Norges Basketballforbund / Nyheter / 2020 / - På tide å vinne en jevn kamp!
Magne Fivelstad scoret 18 av Fyllingens siste 28 poeng da Bærum ble slått 96-86, og endte som gjestenes toppscorer med 29 poeng. Her setter han fart og kommer seg mellom Benjamin Alknes Cox og hjemmelagets debutant, Armani Cotton. Bak ser vi Yannick Anzuluni og Max Dahl Svendsen. FOTO: ERIK BERGLUND

- På tide å vinne en jevn kamp!

Etter de bitre tapene for Kongsberg, Gimle og Frøya klarte Fyllingen endelig å holde helt inn og avgjøre en jevn kamp i sin favør. Dermed klatret bergenserne fra 8.- til 6.- plass og kan begynne å se oppover på BLNO-tabellen.

Bærum – Fyllingen 86-96

Ammerud – Tromsø Storm 79-101

Frøya – Nidaros Jets 83-68

- På tide, vi har tapt nok av de jevne kampene, fastslo Fyllingen-coach Calix Black Ndiaye da Bærum var blitt et nedkjempet og slått 96-86 i sin egen hule, Nadderudhallen.

Fyllingen tapte den første kampen for Bærum i samme arena åpningshelgen i oktober (83-97), og et formsterkt Bærum sørget onsdag for å bryte Gimles seiersrekke med en sterk seier i Bergen, 81-74.

Men i søndagens kamp ble de lyseblå kjempet ut av stilen av et heltent og aggressivt Fyllingen, som heller ikke lot seg knekke da Bærum kom sterkt mot slutten av tredje periode.

Gjestene hadde vært oppe i 8 poengs ledelse (56-48) tidlig i perioden, men Bærum var tilbake i føring da Stian Mjøs la inn sin første og eneste (!) trepoenger for kvelden og sørget for 69-68. Samtidig hadde Bouna Black Ndiaye nettopp fått sin fjerde feil og tatt en pause på benken.

Fivelstad tok ansvar

Da begynte spesielt Magne Fivelstad å våkne. Den sterke forwarden scoret tre ganger før pause og sendte Fyllingen foran igjen med 70-69, 72-69 og 74-71.

Bærum lå på 73-74 før fjerdeperioden, men fikk verst tenkelig start på den fjerde: Jay Harris senket en 3-poenger og Fivelstad en lang 2-er. Hjemmelaget kjempet seg inn til 4 poeng et par ganger, den siste da Max Dahl Svendsen la en treer til 78-82. Men den ble etterfulgt av kampens sjette trepoenger (6 av 12) fra Harris og to 2+1-situasjoner fra Magne Fivelstad, som scoret 18 av gjestenes siste 28 poeng.

- Heldige

- Vi har kastet bort så mange kamper som burde vært vunnet, så det er godt at vi endelig drar i land en jevn kamp, sa 31-åringen, som endte med 29 poeng og 12 returer – og traff alle sine 11 straffekast.

- Vi prøvde å legge trykk på Bærum i angrepene deres, doblet på ballscreenene og prøvde å få ballen ut av hendene til Stian (Mjøs). Han er en så god spiller at han uansett skaffer seg gode skudd, men vi var heldige med at ikke traff som han pleier i dag, erkjente Fivelstad.

Mjøs hadde 10 assists, men måtte nøye seg med 12 poeng og hadde uvant svake 1 av 8 på trepoengsskuddene. Yannick Anzuluni traff heller ikke (2 av 8), selv om han endte kampen med en sterk double-double: 16 poeng og 17 returer, i tillegg til 5 assists.

- Sjur var et beist

Kampens dominerende spiller de første periodene var Sjur Dyb Berg, som sto med 24 poeng ved pause og sluttet på 34 poeng og 10 returer.

- Sjur var et beist! Vi slet mye med ham i første omgang, men fikk iallfall litt mer kontroll på ham i andre. Der gjorde Peter (Bullock) en veldig god jobb i forsvar, presiserte Magne Fivelstad.

Men det hjalp ikke for et Bærum-lag som aldri kom helt inn i rytmen og som bare fikk 4 av 28 trepoengsskudd i kurven – 14 prosent!

