Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Ullern traff da det gjaldt
Maren Mildestvedt skapte mye for Ullern utover i kampen og endte som toppscorer med 16 poeng. Her dukker hun opp mellom tre Bærum-forsvarere og går på avslutning mot kurven. Fra venstre ser vi Ellen Deisz, Emma Hergot og Mathea Lindbråten og bak til høyre Tuva Nyland Rotherud.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Maren Mildestvedt skapte mye for Ullern utover i kampen og endte som toppscorer med 16 poeng. Her dukker hun opp mellom tre Bærum-forsvarere og går på avslutning mot kurven. Fra venstre ser vi Ellen Deisz, Emma Hergot og Mathea Lindbråten og bak til høyre Tuva Nyland Rotherud. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ullern traff da det gjaldt

Etter en kamp med mye bom fra begge lag siktet Ullern seg inn i sluttminuttene og satte skuddene som ga seier 57-44.

Bærum – Ullern 44-57

Ammerud – Bergen Elite 71-56

– Vi har hatt noen kamper nå hvor vi har bommet veldig mange layups. Og  det er jo ikke bra, fastslo Maren Mildestvedt, som ble kampens toppscorer med 16 poeng til tross for bom på 18 av 24 field goals.

– Vi må få opp intensiteten i de kommende kampene, men vi hadde en god fjerdeperiode og skal ta med oss de gode tingene, sa den kreative og sterke guarden.

Med seieren sikret Ullern (13-2) å bli minst nummer to i ligaen, motta sølvmedaljer og unngå å møte storfavorittene Ulriken Eagles før i en eventuell NM-finale – som denne sesongen skal spilles best av tre kamper.

 

3-0 mot både Bærum og Asker

Bærum og Asker Aliens står med 6-7 og kan teoretisk nå 13 seire som Ullern har nå, men begge er 0-3 i innbyrdesoppgjør mot Oslo-laget og vil havne bak ved poenglikhet.

Teoretisk kan Ullern selvfølgelig også hente inn Ulriken som står med 11-1 og pr. i dag er bak på tabellen, men Ulriken har 2-1 i seire og +52 i innbyrdes score mot Ullern, så i praksis må tittelforsvarerne både tape for Ullern og ett lag til i serieinnspurten hvis seriemesterskapet skal ryke.

 

Fem spillere i Litauen

Ullern måtte greie seg uten fem U-spillere som var på EGBL-turnering i Litauen:

De to siste kampenes toppscorer Sophia Priestley (20 og 21 poeng mot Bergen og Ammerud), Aurora Toyomasu, Fanny Dyngeland-Sundén, Camilla Wold Wægger og Hannah Kristoffersson.

– Vi savnet noe av det trøkket vi har når vi kan rulle på med nye spillere som kommer inn med energi, sa Ullern-trener Ståle Frey.

 

Bærum ledet

Men gjestene hadde fire faste startere i Micol Torresani, Vilde Havnes, Maren Mildestvedt og Tori Solberg Halvorsen på plass og måtte likevel slite i drøyt tre perioder mot et Bærum-lag som har tatt mange steg i løpet av sesongen.

De lyseblå ledet 27-23 ved pause og lå bare 2 poeng bak (39-41) tidlig i fjerde periode før Ullern fikk opp forsvarsintensitet og tempo og endelig begynte å treffe skudd.

Begge lag hadde mye stang-ut gjennom de tre første periodene og endte på henholdsvis 25 og 32 prosent treff på field goals i kampen.

– Vi bommer layuper og helt alene med kurven og kjaser og maser og får ikke rytme, mente Ståle Frey.

– Bærum er flinke til å få oss ut av stilen, men det ble en arbeidsseier og mot slutten klarer vi iallfall å score, fastslo Ullern-treneren.

 

– Begynner å koke litt

Bærum tapte sesongens to første kamper mot Ullern med 30 og 20 poeng (30-60 og 51-71) og nå bare med 13 i en kamp som var langt jevnere enn sluttresultatet forteller.

– Vi spiller jevnt med dem og når vi er i etablert forsvar har de trøbbel. Men vi stresser oss opp når vi ikke trenger å gjøre det og får altfor mange turnovers, mente Mathias Eckhoff.

Hjemmelaget endte på 19 turnovers mot Ullerns 14.

