Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / - Likte at vi kunne skru til igjen
Stian Mjøs ble toppscorer med 26 poeng og var sentral da Bærum løftet seg og avgjorde i sluttminuttene. Her kommer Mjøs seg mellom Henrik Lange (til venstre) og Vegard Tangen (nr 21) og scorer. Bak ser vi Sigurd Sandlie, til høyre Samuel Amed Diomande og med ryggen til er Sjur Dyb Berg (nr 22). FOTO: ERIK BERGLUND
Stian Mjøs ble toppscorer med 26 poeng og var sentral da Bærum løftet seg og avgjorde i sluttminuttene. Her kommer Mjøs seg mellom Henrik Lange (til venstre) og Vegard Tangen (nr 21) og scorer. Bak ser vi Sigurd Sandlie, til høyre Samuel Amed Diomande og med ryggen til er Sjur Dyb Berg (nr 22). FOTO: ERIK BERGLUND

- Likte at vi kunne skru til igjen

Centrum Tigers hentet inn 19 av 20 poeng og laget jevn kamp mot Bærum. Men hjemmelaget løftet seg igjen mot slutten og dro fra til sin femte seier på rad.

 

Bærum – Centrum Tigers 100-87

- Vi tror vel at det bare er å trykke på knappen og så er vi gode igjen. Så får Centrum litt momentum og vi litt stopp i angrep, forklarte Bærum-kaptein Stian Mjøs.

- Centrum er litt uortodokse, med mange kutter og med mange guarder på banen. Vi byttet mye og begynte å miste flyten. Men vi tok dem med en god avslutning og viste at vi har tatt steg og er bedre enn tidligere i sesongen, sa Mjøs etter lagets femte strake seier.

I en kamp som virket avgjort med 27-7 etter ni minutter og 36-18 tidlig i andre periode, kom gjestene sterkt tilbake og var bare ett poeng bak (57-56).

Så holdt Centrum følge i to perioder, og fem minutter før slutt var hjemmelagets forsprang snaue 83-80 etter Rasmus Linnestads tredje 3-poenger i kampen.

Da løftet Bærum seg: To av to straffer fra Stian Mjøs og to av to fra Stian Emil Berg ble etterfulgt av en inside-scoring fra Toomas Raadik, og med 89-80 kontrollerte de lyseblå sluttminuttene og dro fra til 100-87.

 

Centrum uten toppscoreren

- Jeg likte at vi fikk en «sånn» kamp, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff.

- Vi mistet flyten vår, men det er viktig å kunne håndtere situasjoner der vi blir litt sure og ikke spiller sammen – og der vi ikke respekterer motstanderens styrker. Men vi klarte å justere og spille på det vi har av fordeler. Jeg likte at vi kunne skru til igjen. All ære til Centrum, og vi vet vi fort kan møte dem igjen i sluttspillet. Men jeg liker sjansene våre når vi er ordentlig påskrudd, fastslo Eckhoff.

Vel å merke var det et Centrum-lag uten toppscorer Øivind Lundestad. Den skuddsterke har hatt serien 20-26-19-20-28 i de fem siste kampene, men satt på benken med en «lårhøne».

- Jeg er med igjen til sluttspillet og håper å være 100 prosent da, kommenterte 28-åringen.

 

Møtes igjen om en uke?

Tirsdag om en uke spiller Bærum hjemme i den første NM-kvartfinalen, med nettopp Centrum Tigers som sannsynlig motstander.

Kveldens seier sendte laget opp på andreplass med 18-8 i seire og tap, foran Fyllingen som har 17-8 med én kamp mindre – og som går foran Bærum med 2-1 i innbyrdes oppgjør hvis lagene havner likt i poeng.

Men Bærum forventes å slå bunnlaget Nidaros Jets lørdag, og i så fall må Fyllingen vinne begge sine bortekamper i helgen for å gå forbi igjen. Mot Asker Aliens og seriemester Kongsberg Miners.

Gjør Fyllingen jobben med to seire, blir Bærums kvartfinalemotstander tabellsekseren Tromsø Storm.

 

Sandlie og Linnestad slo til

- Bærum kan fort bli motstanderen vår, samtykker Øivind Lundestad.

- Da må vi starte bedre enn vi gjorde i dag. Bærum fikk gjøre som de ville, men vi klarte å rote opp i tingene deres og komme tilbake. Vi har mange som står fram, og vet hva som bor i gutta våre. Det var veldig moro at Sigurd (Sandlie) slo til, vi har sett ham på trening et helt år og vet hva han kan, sa Lundestad.

Centrum Tigers hadde 48 prosent treff på 3-poengerne med 13 av 27, etter 3/4 fra Sigurd Sandlie, 3/5 fra Rasmus Linnestad og 2/2 fra Vegard Tangen. Lagkaptein Magnus Midtvedt styrte igjen mye og endte på 21 poeng, 7 assists og 4 steals.

Stian Mjøs er i gryende sluttspillform og ble kampens mestscorende med 26 poeng etter 6 av 11 på 3-poengere, i tillegg til 8 assists. Sjur Dyb Berg endte på en ny double-double med 22 poeng og 11 returer og blir stadig mer effektiv i angrep. Bærum vant likevel ikke returstatistikken mer enn 34-30, også fordi Toomas Raadik tidlig kom i feiltrøbbel og fikk lange pauser på benken. Den estiske forwarden ble likevel viktig under begge kurver i sluttminuttene.

 

Vil ha revansj mot Nidaros

Centrum er ferdigspilt i ligaen med 9-18 etter 27 kamper og 7.- plass som fasit. Bærum har igjen Nidaros Jets, og har ikke glemt at de tapte 83-88 for bunnlaget i Trondheim, 23. november.

- Vi må skjerpe oss og tar ikke seieren for gitt. Men vi drar ikke opp dit igjen for å tape, og har litt å revansjere, forsikrer Stian Mjøs.

PS. Centrum traff på 22 av 23 straffer i kampen – og Bærum på 11 av 13.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 25, Sjur Dyb Berg 22, Torgrim Sommerfeldt 17, Toomas Raadik 13, Stian Emil Berg 11, Benjamin Alknes Cox 6, Mateusz Nilsen 4, Max Dahl Svendsen 2.

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 21, Rasmus Linnestad 15, Sigurd Sandlie 13, Henrik Lange 10, Vegard Tangen 10, Samuel Amed Diomande 8, Sander Rivø Aslesen 7, Akrem Dagnew 3.