Fyllingen, derimot, hadde 10 av 20, etter 6/12 fra Jay Harris og 2/3 fra Bouna Black Ndiaye.

Lagets ledertrio med Harris, Ndiaye og Fivelstad sto for til sammen 75 av de 96 poengene.

- Håpet vi hadde lært

Coach og storebror Calix Black Ndiaye var langt fra trygg på seier da han tok timeout på ledelse 91-82 med 1:24 igjen på tavla.

- Jeg håpet vi hadde lært av alle feilene vi har gjort i de tette kampene vi har tapt, som da vi ledet med 7 poeng med ett minutt mot Frøya og skjøt da det var 16 sekunder igjen på skuddklokka – og sånne ting. Jeg ville forsikre meg om at vi ikke skulle gjøre sånne mindre intelligente feil nå, forklarte Fyllingen-coachen.

Laget hans var en hårfin bom i siste sekund fra seier borte mot Kongsberg Miners (83-84) og røk etter overtime mot begge de to andre bergenslagene: 105-106 mot Gimle da Reidar Greve satte den avgjørende 3-poengeren 5 sekunder før slutt og 100-103 mot Frøya da Devin Gilligan snøt Fyllingen for seieren med sin treer i aller siste sekund av fjerde periode.

Nå hentet Bærum inn til 86-92 med 57 sekunder igjen, men så fikk Stian Mjøs sin femte feil og så la Magne Fivelstad 4 av 4 straffer og fastsatte sluttresultatet til 96-86 i gjestenes favør.

Vikar for karantene-coacher

Dermed klatret Fyllingen fra 8. til 6.- plass på tabellen med 5-7 etter 12 kamper, forbi både Ammerud (4-6) og Tromsø Storm (5-8, på innbyrdes oppgjør).

Per Tøien var vikar-coach for Bærum, ettersom Mathias Eckhoff er i 10 dagers koronakarantene etter forrige helgs kvalifisering for Afrika-mesterskapet i Rwanda – og Gunnar Nesbø også måtte holde seg hjemme på grunn av koronaregler fordi en elev ved St. Sunniva skole der han er lærer ble syk forrige uke. Nesbø har selv testet negativt.

- All ære til Fyllingen som klarer å utnytte der vi ikke klarer, sa Tøien.

- Planen var å løpe, og det gjorde vi i starten av kampen. Vi kom ikke opp i turtall verken i forsvar eller angrep. Det gikk sakte med ballflyten i angrep og det ble for lite intenst i forsvar. Vi lot Fyllingen diktere handlingen og lot dem få gjøre det de hadde lyst til i angrep, mente den erfarne treneren.

Sirkus-scoring med dunk

Bærum hadde i det minste dagens mest spektakulære angrep og scoring:

«Sirkus Mjøs» med tunnel- og slalåmdriblinger, videre til Yannick Anzuluni med utsøkt pasning mellom beina til Sjur Dyb Berg, som dunket inn 36-29! Den hadde virkelig fortjent noe annet enn de så godt som tomme tribunene i Nadderudhallen.

Per Tøien leder Bærum til og med onsdag, mens Eckhoff og Nesbø er tilbake på trening torsdag og coacher laget i søndagens bortekamp mot Tromsø Storm.

Armani Cotton spilte sin første kamp for Bærum etter overgangen fra Ammerud og endte på 6 poeng og 3 returer etter 13 minutter på banen. Med den 1,99 m lange forwarden innkjørt i laget og nykommeren Prince Ali fra UCLA snart på plass kan bæringene være optimister før andre seriehalvdel og NM-sluttspillet.

PS. Før kampen hedret begge lag og alle tilstedeværende i hallen den tidligere Bærum-spilleren Alex Dakin, som døde 12. november, 27 år gammel. Dakins trøye nummer 4 er nå «fredet» og henger på veggen i Nadderudhallen.

Poengscorere:

Bærum: Sjur Dyb Berg 34, Yannick Anzuluni 16, Stian Mjøs 12, Gaute Haugen 11, Armani Cotton 6, Max Dahl Svendsen 5, Georg Helvik 2.

