Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Asker: - Inne på rett spor
Joshua Hart var sentral for Asker Aliens da Frøya ble slått 95-72. Den amerikanske guarden var kampens toppscorer med 24 poeng og beste rebounder med 12. Bildet er fra hjemmekampen mot Kongsberg Miners med Marin Mornar nærmest og Juan Ferrales til høyre.
FOTO: ERIK BERGLUND
Joshua Hart var sentral for Asker Aliens da Frøya ble slått 95-72. Den amerikanske guarden var kampens toppscorer med 24 poeng og beste rebounder med 12. Bildet er fra hjemmekampen mot Kongsberg Miners med Marin Mornar nærmest og Juan Ferrales til høyre. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker: - Inne på rett spor

Et skjerpet Asker Aliens leverte sesongbeste, avgjorde mot Frøya med en 21-2-run midtveis i kampen og kontrollerte inn til 95-72. Men hvor alvorlig er Torgrim Sommerfeldts skade – og når kommer Aksel Bolin og Djo Loo Yele tilbake?

Frøya – Asker Aliens 72-95

Nidaros Jets – Gimle 65-109

- I dag løsnet det litt, og vi lyktes med mye av det vi har lett etter i sesongåpningen, fastslo Stian Emil Berg.

Mot overraskelseslaget Frøya tok gjestene en overbevisende og klar seier etter å ha styrt det meste av oppgjøret. Den rutinerte kvartetten med Berg (29), Eric Gilchrese (33), Joshua Hart (30) og Anders Stien (30) ble for mye å hanskes med for et hjemmelag som aldri var i nærheten av det de viste i seieren over Bærum forrige helg.

Dermed tok Asker sin andre seier på rad, etter at Fyllingen ble slått 102-93 i Bergen for en uke siden.

- Vi gjemte litt bort at vi spilte dårlig i de to første kampene (mot Nidaros og Centrum) fordi vi møtte litt svakere motstand og vant begge. Så fikk vi en realitetssjekk og har våkna litt og skjønt at vi må jobbe med en del ting. Det er fint å se at det gir resultater og at vi er inne på rett spor, sa Berg.

Gjestene åpnet med 13-5-ledelse, men Frøya hentet inn til 18-19 etter første periode og var i ledelsen flere ganger tidlig i den andre, senest etter at Devin Gilligan hadde gitt laget 32-29 med en trepoenger.

Men på stillingen 35-36 gikk det fort feil vei for hjemmelaget. Asker dro fra til 49-39 ved pause og videre til 64-41 på litt over åtte minutter, en 21-2-run som punkterte kampen.

 

- For fornøyde med oss selv

- Vi vil gjerne få opp tempoet i kampen, men mestrer det ikke godt nok mot et så godt guardlag som Asker. Vi «turner over» ballen en del (21 turnovers) og det er ikke annet å gjøre enn å gi kred til Asker, som hadde en veldig god kamp forsvarsmessig, mente Baard Stoller.

Frøya har innledet sesongen sterkt og står med 6-2 etter 8 kamper, men treneren har ikke vært like imponert som omgivelsene og spillerne.

- Vi underpresterer vel litt i dag, men har nok vært litt for fornøyde med oss selv de siste ukene. Hvis man vinner mye, kan man bli lurt til å tro at alt er bra. Men vi har et ungt lag og dette er fortsatt læring for oss. Etter to tap de siste ukene håper jeg vi kan komme tilbake til der vi var i starten av sesongen. Men hvis ikke klarer å korrigere deler av spillet vårt, har vi ikke sjanser til å gjøre det godt i sluttspillet, sier Stoller advarende.

Han fortsetter å gi de unge spillerne i laget mye tid på banen, brukte tidlig 11 av 12 og spilte med fire tenåringer på banen i lange minutter, også i perioden da Asker dro fra. Det håper og tror Baard Stoller de får betalt for etter hvert.

- Vi har selvfølgelig lyst til å komme så høyt som mulig på tabellen og prøver jo ikke å tape kamper. Men vi må tenke langsiktig, og sluttspillet kommer ikke før i mars, minner Frøya-coachen om.

 

Asker-trio med spørsmålstegn

Asker Aliens spilte uten Torgrim Sommerfeldt, som haltet ut med en kneskade i oppgjøret mot Fyllingen forrige søndag. Den rutinerte skytterguarden var på MR-undersøkelse lørdag, og laget venter spent på resultatet. I verste fall er Sommerfeldt ute i lengre periode, og samtidig venter Asker på at Aksel Bolin og Djo Loo Yele skal komme tilbake. Bolin sliter med en ryggskade, mens Yele har signalisert at han kan være i aksjon igjen i andre seriehalvdel.