– Men vi har sagt hele veien at dette er en prosess, og vi må erkjenne at mange spillere må bære et ansvar de ikke har hatt i ligaen før. Det er spesielt utfordrende når de møter lag som spiller med trykk og kan mikse forsvar, som Ullern gjør. Da begynner det å koke litt i de unge hodene. Men vi trenger flere kamper som dette for å bli bedre.

– Ullern har masse kontinuitet, spillere som kan vinne matchupen sin og som er trygge i sin spillestil. Der er ikke vi, men vi nærmer oss, sa treneren som feiret sin 55-årsdag med å coache Bærums kvinner og menn i BLNO-kamper i Nadderudhallen.

 

Sterk finish

Ullern fikk sitt avgjørende rykk da Micol Torresani begynte å utfordre og skape i sluttminuttene.

Den italienske guarden spilte fri Tori Solberg Halvorsen som ble feilet og satte to straffer, før hun selv prikket inn to 3-poengere og Maren Mildestvedt én. I løpet av tre minutter var plutselig Ullern 10 poeng foran, 52-42.

I en kamp med mye bom var Bærums Emma Hergot mest effektiv med 12 poeng og 13 returer. Mest positiv var 17-årige Tuva Nyland Rotherud som satte 4 av 4 straffer og endte med 6 poeng og 8 returer på sine 15 minutter.

Hos Ullern endte Micol Torresani med 14 poeng, 6 steals, 5 assists og 5 returer, mens Tori Solberg Halvorsen hadde 10 poeng og 9 returer og Vilde Havnes 8 poeng og 10 returer.

Helt avgjørende ble også Maren Mildestvedt som fortsatte å angripe selv om hun hadde en dårlig skuddag, viste frem lekre finter og driver og til slutt ble toppscorer med 16 poeng og i tillegg hadde 7 returer.

 

Snart mot Ulriken

Bærums neste kamper er borte mot Bergen Elite og Ulriken Eagles kommende helg, Ullern har spillefri til lørdag 10. februar når Ulriken kommer på besøk til sesongens fjerde og siste ligakamp mellom de to topplagene.

Så er det Ullern – Bærum igjen onsdag 14. februar.

 

Poengscorere Bærum – Ullern (44-57):

Bærum: Emma Hergot 12, Shiba Haji Ahmadi 10, Tuva Nyland Rotherud 6, Ellen Deisz 6, Mathea Lindbråten 4, Bodil Brokhaug 3, Sofie Hoelsbrekken 3.

Ullern: Maren Vieth Mildestvedt 16, Micol Torresani 14, Tori Solberg Halvorsen 10, Malin Schneidt 9, Vilde Havnes 8.

 

Ammeruds 3-poengere senket Bergen Elite

Bergen Elite lå likt med Ammerud på stillingen 40-40 midtveis i tredje periode, men så siktet hjemmelaget og spesielt Adrianna Berg seg inn fra 3-poengsland. To treere på litt over et minutt sendte Ammerud opp i 51-40 før fjerdeperioden, og det forspranget greide aldri gjestene fra Bergen å gjøre noe med.

Spesielt ikke da Andrea Fergem Faal, Julia Heiden og Celine Mannsåker alle la inn trepoengere i sisteperioden. Dermed fikk Ammerud en fin revansj for nederlaget i Bergen (62-67) for tre uker siden, denne gangen også uten sin toppscorer Makana Stone som fortsatt er på sidelinja med en kneskade.

Julia Heiden var Ammeruds og kampens ledende spiller med 22 poeng, 10 returer og 3 assists. Adrianna Berg traff på 4 av 5 trepoengere, endte på 14 poeng og hadde 7 returer, mens Pia Reeves noterte seg for 12 poeng og 6 returer.

Hjemmelaget traff 11 av 30 trepoengere, 37 prosent.

 

Poengscorere Ammerud – Bergen Elite (71-56):

Ammerud: Julia Heiden 22, Adrianna Live Berg 14, Pia Gudmundsen Reeves 12, Henon Ogbazion 7, Samanta Straupmane 7, Andrea Fergem Faal 3, Celine Mannsåker 3, Alexandra Polishchuk 3.

Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 11, Ane Schanke-Næss 11, Karoline Falch-Monsen 10, Sigrid Hardie 10, Maren Eskeland Schütz 9, Rikke Sjumarken 4, Victoria Aas Minne 1.