Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / Årets spillertalent 2019
Sigurd-01.png
Foto: Erik Berglund

Årets spillertalent 2019

Tidligere Gimle-spiller Sigurd Lorange er kåret til Årets spillertalent 2019

Hovedsponsor for basketlandslagene, Circle K, gir i samarbeid med NBBF ut et stipend til spillertalentet mellom 13 og 19 år som har utmerket seg spesielt under forrige sesong - altså sesongen 2018/2019

Det var mange svært gode kandidater som var nominert og det var en krevende oppgave for juryen å beslutte den endelige vinneren. Til slutt falt beslutningen på Sigurd Lorange, som i dag spiller for Valparaiso University i USA, men som har fartstid fra Frøya og Gimle, og som opprinnelig er fra Sverresborg Hoops. 

Juryens begrunnelse:

«Sigurd har et stort talent for basketball. Han bryter grenser for seg selv – og andre – gjennom å levere imponerende prestasjoner. Kombinasjonen av teknikk og spilleforståelse gjør det mulig for Sigurd å spille langt utover sin egen aldersklasse. Han har ledet Gimle BBK til finalene i BLNO Menn og vært en sentral figur for Norge U18 menn. I tillegg til sitt åpenbare sportslige talent, viser også Sigurd at han er en positiv miljøskaper og at han representerer idrettens og NBBFs verdier på en svært god måte. Han demonstrerer en ekstraordinær treningsvilje og har tydelige ambisjoner innenfor basketball.»

Sigurd vil motta kr 10 000 for videre satsing i sin basketkarriere. Gratulerer!