Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2020 / - Bærum tok oss ut av rytmen
Yannick Anzuluni ble kampens store spiller med blant annet 32 poeng, 10 returer og 5 assists da Gimle ble slått 81-74. Eivind Lamo var Gimles mestscorende spiller med 19 poeng, men ble hemmet av feiltrøbbel og måtte ut med 5 feil tidlig i 4. periode. Bildet er fra lagenes møte i Nadderudhallen 18. oktober, da Gimle vant 89-77.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Yannick Anzuluni ble kampens store spiller med blant annet 32 poeng, 10 returer og 5 assists da Gimle ble slått 81-74. Eivind Lamo var Gimles mestscorende spiller med 19 poeng, men ble hemmet av feiltrøbbel og måtte ut med 5 feil tidlig i 4. periode. Bildet er fra lagenes møte i Nadderudhallen 18. oktober, da Gimle vant 89-77. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

- Bærum tok oss ut av rytmen

Bærum kontrollerte Gimle fra start i Gimlehallen og lot seg ikke stresse av hjemmelagets sterke opphenting i fjerde periode.

Gimle – Bærum 74-81

- Bærum tok oss ut av rytmen i første omgang og klarte å ta vekk våre ønskede skudd. Men det burde vi være bedre forberedt på, fastslo Audun Eskeland etter at Bærum hadde stoppet Gimles seiersrekke etter ni kamper.

Gjestene åpnet med 12-4 og fikk en viktig scoring da Sjur Dyb Berg scoret med en buzzer-trepoenger i siste sekund av første periode: 23-14.

Så økte Bærum til 42-29 etter den andre og hadde holdt serielederens sterke offensiv til 14 og 15 poeng i de to frøste periodene. Ledelsen var oppe i 18 poeng (47-29) tidlig i tredje, men så begynte Gimles opphenting.

Hjemmelaget kom helt innpå til 67-69 og 69-71 med under fem minutter igjen å spille i Gimlehallen, og på stillingen 72-75 sto kampen og vippet mens begge lag misbrukte flere angrep på rad. Så ble Yannick Anzuluni frispilt av Gaute Haugen og sørget for 77-72 til Bærum – og like etter fikk Anzuluni inn en steal og dunket inn 79-72 med 1:45 igjen på tavla.

 

Lamo ut med fem feil

Gimle ble hemmet av Eivind Lamos foultrøbbel, med toppscorer ut på benken for å hvile med fire feil på stillingen 54-62 mot slutten av tredje periode, før han måtte ut med sin femte da Bærum ledet 67-63 seks minutter før slutt.

Dessuten bommet hjemmelaget langt mer enn vanlig – og endte med 25 prosent treff på trepoengere (6 av 24!) pluss 47 prosent på topoengsskudd etter mange bom på layups og nærskudd.

 

- Fortjente å tape

- Vi «vant» jo andreomgangen, så sånn sett er jeg fornøyd med at vi responderte positivt, sa Audun Eskeland.

- Men vi hadde gravd oss ned i et dypt hull og fortjente å tape. Eivind (Lamo) er hjerte og sjel i laget vårt, så at han måtte ut med fem feil var ikke bra. Men Yannick (Anzuluni) er ti år eldre og har spilt på veldig høyt nivå, og Bærum var skarpe i denne kampen, erkjente Gimle-treneren.

Han gjorde et smart trekk ved å plassere forsvarskjempen Chaveres Flanigan på Stian Mjøs etter pause, men Bærum-kapteinen hadde åtte assists og Gimle greide ikke å forhindre at Anzuluni fikk plass både til å skyte og drive. 32-åringen fra Kongo var banens gigant, traff 4 av 6 trepoengere og endte på 32 poeng, 10 returer, 5 assists og 3 steals.

Sjur Dyb Berg hadde en monsterkamp med 17 poeng og 15 returer, krydret den med en dunk og dro ned flere viktige angrepsreturer.

Med 17 poeng på Mjøs sto Bærums ledende trio for til sammen 66 av lagets 81 poeng.

 

- Ble ikke "jazza opp"

- Vi klarte å kontrollere tempoet og ble ikke "jazza opp" av deres press. Det var hovedforskjellen fra den første kampen, mente Stian Mjøs.

Gimle vant 89-77 i Nadderudhallen 18. oktober, og sto før onsdagens returoppgjør med bare ett tap i BLNO denne sesongen – fra første kamp mot Frøya (78-81). Da spilte ikke Chavares Flanigan.

- I tillegg traff jo ikke Gimle godt i dag, måtte Bærum-kapteinen medgi.

- Men vi hadde ikke mer enn 4 turnovers i første omgang og 13 totalt, og av dem var to offensive feil. Vi var gode til å «gjenkjenne» spillerne deres, og jeg følte vel at vi aldri ble stresset selv om de var nede i 2 og 3 poeng på slutten. Da klarte vi å få inn noen plays og enkle scoringer vår vei, forklarte Mjøs.

 

- Heldige med at Gimle bommer

Gunnar Nesbø var igjen head coach med Per Tøien som assistent, og er inntil videre ubeseiret i sjefsrollen på Bærum-benken.

- Vi var forberedt på Gimles press og har hatt masse fokus på det på trening og prøvd å spille med enda mer trykk. Så skulle vi behandle presset med backdoors og frigjøring og sånne ting, og i motsetning til sist greide vi også å få til mer spacing. Så skulle Stian (Mjøs) primært ha ballen i hendene, vi er veldig trygge med ham, sa Nesbø.

- Så er vi heldige med at Gimle bommer en del. De har mange gode skyttere som ikke har dagen, og når (Chavares) Flanigan får drivet og sendt ballen ut, får de mange åpne skudd. Samtidig blir jo tempoet kjørt opp veldig, men akkurat det skal jo Gimle være veldig vant med.

 

Cotton klar for Bærum

Gunnar Nesbø leder Bærum også i søndagens kamp mot Fyllingen i Nadderudhallen, ettersom Mathias Eckhoff fortsatt er i karantene etter Afrika-kvalifiseringen med Kongo i Rwanda hovedstad, Kigali.

Samtidig kan Armani Cotton gjøre sin debut for hjemmelaget. 

29-åringen hadde 21 poeng og 11,6 returer for Ammerud forrige sesong, men har nå meldt overgang til de lyseblå og er spilleklar. Han kommer som ikke-betalt spiller til Bærum, har giftet seg norsk og har sivil arbeidsgiver.

 

Bærum-Ali, men ikke Gimle-Ali?

Når Bærum og Gimle møtes igjen i Nadderudhallen 3. januar, har hjemmelaget trolig også den tidligere UCLA-guarden Prince Ali i spill.

Gimle håper og tror at både Milovan Savic og Ali Ouakkaha vil være skadefrie og i aksjon igjen i januar, men neppe til den første kampen.

Gimles neste hjemmekamp er også mot Fyllingen, onsdag 16. desember. Innen den tid har Bærum i tillegg til Fyllingen-kampen også spilt borte mot Tromsø Storm, søndag 13. desember.

 

Poengscorere:

Gimle: Eivind Lamo 19, Espen Fjærestad 14, Steinar Rakneberg 13, Anders Fjærestad 10, Chavares Flanigan 9, Morten Osland 5, Simon Jensen 2, Reidar Greve 2.

Bærum: Yannick Anzuluni 32, Sjur Dyb Berg 17, Stian Mjøs 17, Gaute Haugen 5, Marcus Barnett 4, Max Dahl Svendsen 2, Georg Helvik 2, Vetle Paulsen 2.