Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Villaflor vant for Asker
Natalie Villaflor styrte Asker Aliens til seier over Bergen Elite med 31 poeng, hvorav 10 i kvartfinalens 4 siste minutter. Her er det Ane Schanke-Næss som forsøker å holde følge med ligaens MVP. Bak til venstre ser vi Karianne Øysted Sørbye. FOTO: TROND SPURKELAND

Villaflor vant for Asker

Bergen Elite truet Asker Aliens i fjerdeperioden, men Natalie Villaflor tok ansvar, scoret 10 poeng i sluttminuttene og reddet seieren og semifinaleplassen for Asker-jentene.

Asker Aliens – Bergen Elite 83-68

Bærum – Ammerud 84-67

Tabelltreeren Asker Aliens og fireren Bærum innfridde favorittstempelet, vant med nesten likelydende sifre og er klare for hver sin NM-semifinale lørdag – Asker mot Ullern og Bærum mot seriemestrene Ulriken Eagles.

Men begge måtte slite underveis, både Bergen Elite og Ammerud hadde sterke perioder og klarte å lage spenning underveis. Lørdag møtes de i kampen om femteplassen.

– Det var tøft og som forventet i en kvartfinale, men vi tok hånd om det til slutt, fastslo Asker-coach Basil Shiltagh.

Jevnt og velspilt

Laget hans vant alle de fire seriekampene mot Bergen Elite, men bare 61-58 i den siste, 17. februar i Amalie Skram-hallen.

Nå ble det lenge like jevnt, men langt mer fartsfylt og morsomt i den første av NM-kvartfinalene.

Bergen Elite var likt på 17-17 og klarte å komme tilbake igjen etter at Asker hadde ledet med 20 poeng tidlig i fjerde periode, 67-47. Da klinket tabellsekseren til med en 9-0-run og lyktes å komme enda nærmere i sluttminuttene.

Med 1:45 igjen å spille sto det 74-68 etter at Sigrid Hardie hadde lagt en trepoenger, men da tok Natalie Villaflor ansvar med en sterk drive til 76-68 og en treer til 79-68. Det avgjorde kampen.

– Vår «go to»-spiller

MVP-en scoret 10 poeng de siste 4 minuttene og endte på 31 poeng til tross for at nettopp Hardie spilte tøft forsvar på henne gjennom de fleste av kampens 40 minutter. Villaflor hadde også 9 returer, 4 assists, 3 steals og 2 blokker.

– Det var deilig å se hvordan Natalie spilte, kanskje hun kan bli vår «go to»-spiller i slutten av kampene, hennes selvtillit var enorm der, sa Basil Shiltagh.

Siri Granheim satte 5 av 14 trepoengere og endte med 28 poeng, 9 returer, 5 assists og 3 steals, mens Alva Julsrud har tatt store steg de siste månedene og bidro med blant annet 12 poeng, 9 returer og 3 steals.

Trioen sto dermed for 71 av Askers 83 poeng.

Roste Bergen Elite

– Vi er glade for å være i semifinalen, men hatten av for Bergen Elite, de leverte en veldig sterk match, understreket Asker-treneren.

– Vi spilte hardt og tett på flere av deres spillere, men da hadde de mange andre som steppet opp, som (Maren) Schütz som var veldig bra i dag. Og de virkelig forbedret seg, sa Shiltagh om motstanderne.

Sigrid Hardie har hatt en solid sesong og førte an med 24 poeng, 6 returer og 4 steals for Bergen, mens Emma Harloff kom sterkt etter hvert og endte med 15 poeng og 8 returer. Mens Maren Eskeland Schütz hadde 12 poeng etter maks uttelling både på 2-poengere (3 av 3) og 3-poengere (2 av 2), pluss 3 assists og 2 steals.

– Har funnet en starting-five med flyt

– Det gikk litt opp og ned i dag, men kampen levde jo helt til det siste, sa 29-åringen.

Bergen Elite har hatt fin fremgang siden nyttår, tok sin første seier over Ammerud og har spilt jevnt mot flere lag. Nå møter de Oslo-laget igjen i kampen om femteplassen, men denne gangen er motstanderen uten sin toppscorer Makana Stone.

– Vi har fått trent mer sammen og funnet en starting-five som har flyt når vi er «på» og når alle er med. Men i morgen er vi klare for en seier, fastslår guarden som var matchvinner da Gimle vant NM-finalen i 2019.

Poengscorere Asker Aliens – Bergen Elite (83-68):

Asker Aliens: Natalie Villaflor 31, Siri Granheim 28, Alva Julsrud 12, Karianne Øysted Sørbye 6, Andrine Bergseth 4, Nina Nyegaarden 2.

Bergen Elite: Sigrid Hardie 24, Emma Thowsen Harloff 15, Maren Eskeland Schütz 12, Sunniva Vik Pettersen 8, Rikke Sjumarken 4, Karoline Falch-Monsen 3, Ane Schanke-Næss 2.

Bærum-knockout i andre periode

31-8 i andreperioden ga Bærum det avgjørende overtaket mot Ammerud, som likevel klarte å komme tilbake og presse de lyseblå mot slutten av kampen.

Ammerud fikk verken Makana Stone, Alexandra Polishchuk eller lagkaptein Josephine Traberg klare til sluttspillet, men åpnet optimistisk mot Bærum og ledet 23-11 tidlig i andre periode før tabellfireren skjerpet forsvaret og fikk inn en 14-0-run som snudde kampen.

Bærum ledet flere ganger med 13 poeng, men Ammerud fikk det ned i 6 (54-48) i slutten av tredjeperioden og 8 poeng (70-62) da 4:30 gjensto i Frøya Arena.

Tre ganger 16

Men anført av Shiba Haji Ahmadi (16 poeng, 5 assists og 5 steals) dro Bærum fra og vant til slutt med 17 poeng, 84-67.

Ahmadi, Emma Hergot og Eirin Vreim Holm endte alle med 16 poeng, Hergot og Holm med henholdsvis 12 og 9 returer. 17-årige Tuva Nyland Rotherud var også nyttig i fjerdeperioden da laget dro fra, og endte med 9 poeng, 7 returer og 2 steals på under 14 minutters spilletid.

Adrianna Berg traff 3 av 6 trepoengere og endte på 17 poeng, det samme som Julia Heiden som satte 8 av 10 straffer. Pia Reeves nådde en ny double-double med 13 poeng og 10 returer.

Poengscorere Bærum – Ammerud (84-67):

Bærum: Shiba Haji Ahmadi 16, Emma Hergot 16, Eirin Vreim Holm 16, Tuva Nyland Rotherud 9, Sofia Brokhaug Koch 6, Susanne Gjerstad 5, Maria Bogacz 4, Mina Bergh Skarestad 3, Ellen Deisz 3, Sofie Hoelsbrekken 3, Milena Lund 2, Mathea Lindbråten 1.

Ammerud: Adrianna Live Berg 17, Julia Heiden 17, Pia Gudmundsen Reeves 13, Henon Ogbazion 9, Samanta Straupmane 5, Celine Mannsåker 4, Madelen Rundbråten 2.