Med den råsterke forwardduoen på plass vil Kenneth Webbs menn utvilsomt være der mange tippet dem før sesongen – som favoritter i sluttspillet.

Uansett ser laget ut til å være i klar fremgang.

- Jeg er veldig fornøyd med måten vi spilte på i dag. Vi har hatt en plan lenge, men nå utførte vi den bra også og visste hele tiden hvor vi hadde hverandre, påpekte Stian Emil Berg.

- Vi har ikke hatt noen oppvask, men var innstilt på å vise at vi ikke er så dårlige i forsvar som vi har vært i flere kamper. I dag var det bra, om ikke i 40 minutter så iallfall i store deler av kampen.

 

Hart på hugget

Eric Gilchrese styrte Asker fra pointguarden og endte på 19 poeng, 8 assists og 4 steals. Joshua Hart var lagets mest effektive spiller med sterke driver og offensive returer han omsatte i scoringer. Hart ble kampens mestscorende spiller med 24 poeng og hadde 12 returer (6 offensive) og 4 assists.

Berg landet på 18 poeng og Stien på 10, mens Haakon Hellebust igjen viste seg sterk inside og kunne notere seg for en double-double med 13 poeng og 10 returer. Dessuten fikk CJ Omego (tidligere Ammerud) sin første kamp i Asker-trøya og bidrar til en sterkere benk.

Hos Frøya var det strengt tatt bare Daniel Alsaker Sandven som hevet seg over pari. Den 20-årige guarden ble toppscorer med 15 poeng etter 3 av 5 på trepoengere, var intens og god i forsvar med blant annet tre steals og drev opp tempoet i spillet.

Baard Stollers menn skal nå ut i tre hjemmekamper mot Nidaros Jets, Fyllingen og Nidaros igjen.

Asker Aliens får Bærum på besøk til spennende lokaloppgjør lørdag og har deretter Centrum Tigers borte og Tromsø Storm hjemme.

 

Poengscorere:

Frøya: Daniel Alsaker Sandven 15, Devin Gilligan 11, Ljubomir Campara 10, Haakon Heradstveit 8, Nikola Vasojevic 7, Fredrik Bang-Andreasen 7, Thomas Solem 3, Ulrik Stranger-Johannessen 3, Jonas Kessler 2, Hamewend Arif 2, Jarand Tveito 2, Jørgen Lamo 2.

Asker Aliens: Joshua Hart 24, Eric Gilchrese 19, Stian Emil Berg 18, Haakon Hellebust 13, Anders Stien 10, Ludvig Bergh 7, CJ Omego 4.

 

Sju på rad for Gimle

Gimle holder tabelltoppen i BLNO med 7-1 etter en komfortabel og forventet seier over Nidaros Jets.

Hjemmelaget holdt følge bare i starten i Husebyhallen, og fra 13-12-ledelse gikk Gimle rett til 27-12 og deretter til solide 40-16 da første periode var over.

Nidaros ble sjanseløse mot Gimles intensive forsvar og tempo og måtte opp i 24 turnovers i kampen.

Gjestene var en klasse bedre i det meste, vant returstatistikken 42-27 og traff på 43 prosent av sine trepoengsforsøk: 14 av 32. Her hadde Anders Fjærestad 4 av 6, Morten Osland 4/7, Chavares Flanigan og Kristoffer Sætren 2/3 og Eivind Lamo 1/1, mens normalt giftige skyttere som Espen Fjærestad og Reidar Greve for en gangs skyld trakk ned prosenten med sine 0/5 og 1/5. Det hadde Gimle god råd til i denne kampen.

Eivind Lamo og Chavares Flanigan var serielederens mest effektive spillere: Lamo med 19 poeng og 10 returer, Flanigan med 17 poeng, 6 steals og 5 assists.

Etter 78-81 mot Frøya i serieåpningen har Gimle nå sju strake seire. Den rekka kan forlenges når fire hjemmekamper gjenstår før jul – mot Tromsø Storm, Centrum Tigers, Bærum og Fyllingen.

Nidaros skal ut i en særdeles viktig bortekamp mot Centrum Tigers lørdag og møter Frøya i Bergen søndag.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Brage V. Sørensen 17, Mateusz Nilsen 11, Jakob Baiden 8, Christian Tøfte 7, Mikkel Aarnes 6, Jørgen Kjesbu 5, Mats Selboe 4, JoKristian Weisethaunet 3, Torkel Westby 2, Burak Kizilirmak 2.

Gimle: Anders Fjærestad 21, Morten Osland 20, Eivind Lamo 19, Chavares Flanigan 17, Reidar Greve 10, Espen Fjærestad 9, Kristoffer Sætren 8, Simon Jensen 3, Magnus Elgmork 2.