Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Ti strake seire for Gimle
Mikkel Kolstad satte 7 av 12 trepoengere og ble toppscorer med 28 poeng da Gimle slo Asker Aliens 83-72. Her fyrer han løs over Joshua Hart, med Petar Radojicic til venstre.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Mikkel Kolstad satte 7 av 12 trepoengere og ble toppscorer med 28 poeng da Gimle slo Asker Aliens 83-72. Her fyrer han løs over Joshua Hart, med Petar Radojicic til venstre. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ti strake seire for Gimle

Asker Aliens hentet inn fra 21 minus til bare 2 poeng (72-74) med 1:45 igjen i Leikvollhallen, men for andre gang på fire dager stoppet sluttspurten litt for tidlig for de svarte og gule. Gimle beholdt roen og dro inn til sin tiende strake seier.

Asker Aliens – Gimle 72-83

– Det var ikke vi som gjorde det mer spennende, det var Asker. Så vi må gi kred til dem, de spilte mye tøffere i fjerde periode og vi litt softere, mente Audun Eskeland.

Gimle manglet Milovan Savic som er med på Basketballforbundets Erasmus-prosjekt i Ulm i Tyskland denne uka, men som kommer tilbake lørdag og rekker søndagens møte med Kongsberg Miners. Mens Jørgen Odfjell forsvant ut med overtråkk etter bare to minutter på parketten i Leikvollhallen.

Det så ut som et «lettere» overtråkk og 23-åringen kunne gå på foten etter kampen. Han er likevel tvilsom deltaker om to dager i Kongsberghallen, der Gimle trenger en ny seier for å henge med i topp 4 og få hjemmebanefordel i sluttspillets kvartfinaler.

Landskampen i Luxembourg søndag 25. februar bør det ikke være fare for at Odfjell mister.

 

Har klatret fem plasser

Fredagens seier var Gimles tiende på rad, og i løpet av et par måneder har de to siste årenes norgesmestre klatret fra niendeplass til fjerde med 16-11 i seire og tap, riktignok med to kamper mer spilt enn Frøya, som møter Nidaros Jets i to bortekamper denne helgen.

Derfor er det viktig for Gimle å ta en ny seier på Kongsberg før de møter Frøya på bortebane etter landslagspausen, onsdag 28. februar.

I siste spillehelg har Gimle hjemmekamp mot Tromsø Storm, mens Frøya skal ut i to tøffe bortekamper mot Centrum Tigers og Kongsberg Miners.

 

Venter på Fjærestad og Fivelstad

I bakhånd har Gimle også Espen Fjærestad og Magne Fivelstad, som er ute med henholdsvis sykdom og skade. Men begge vil være klare når sluttspillet begynner om to og en halv uke, tror Audun Eskeland.

Med andre ord et vesentlig dypere og sterkere Gimle-lag enn det som spilte i Asker fredag.

– Men vi har jo ikke hatt en eneste trening med alle, påpeker treneren.

 

To 10-0-runs

Anført av Mikkel Kolstad som traff 6 av sine 10 første trepoengere dro Gimle fra til 39-27 ved pause og 59-38 midtveis i tredje periode.

Men akkurat som i tirsdagens kamp mot Centrum Tigers (83-87) kom Asker sterkt i fjerde periode og hentet inn nesten hele forspranget. 10 strake poeng sendte hjemmelaget fra 50-69 til 60-69 og fra stillingen 62-74 kom en ny 10-0-run.

Plutselig stemte alt for Asker, som la fire av fem trepoengere: William Kruse den første, så Benjamin Alknes Cox og så Joshua Hart og Alknes Cox de to siste til 72-74 med 1:58 igjen å spille.

 

Viktig Greve-treff

Hjemmelaget øynet mulighet til en særdeles viktig seier i kampen om åttendeplassen, men akkurat som mot Centrum tirsdag ble det full stopp da det gjaldt.

Hallvard Venstad Staff tok en viktig angrepsretur, ble feilet og traff den ene straffen (75-72), før Reidar Greve senket kveldens viktigste 3-poenger til 78-72 da 1:15 gjensto.

Asker hadde sluttet å score og måtte igjen se langt etter seieren.

– Det er tredje quarter som ødelegger for oss igjen, fastslo Basil Shiltagh.

– Vi strever lenge med å finne ut av deres aggressive forsvar. Men vi tilpasser oss og lærer fra kamp til kamp. Vi er veldig nær i dag igjen, men jeg er lei av være nær, presiserte Asker-treneren.

Petar Radojicic var hjemmelagets ledende spiller med 18 poeng, 12 returer og 4 assists.

Mikkel Kolstad endte med 7 av 12 på trepoengere og 28 poeng for Gimle, mens Hallvard Venstad Staff hadde 20 poeng, 14 returer og 3 blokker.

 

– I andres hender

Asker Aliens står med 9-19 på åttendeplass, men spillerne og coach Shiltagh venter spent på utfallet av Ammeruds to bortekamper mot Tromsø Storm lørdag og søndag.

Med to seire vil Oslo-laget være likt med Asker før siste uka der Ammerud spiller borte mot Bærum og Asker Aliens hjemme mot Kongsberg Miners.

Før Asker og Ammerud møtes lørdag 2. mars i Leikvollhallen i det som kan bli en ren «finale» om den åttende og siste sluttspillplassen.

– Nå er jo skjebnen vår litt i andres hender, men samtidig vet vi at vi kan slå Kongsberg og Ammerud i de to siste kampene, sier Basil Shiltagh.

Mye tyder på at spenningen vil holde seg helt fram til siste spillehelg i BLNO, både i øvre og nedre del av tabellen.

 

Poengscorere Asker Aliens – Gimle (72-83):

Asker Aliens: Petar Radojicic 18, Joshua Hart 16, Benjamin Alknes Cox 11, Ludvig Bergh 9, William Ljones Kruse 9, Sebastian Sjöberg 9.

Gimle: Mikkel Kolstad 28, Hallvard Venstad Staff 20, Haakon Ullrich 15, Reidar Greve 13, Jasin Akil 4, Enzo Petroncini-Digranes 2, Jørgen Odfjell 1.