Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Slo Fyllingen og beholdt rekorden
AJ Harris svever høyt, legger to poeng, blir feilet av Haji Jawara og setter bonusstraffen til 38-26 for Kongsberg Miners midtveis i andre periode. I bakgrunnen til venstre ser vi Marin Mornar, Eric Fongué og Nikolas Skouen, til høyre Jordan Roberts, Aly Hudgins og Terrell Brown.
FOTO: ESPEN SANDENGEN
AJ Harris svever høyt, legger to poeng, blir feilet av Haji Jawara og setter bonusstraffen til 38-26 for Kongsberg Miners midtveis i andre periode. I bakgrunnen til venstre ser vi Marin Mornar, Eric Fongué og Nikolas Skouen, til høyre Jordan Roberts, Aly Hudgins og Terrell Brown. FOTO: ESPEN SANDENGEN

Slo Fyllingen og beholdt rekorden

Etter 23 seire på rad måtte seriemester Fyllingen gi tapt for Kongsberg Miners som storspilte og tok et langt steg mot andreplass i ligaen og hjemmebanefordel i både kvartfinaler og eventuelle semifinaler.

Kongsberg Miners – Fyllingen 98-76

Dermed beholdt Miners også sin egen rekord på 26 strake seire, fra de to siste finalene i 2018/19 til og med de 24 første kampene i sesongen 2019/20.

Fyllingen reiste uten Isaac Likekele og kom ikke til Kongsberghallen før et minutt før opprinnelig kampstart 19.30, fordi snøkaoset i Bergen førte til at Flesland flyplass ble stengt og at seriemesternes fly var fullt.

– Da vi kom i hallen fikk vi beskjed om at vi bare fikk 15 minutter til oppvarming, det er jo regelen, fortalte Calix Black Ndiaye.

– Det var ikke noen optimal oppladning, men vi skal ikke bruke det som noen unnskyldning. Vi sluttet å kjempe og det er uakseptabelt uansett, sa Fyllingen-treneren.

– Det meste var under pari i dag og bare Lars Espe og Christian Skagen får godkjent, resten får stryk, fastslo han.

 

Stakk tidlig, avgjorde med 11-0-run

Kongsberg Miners tok tak i kampen fra start, Fyllingen var aldri i ledelsen og Miners stakk fra 18-15 til 26-15 etter første periode.

Like før pause var hjemmelagets ledelse på 20 poeng (53-33), men Fyllingen løftet seg for en stakket stund med 10-1 fra start i tredjeperioden. Håpet om en ny seier varte bare noen få minutter:

En 11-0-run med blant annet to 3-poengere fra Tobias Rotegård sendte de mørkeblå opp i 72-51 og gjorde slutt på all spenning.

 

– Masse energi

– Meldingen til spillerne våre var at de skulle være klare og forberedt, fortalte Miners-trener Juan Ferrales.

– Vi kom ut med en masse energi og holdt oss til kampplanen. Vi var ikke forberedt på at de skulle spille en 2-3-sone hele kampen, men spillerne våre taklet det veldig bra. Vi hadde ikke den beste starten i tredje periode, men det viser hvor vanskelig det kan være, understreket han.

 

Kontroll på andreplassen

Med seieren tok Kongsberg Miners (18-7) et langt steg mot seriesølv og en andreplass som betyr sluttspillkvartfinale mot tabellsjueren.

Miners må tape minst tre av sine fem gjenstående kamper for å miste plassen til ett av lagene bak: Centrum Tigers (16-10), Tromsø Storm (15-10), Frøya (14-9 og med 0-2 mot Miners innbyrdes), Bærum (14-10) og Gimle (13-11).

– Det ser bra ut, men vi skal fortsatt spille noen kamper og fullføre jobben, påpeker Juan Ferrales.

– Uansett kan det bli et tøft lag på sjuendeplassen og ingenting er lett i sluttspillet.

Fire spillere kom opp i tosifret score og mange bidro i onsdagens sterke seier.

– Det er litt smertefullt også fordi det er vanskelig å la alle få nok spilletid. Men det har styrket oss at vi har gitt spillere som Åke Swahn og Erik Lie Viken mye tillit, de har virkelig steppet opp og tatt store roller, sier Ferrales.

 

Sju seire med Rotegård

Kongsberg Miners har vunnet alle sine sju kamper siden Tobias Rotegård var tilbake på laget. Mot Fyllingen satte han 5 av sine 8 første trepoengere (5 av 10 til slutt) og endte med 21 poeng, 6 returer og 4 assists.

AJ Harris suste opp og ned banen og var to assists unna en triple-double med sine 23 poeng, 10 returer og 8 assists, mens Jordan Roberts hadde 19 poeng og 13 returer.

Miners har igjen Tromsø borte, Ammerud borte, Gimle hjemme, Asker borte og Frøya hjemme i sine fem siste kamper.

 

– To steg tilbake

Fyllingen skal møte Nidaros hjemme, Oppsal og Bærum borte og Tromsø hjemme.

– Det er viktig for oss at vi hele tiden skal bli bedre, men i dag tok vi to steg tilbake og så ut som et lag som ikke hadde noe å spille for. Mens Kongsberg var sultne, utklasset oss på returene (48-27), så all honnør til dem, sa Calix Black Ndiaye.

Før Fyllingen satte seg på nattoget hjem til Bergen etter en strabasiøs og ikke altfor morsom dag.

 

Sparer Likekele

I bakhånd har de Isaac Likekele.

– Ankelen hans er mye bedre nå, men han er ikke 100 prosent ennå og vi skal gi ham den tiden det tar før han er tilbake, understreket Fyllingen-treneren.

Men det er ingen fare for sluttspilldeltakelsen til amerikaneren som er ligaens nummer 10 i scoringer (19,7 poeng pr. kamp), 2 i returer, 2 i assists, 1 i steals og 1 i effektivitet.

 

Poengscorere Kongsberg Miners – Fyllingen (98-76):

Kongsberg Miners: AJ Harris 23, Tobias Rotegård 21, Jordan Roberts 19, William Lybæk 13, Aly Hudgins 7, Marin Mornar 7, Åke Swahn 6, Erik Lie Viken 2.

Fyllingen: Terrell Jordan Brown 19, Nikolas Kvåle Skouen 16, Eric Etienne Fongué 12, Lars Fredrik Espe 8, Ivars Zvigurs 8, Haji Jawara 7, Christian Mikkelsen Skagen 6.