 av 11 på 2-poengerne og 6 av 7 fra straffelinja og ble kampens toppscorer og beste rebounder med sine 24 poeng og 12 returer.

- Haakon er en sterk fyr og veldig viktig for oss når vi ikke har Aksel (Bolin) og Djo (Yele), presiserte Kenneth Webb.

 

- Frustrerte

Han kunne egentlig bare være fornøyd med seieren.

- Vi blir selvfølgelig svekket her når vi mister Eric ut av kampen, men vi er i en fase nå hvor vi prøver å finne litt ut av alt. Spillerne er litt frustrerte og jeg er litt frustrert. Men vi må kjempe oss gjennom – og vi må være bedre enn dette, fastslo Asker-coachen.

- Men det ble iallfall bedre forsvar etter hvert. Centrum scoret ikke mer enn 24 poeng i andre halvdel, minnet Webb om.

 

- Tilbake der vi var

Hjemmelaget manglet sin høyeste spiller Tarjei Bryn (2,02 m) og ble utklasset 49-26 i returstatistikken.

- Lagmessig var vi litt tilbake der vi var før de to siste kampene mot Nidaros og Kongsberg hvor vi var flate og daffe og ikke helt trodde på det vi gjør. I dag var det betydelig mer guts og tro, understreket Centrum-trener Inge-Aleksander Kristiansen.

- Vi får justert forsvaret bra i pausen før fjerde periode, kommer ut og treffer litt og kommer inn i kampen igjen. Mens kampen vipper på 5 poeng, prøver de å dra ned tempoet mens vi prøver å pushe det opp. Men vi bommer på flere åpne trepoengere og taper kampen. Hadde vi truffet noen av skuddene da vi lå på 5 poengs forskjell, kunne det blitt noe annet. Men jeg er fornøyd med at vi klarer å komme i en så jevn kamp mot et lag med veldig gode spillere. Vi er litt tilbake der vi var da vi konkurrerte jevnt med Fyllingen, mener Kristiansen.

Centrum Tigers flyr til Bergen søndag og møter serieleder Gimle. For Asker er neste kamp hjemme mot Tromsø Storm i Vollenhallen lørdag.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Johan Flaa 19, Giorgos Kotrotsios 13, Herman L. Nordeide 8, Bendik Aunan 7, Rasmus Linnestad 7, Simon Midtvedt 5, Akrem Dagnew 5, Simen Anker-Olsen 3.

Asker Aliens: Haakon Hellebust 24, Stian Emil Berg 17, Anders Stien 16, CJ Omego 8, Joshua Hart 7, Ludvig Bergh 4, Eric Gilchrese 2.