Fyllingen: Magne Fivelstad 29, Jay Harris 26, Bouna Black Ndiaye 20, Karl Otabor 10, Peter Bullock 7, Edvard Aamodt Kristiansen 2, Christian Mikkelsen Skagen 2.

Sterk Tromsø-seier: 101-79

Tromsø Storm reiste seg raskt etter lørdagens tap for Asker Aliens (76-91) og tok en viktig og sterk borteseier over Ammerud i Apalløkkahallen.

Gjestene fikk sving på offensiven, scoret 32 og 35 i de to første periodene og kontrollerte fra pauseledelse 67-49 til seier 101-79.

Ammerud var nede i 13 poeng (70-83) tidlig i fjerde periode, men var aldri i nærheten av å lage spenning i kampen.

Sergio Beleñas menn traff godt på 3-poengsskuddene (9 av 18) og fikk spesielt godt i gang Marcus Wynn, som hadde 4 av 5. Johannes Lange som lørdag sto med 0 av 3 ved pause mot Asker og endte på 3 av 6, har nå 5 strake trepoengere etter 2 av 2 søndag. Pointguarden endte på 20 poeng og viser at han er på vei tilbake til «gammelt» slag etter skadefraværet.

Anthony Elechi og Phil Henry dominerte inside med henholdsvis 29 og 25 poeng og gjestene vant også returstatistikken, 31-23.

Hos Ammerud var Joshua Sykes mest effektiv med sine 19 poeng og 9 returer, mens Aksel Barkvoll var den eneste som skjøt godt utenfra, med 3 av 4 på trepoengerne. Barkvoll har åpnet sesongen godt og har 46 prosent treff på treerne hittil, 15 av 32.

Ammerud skal ut i ny, viktig kamp torsdag når Asker Aliens er motstandere i Vollenhallen. Tromsø Storm får besøk av Bærum søndag.

Ammerud: Mustafa Dibba 19, Joshua Sykes 19, Plaisir Nzitani Mukoko 16, Aksel Barkvoll 11, Andreas Isaksen 5, Orji Okoroafor 5, Ouzhan Farzaneh 2, Fredrik Hårstad Trana 2.

Tromsø Storm: Anthony Elechi 29, Phil Henry 25, Johannes Lange 20, Marcus Wynn 16, Simen Samuelsen 8, Olle Welander 3.

Frøya avgjorde i 4. periode

Nidaros Jets ga igjen Frøya match og ledet med 8 poeng (60-52) mot slutten av tredje periode og 63-61 da den fjerde begynte.

Så raknet det for gjestene: Fredrik Bang-Andreasen fikk Frøya foran med 64-63 med en trepoenger før Nikola Vasojevic la en treer, satte inn to poeng etter en steal og Devin Gilligan scoret to ganger. Plutselig sto det 73-63 til hjemmelaget, som hadde åpnet fjerdeperioden med en 12-0-run.

Frøya vant de siste ti minuttene  22-5 og kampen til slutt komfortabelt, 83-68. Dermed har Baard Stollers menn vunnet 9 av sine 11 første kamper.

2,07 m lange Ljubomir Campara og 3-poengseksperten Haakon Heradstveit sto begge over med småskader, mens Daniel Sandven er ute med en skade i foten. Nidaros spilte med samme lag som lørdag mot Fyllingen – uten kvartetten Jakob Baiden, Mikkel Aarnes, Torkel Westby og Burak Kizilirmak.

Devin Gilligan var kampens dominerende spiller. Frøyas allsidige guard endte på 37 poeng, 16 returer og 5 assists.

Frøya: Devin Gilligan 37, Fredrik Bang-Andreasen 12, Nikola Vasojevic 9, Ulrik Stranger-Johannessen 8, Jonas Kessler 6, Thomas Solem 5, Tord Raddum Berge 3, Hamewend Arif 2, Jørgen Lamo 1.

Nidaros Jets: Jørgen Kjesbu 23, Brage V. Sørensen 13, Mihajlo Krivokapic 12, Mateusz Nilsen 5, Nick Seach 5, Mats Selboe 4, Christian Tøfte 4, Petter Skjellaug 2.