Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / - Vi må være bedre enn dette
Mustafa Dibba går sterkt opp mot Aksel Bolin og legger to av sine 23 poeng mot Asker Aliens. Den svenske nykommeren hadde også 7 returer og er blitt en solid tilvekst for de hvite og grønne. Til høyre ser vi Stian Emil Berg og Andreas Isaksen (bak).
FOTO: ERIK BERGLUND
Mustafa Dibba går sterkt opp mot Aksel Bolin og legger to av sine 23 poeng mot Asker Aliens. Den svenske nykommeren hadde også 7 returer og er blitt en solid tilvekst for de hvite og grønne. Til høyre ser vi Stian Emil Berg og Andreas Isaksen (bak). FOTO: ERIK BERGLUND

- Vi må være bedre enn dette

Til tross for seieren over Asker Aliens var Ammerud-spillerne og coach Marco Sanders bare mellomfornøyde med prestasjonen i Vollenhallen. For publikum ble det et spennende oppgjør, der et svekket Asker kom tilbake flere ganger og ledet i slutten av 3. periode.

Asker Aliens – Ammerud 88-98

- Jeg er fornøyd med at vi vant, det var det viktigste for oss, men det var utvilsomt et redusert Asker-lag. Vi må være bedre enn dette og jobbe mye bedre i forsvar for å kunne stoppe andre lag, sa Marco Sanders etter at laget hans hadde dratt fra til 98-88 i sluttperioden.

Torgrim Sommerfeldt og Haakon Hellebust hadde sykdomsforfall, Eric Gilchrese er på skadelista og fortsatt ikke klar på noen uker – og Djo Loo Yele kommer trolig ikke før i andre seriehalvdel.

I tillegg fikk hjemmelaget tidlig Joshua Hart i foultrøbbel, og mot slutten av andre periode forsvant Anders Stien ut med en lyskeskade, på stillingen 35-35.

 

Fra 12 minus til 3-poengs ledelse

Ingen BLNO-lag er dype nok til å tåle så mange nøkkelspillere ute, og selv om Askers innbyttere gjorde det man kunne forvente av dem og faktisk mer enn det, dro Ammerud fra til 10-poengsledelse ved pause, 47-37.

Den ble økt til 12 poeng (49-37) tidlig i tredjeperioden, og med Aksel Bolin ute på benken forventet de fleste at Ammerud skulle reise ytterligere fra.

I stedet leverte hjemmelaget en imponerende opphenting anført av Joshua Hart og Stian Emil Berg, og hentet inn til 53-53. Aksel Bolin kom inn igjen og la en 3-poenger til 56-53-ledelse, før han utlignet til 57-57 og 59-59.

 

Bolin ut med kramper

Men så var det slutt for Bolin også. Den råsterke forwarden hadde 17 poeng og 7 returer da kroppen ikke ville mer.

- Jeg får kramper som bare det og må bare komme meg i bedre form nå, fastslo 29-åringen, som sto bak benken i hele fjerdeperioden.

Der fikk han se lagkameratene i svart kjempe heltemodig. 18-årige Håkon Blekeli Spiten la en 3-poenger til 62-64, men Joshua Sykes spant rundt Asker-forsvaret i neste angrep og dunket inn 66-62 for gjestene, før Jonatan Hjelseth Mæhlum satte den viktige treeren til 69-62.

 

16-2-run avgjorde

Fortsatt var ikke Asker slått: Stian Emil Bergs treer ga 66-69 med litt over sju minutter igjen, men spesielt Mustafa Dibba var ustoppelig de neste minuttene. Med en 16-2-run hadde gjestene skaffet seg 17 poengs forsprang, og da hjalp det ikke stort at Ludvig Bergh og Håkon Spiten underholdt hjemmepublikum med henholdsvis 3/4 og 2/2 på 3-poengere mot slutten.

Med 98-88 sørget Ammerud for å påføre Asker Aliens det første nederlaget i BLNO-sesongen, og dermed er Frøya (3-0) eneste lag uten tap hittil.

 

- Dumt av oss

- Selvfølgelig blir det tungt når vi mangler så mange spillere, men da er det dumt av oss å komme ut som det var en lett match. Vi var ikke disiplinerte nok i dag. Men det var kult med de unge, sa Stian Emil Berg, som åpnet kampen i stor stil og som endte på 25 poeng etter 5 av 9 på 3-poengere.

Men etter hvert ble for tunge veksler for Berg, Hart som stadig var i foultrøbbel og Bolin som til slutt ikke kunne spille mer.

I stedet viste spesielt Håkon Blekeli Spiten gledelige takter: Smart og god med ballen, 11 poeng etter 3 av 3 på trepoengere, 2 assists og bare én turnover på sine 20 minutter på banen.

At Ludvig Bergh fant igjen skuddet sitt og at Paulius Grebliunas gikk sterkt inn i skogen av Ammerud-giganter, traff sine tre første skudd og hentet ned 11 returer, var også positivt.

 

Bonhomme med igjen - men var syk

Ammerud måtte spille uten Ilarion Bonhomme, som er tatt inn igjen i varmen og blir lagets pointguard også denne sesongen. Men 29-åringen, som hadde 22,9 poeng og 9,7 assists per kamp i ligaen forrige sesong, meldte seg også syk på formiddagen.

- Han har trent bra hele uka og er i mye bedre form enn da han kom for noen uker siden. Vi vil bygge laget vårt rundt Ilarion, forteller Marco Sanders.

Det betyr at Armani Cotton må ut, fordi klubben satser på Sykes og Bonhomme som USA-duo.

- Armani er god, men vi har flere i den posisjonen og trenger mest en pointguard. Men Armani stilte villig opp til kampen i dag da vi spurte ham, sa Ammerud-treneren.

 

Spektakulær Sykes

Plaisir Nzitani Mukoko ble kampens toppscorer med 27 poeng og ble en vond mann å stoppe for laget han spilte for i fjor. Mustafa Dibba og Joshua Sykes er solide forsterkninger: Svensken er en scorer og landet på 23 poeng pluss 7 returer, amerikaneren er spektakulær og en lagspiller som endte med 13 poeng, 10 returer, 6 assists og 3 blokker – pluss et par saftige dunker, som vanlig.

Andreas Isaksen (13 poeng, 2/4 på 3-poengere) og Orji Okoroafor (16 poeng) hadde også en god kamp for gjestene.

 

Tøffe kamper søndag

Begge lag skal ut i tøffe kamper førstkommende søndag:

Ammerud hjemme mot Bærum og Asker Aliens borte mot Kenneth Webbs gamle klubb, Tromsø Storm.

Så får tiden vise om spillerne var syke torsdag er friske nok til å spille om tre dager. Det kan både Ammerud og Asker Aliens trenge.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Stian Emil Berg 25, Aksel Bolin 17, Joshua Hart 16, Håkon Blekeli Spiten 11, Ludvig Bergh 10, Paulius Grebliunas 7, Anders Stien 2.

Ammerud: Plaisir Nzitani Mukoko 27, Mustafa Dibba 23, Orji Okoroafor 16, Andreas X. Isaksen 13, Joshua Sykes 13, Jonatan Hjelseth Mæhlum 3, Christer Malto 2, Armani Cotton 1.